Kıymalı Lazanya Tarifi(Resimli Anlatım) |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı Lazanya Tarifi(Resimli Anlatım)Kıymalı Lazanya Nasıl Yapılır ? - Resimli Lazanya Tarifi Malzemeler 12 Lazanya yaprağı 200 gr dana kıyması 1 kuru soğan (ince doğranmış) 1 havuç (rendelenmiş) 2 domates (rendelenmiş) 2 çorba kaşığı domates salçası 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Yarım demet maydanoz (ince doğranmış) 2 diş sarımsak (ince kesilmiş ve ezilmiş) 1 tatlı kaşığıkekik 1 çay kaşığı karabiber Tuz Beşamel sos için 1 su bardağı sıcak süt 1 çay bardağı soğuk süt 2 çorba kaşığı un Tuz Hazırlanışı Zeytinyağında soğanımızı 5 dakika soteliyoruzRendelenmiş havuç ve sarımsak ekliyoruz 5 dakika daha birlikte soteledikten sonra kıymayıilave ediyoruz Kıymayla birlikte 5 dakika daha pişirip domates rendemizi ve salçamızı ilave ediyoruz Bütün malzemeyi karıştırıp kısık ateşte 20-25 dakika pişiriyoruzTuz kekik karabiber ve maydanoz ilave ediyoruz ve ocağı kapatıyoruz Pişireceğimiz cam fırın kabını zeytinyağıyla yağlıyoruz Beşamel sosu hazırlamak için tencerede un ve soğuk sütü iyice karıştırıyoruzDaha sonra sıcak sütü ve tuzu ekleyip orta ateşte tel çırpıcıyla karıştırarak pişiriyoruz Sonra ağır ateşte karıştırmaya devam ederek on dakika daha pişirip süzgeçten geçirerek kullanıyoruz bir tencereye 1lt su koyup kaynatıyoruz Yaprakları 2-3 dakika kadar kaynayan suda tutup çıkarıyoruz ve cam fırın kabına koyuyoruz yada üzerinin daha yumuşak olmasını istiyorsanız beşamel sosla tamamen kaplayabilirsinizBen beşamel sos çok tercih etmediğim için peynirle kapladım Son olarak hazırladığımız lazanyamızı200 derecede önceden ısıttığımız firında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz Alıntı |
|