![]() |
Tariz Nedir?-Tariz Sanatı Hakkında |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tariz Nedir?-Tariz Sanatı HakkındaTariz Nedir?-Tariz Sanatı Hakkında Sözcük anlamıyla dokundurma" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÖRNEKLER * "Bazı sevgili dostlarımın ( ! ) benim için karpuz kabuklarının en kayganlarını hazırladıklarını biliyorum ![]() * "Adamınız ![]() ![]() makine kararsızlığı bıraktı; artık hiç çalışmıyor ![]() * "Kefil olduğunuz gece bekçisi hakikaten güvenilir çıktı; üç gün sonra bizim kasayı yüklenip kayboldu ![]() * "Benim oğlum çok cesurdur canım ![]() ![]() * "Çayın nefis olmuş ![]() ![]() UYARI Dokundurmaca anlamını çözebilmek için ![]() ![]() hangi ortamda kullanıldığına; varsa ![]() gerekir ![]() * "Ne kadar kültürlü olduğu ( ! ) yazılarından belli ![]() * "Beni ne çok sevdiğini ( ! ) biliyordum zaten;iki yıl sonra telefon etmek zahmetine girerek bunu kanıtladın ![]() * "Ne kadar eli açık olduğunu gördünüz değil mi?Derneğe tam bir milyon lira bağışladı ![]() * "Bu ne kudret ki Elifbâ'yı okur ezberden ![]() * "Aferin oğlum Ahmet / Bu yolda devam et / Herifçioğlu Sen Mişel'de koyuvermiş sakalı Neylesin bizim köyü / Nitsin Mahmut Makal'ı ![]() UYARI: Tariz ile kinaye karıştırılmamalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|