Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anna, karenina, kitabının, tolstoy, özeti

Tolstoy Anna Karenina Kitabının Özeti

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Anna Karenina Rus aristokrasisine mensup şık ve güzel bir kadındır Kibarlığı ve saygıdeğer kişiliği ile çevresinde hayranlık uyandırmaktadır Kocası yüksek bir devlet memurudur Anna Karenina’nın monoton bir evlilik hayatı vardır; bütün mutluluğu evinde ve çok sevdiği çocuğunda bulmaktadır
Bir gün Anna Karenina’ya ağabeyi ile yengesinin aralarının açıldığı haberi gelir Anna onları barıştırmak için Moskova’ya gider Orada Vronski adında yakışıklı genç bir kontla tanışır Kontun Anna’nın akrabası olan bir genç kızla seviştiği haberi ortalıkta dolaşmaktadır Aslında Kont Vronski ilk görüşte Anna’ya hayran olmuş ve genç kadına kur yapmaya başlamıştır Önceleri ilgisiz davranmaya çalışan Anna bir süre sonra dayanamaz Vronski’nin aşkına karşılık verir Bu durum birçok dedikoduya neden olur Genç kadın bunları umursamaz Hatta durumu kocasına bile anlatır Ağırbaşlı dedikodudan korkan bir adam olan kocası karısının itirafları karşısında sarsılır ama belli etmez Çevreye karşı itibarlarının sarsılmaması için boşanmayı reddeder Kocası Anna’ya çocuğunun geleceğini düşünerek bu ilişkiye son vermesini ister Fakat Anna Vronski’yle birlikte İtalya’ya kaçar
Anna ile Vronski İtalya’da gözlerden ırak yaşarlar Dönüşlerinde hiç kimse onlarla arkadaşlık yapmak istemez; dışlanırlar Bu durum Anna’nın sinirlerini iyice bozar Sevgilisiyle aralarında huzursuzluk başlar Vronski de kayıtsız içe dönük bir kişi olmuştur Anna Vronski’nin artık kendisini sevmediğini düşünmeye başlar İyice bunalıma girer Yaptıklarından büyük pişmanlık duyar ve sonunda intihar eder
Anna’nın ölümünden sonra Vronski de manevi bir çöküntü içine girer Çareyi orduya yazılmakta bulur

Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com