Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hikayesinin, seyfettin, topuz, ömer, özeti

Ömer Seyfettin Topuz Hikayesinin Özeti

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Topuz

Küçük başkentin karışık sokakları çok kalabalıktı Erkekler ve kadınlar çok sevinçlilerdikilisenin çanları çalıyorduSarayın kapısının önünde cesur atlar dizilmişti Kalabalık yaşasın prens yaşasın prens hükümdarın şerefine testiler devriliyor oyunlar oynanıyordu mehmet bey sancak beyi ilan edilmişti köse yüzü hem zayıf hem buruşuktu Coşkulu kumandan görünmeyen bir yüze tokat atacakmış gibi elini yukarı kaldırdı

Oynayanların içinde zorla kendine yol açan bir atlı kumadanı selamladıBirince subay acı acı gülümsedi atının yelesinden kaldırdığı sönük gözleriyle kumandana baktı

Ben bunamışım ha dedi

Kumandan sarayın önündeki atlılarına onların etrafında sıkışık düzende duran dalkılıç piyadelerine bir göz gezdirdiKumandan atını şahlandırarak bu ne güzel zafer dedi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com