![]() |
O İle Başlayan Deyimler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() O İle Başlayan DeyimlerO İle Başlayan Deyimler Ocağı kör kalmak: Soyunu sürdürecek çocuğu bulanmamak ![]() ![]() Ocağına düşmek: Birine yardım etmesi için yalvarmak ![]() ![]() ![]() Ocağına incir dikmek: Birinin evini barkını dağıtmak ![]() ![]() ![]() ![]() Ocağını söndürmek: Ailenin dağılmasına sebep olmak ![]() ![]() Oğul balı: 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oğul vermek: Oğul arılarının bir bölüğü kovandan ayrılıp başka bir kovana gitmek ![]() ![]() Okkalı kahve: Bol kahve ile yapılmış ve büyük fincana konmuş kahve ![]() Okka çekmek: Hacminden daha fazla ağır gelmek ![]() Okkanın altına girmek: Haksız yere eziyet çekmek ![]() ![]() ![]() Ok yaydan çıkmak: Geri dönülemeyecek bir iş yapmak ![]() ![]() ![]() ![]() Ola ki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Olan biten: Olup geçenler ![]() ![]() ![]() ![]() Oldu bittiye getirmek: Emrivaki yapmak ![]() ![]() ![]() Oldum bittim (veya oldum olası): Başından beri ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oldu olacak kırıldı nacak: "Olanlar oldu ![]() ![]() ![]() ![]() Olmayacak duaya amin demek: Sonuç vermeyecek bir işle uğraşmak ya da buna destek vermek ![]() Olur olmaz: 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oluruna bırakmak: Bir işin yapılabildiği ![]() ![]() ![]() ![]() Omuz omuza: 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Omuz silkmek: Aldırmamak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() On parmağında on kara: İnsanlara leke sürmeyi ![]() ![]() ![]() On parmağında on marifet: Çok hünerli ![]() ![]() ![]() ![]() Onuruna dokunmak: Onurunu ![]() ![]() ![]() ![]() Oralarda (oralı) olmamak: Anlamamış ![]() ![]() ![]() Ortada kalmak: 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ortadan kalkmak: 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ortadan kaybolmak: Nereye gittiği bilinmemek ![]() ![]() ![]() ![]() Orta hâlli: Ne zengin ne yoksul ![]() ![]() ![]() ![]() Ortalığı birbirine katmak: Kargaşa çıkarmak ![]() ![]() ![]() Ortalık düzelmek: Tedirginlik kalmamak ![]() ![]() ![]() Ortalık karışmak: Kargaşa çıkmak ![]() ![]() ![]() ![]() Orta malı: 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ortaya dökmek: 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O tarakta bezi olmamak: Bir şeyle ![]() ![]() ![]() ![]() Ot yoldurmak: Çok güçlük çıkarmak ![]() ![]() ![]() Oya koymak: Bir işin sonucunu belirlemek üzere oy verilmesini istemek ![]() ![]() ![]() ![]() Oy birliği: Bir toplantıya katılan ![]() ![]() ![]() Oyuna gelmek: Aldatılmak ![]() ![]() ![]() ![]() Oyunbozanlık etmek: Mızıkçılık etmek ![]() ![]() ![]() Oyun etmek: Aldatmak ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|