Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
gerdan, tarifi, tatlısı, yapılışı

Gerdan Tatlısı Tarifi - Gerdan Tatlısı Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gerdan Tatlısı Tarifi - Gerdan Tatlısı Yapılışı





Gerdan Tatlısı Tarifi - Gerdan Tatlısı Yapılışı - Gerdan Tatlısı Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

1 adet koyun gerdanı
30 adet kuru kayısı
30 adet erik
2 adet kalın çubuk tarçın
5-6 adet karanfil
2 paket damla sakızı
1 su bardağı badem
yarım su bardağı çamfıstığı
4 su bardağı toz seker

Gerdanın yağlarını ayıklayın Üzerini 4-5 parmak geçecek kadar su ekleyin önce Orta sonra kısık ateşte uzun süre kaynatın Kaynarken üzerindeki köpüğü alın Kemiğinden ayrılacak kadar iyi piştikten sonra suyunda soğumaya bırakın Haşlanmış gerdanın etlerini kemikten ayırın Etler arasında kalan yağ ve sinirleri iyice ayırarak lif lif ayırın Ayıkladığınız etleri büyük bir tencereye koyun
Süzdüğünüz gerdan suyunu etlerin üzerine ilave edin Tencereyi orta ateşte kaynamaya bırakın Daha sonra ocağın altını kısın
24 saat suda beklemiş kayısı ve erikleri atın Tahta kaşıkla karıştırıp yumuşamalarını bekleyin
Kaynama sırasında su eksilirse haşlama suyunuda ilave edin
Kayısılar yumuşar gibi olunca 2 çubuk tarçın 5-6 adet karanfil 1 su bardağı zarından ayıklanıp kavrulmuş badem ve yarım su bardağı kavrulmuş fıstığı ekleyin 4 su bardağı tozşekeri katın
Karıştırarak eritin ve az şekerle dövdüğünüz damla sakızını ilave edin
Biraz daha pişirdikten sonra ocağın altını kapatın ikram kaplarını alın ve servis yapmadan önce mutlaka ısıtın

Gerdan Tatlısı Tarifi 2

Malzemeler:
15 kişilik
1 adet koyun gerdanı
30 adet kuru kayısı
30 adet kuru erik
2 adet çubuk tarçın
5-6 adet karanfil
2 paket damla sakızı
1 su bardağı badem
Yarım su bardağı dolmalık fıstık
4 su bardağı tozşeker

Kayısı ve erikleri bir gece suda bekletin Bademleri kaynar suda 5 dakika pişirip kabuklarını soyun Daha sonra yapışmaz yüzeyli bir tavada renkleri dönene kadar kavurup kenara alın Dolmalık fıstıkları da kavurun Gerdanın yağlarını ayıklayıp bir tencereye alın Üzerini 4-5 parmak geçecek kadar su ekleyin Önce orta sonra kısık ateşte kemiğinden ayrılıncaya kadar ara sıra üzerinde biriken köpükleri alarak pişirin Soğuduktan sonra kemikleri ve etlerin arasındaki sinirleri çıkarın Eti lif lif ayırıp büyük tencereye alın Üzerine gerdanı pişirdiğiniz sudan biraz ekleyin Tencereyi orta ateşte kaynamaya bırakın Ocağın altını kısıp bir gece suda bekletip süzdüğünüz kayısı ve erikleri ilave edin Ara sıra karıştırarak yumuşamalarını bekleyin Kaynama sırasında su eksilirse haşlama suyundan ekleyin Kayısılar yumuşamaya başladığında tarçın karanfil badem ve dolmalık fıstığı ilave edin Biri iki taşım kaynadıktan sonra tozşeker ve az miktarda tozşekerle dövdüğünüz damla sakızını tencereye ekleyin 5-10 dakika daha pişirip ocaktan alın Servis kaplarına alıp sıcak olarak ikram edin


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.