Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
mısır, thoth

Mısır: Thoth

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mısır: Thoth

Thoth

Thoth Mısırlıların inancına göre: Ay zaman bilgelik ve yazı tanrısı İbiş kuşu başıyla tasvir edilir Hiyerogliflerin ve simyanın onun insanlığa armağanı olduğu söylenir Eşi Maat'tır Thoth'un sekiz çocuğundan en önemlisi Amen'dir Hiyeroglifi icat ettiğine inanılır Thoth eski Mısır'ın kâtibi idi ve aynı zamanda mumyalama törenlerinde kalbin teraziye koyuluşu sırasında olan biteni yazıya geçirirdi

Kutsal hayvanı babun ve ibis kuşudurBu hayvanların birçok mumyası bulunmuştur
Eski Mısırlılar büyüye ve büyücülere çok inanırlardı Bazen büyücüleri tanrılarla bir tuttukları da oluyordu Büyüler onlara göre son derece doğal olaylardı Mitolojide de büyüler kendi yerlerini almıştı Mısır Mitolojisi'nde geçen öyküye göre babası Güneş tanrısı Osiris'i öldüren Seth'den öç almak isteyen Horus'un gözü kavga sırasında aynı zamanda amcası olan karanlıklar ve kötülükler tanrısı Seth tarafından parçalanır Bilimlerin ve tıbbın kurucusu olan Toth parçaları toplar ve gözü eski haline getirir Ancak 1/64′lük parçası eksiktir ve bu parça Toth'un büyü ve sihir gücü tarafından tamamlanır Daha sonra Horus'un bu gözünü simgeleyen hiyeroglif resim uzak görüşlülüğün beden dokunulmazlığının ve sonsuz doğurganlığın simgesi olarak gemi araba mumya vazo gibi nazardan korunması gereken gereçlerin üzerine çizilmeye başlanmıştır

Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com