Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
akıl, baştadır, ile, ilgili, kompozisyon, yaşta

Akıl Yaşta Değil Baştadır İle İlgili Kompozisyon

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Akıl Yaşta Değil Baştadır İle İlgili Kompozisyon

Akıl yaşta değil baştadır ile ilgili kompozisyon

AKIL YAŞTA DEĞİL BAŞTADIR
İnsanlarımızın en büyük sorunu belki de basmakalıplaşmanın kolaycılığına tutsak olmakGiderek hayatımıza yayılan ve bizi yaratıcılıktan uzaklaştırıp önceden yapılmışın gölgesine esir eden bir olgu bu Büyük bir olasılıkla bu sorunun çözümü de genç beyinlerden yükselecektir Ne kadar ironiktir ki bu durumu en iyi anlatan söz de yine basmakalıp bir deyiştedir; “ Akıl yaşta değil baştadır ”

Bana göre aklın ölçütü kimsenin düşünmediğini düşünmek denenmeyeni deneyerek sonuçta özgün ve yaratıcı olmak “ Akıl yaşta değil baştadır ” sözünün doğruluğu tartışılmayacak kadar su götürmez bir gerçektir Öyle ki Fatih Sultan Mehmet değil midir henüz on yedi yaşında o ana kadar düşünülmeyeni düşünen ve kimsenin yapamadığını yapıp olağanüstü bir planlamayla İstanbul’ u bize kazandıran?

Genç beyinler doğru yönlendirilen bilinçli bir eğitimle bizi basmakalıp hayatımızdan uzaklaştıracaktır Bu sayede belki de ileri uygarlık seviyesine ulaşacağız Genç fikirlerle yaratıcı düşünceler sonucunda kimsenin yapamadığını yapmak bizi ileri ve önde gelen kılacaktır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com