Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ile, ilgili, ilke, kompozisyon, yöntemleri, öğretim

Öğretim İlke Ve Yöntemleri İle İlgili Kompozisyon

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Öğretim İlke Ve Yöntemleri İle İlgili Kompozisyon

Öğretim ilke ve yöntemleri ile ilgili kompozisyon

Öğretim stratejisi bir öğretmenin dersin veya bir konunun öğretilmesinde hedefe ulaşmak için seçeceği öğretim metodu çeşitli teknikler ve hattâ değerlendirme biçiminin uyum içinde olmalarıdır Bazı eğitim amaçlaryna ulaşmada diğerlerinden daha uygun ve verimli yollar stratejiler vardır

Öğretmenler genellikle kendilerinin merkezde olduğu dersin akışını ve öğrencileri yönlendirdiği değerlendirmeyi kendilerinin yaptığı öğretim stratejileri tespit ederler

Eğer hazır sistemli bilgiler verme yerine öğrencilerin araştırıp bulmaları veya ham bilgileri izleyerek daha sistemli bilgiler oluşturmaları isteniyorsa o zaman öğrenci merkezli öğretim stratejileri izlemek gerekir

Öğretim metod ve teknikleri öğretim stratejilerinin yapy taşlarıdır Bazı eğitimciler öğretim metodunun bir "öğretim tekniği" olduğunu savunurlarken bazıları da tekniği daha geniş olan metodun içindeki bazı küçük işleri yapma yolu olarak anlarlar Yani bir metodun içinde çeşitli teknikler kullanılabilir Bütün derslerde tek bir metod veya teknik kullanan öğretmen çok başarılı olamaz Gerçi öğretmenin genel bir plânı bir stratejisi olacaktır; ama eğer işler plânlandığı gibi gitmiyorsa hemen plânı gözden geçirip gerekli hedef düzeltme metod veya teknik değiştirme işlerini yapabilmelidir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com