Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
halifenin, köpekden, sor, üstünlüklerigel

Dört Halifenin Üstünlükleri..Gel Köpekden Sor Ki

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dört Halifenin Üstünlükleri..Gel Köpekden Sor Ki

Gel Köpekten Sor Ki

(Ravdat-ül ulemâ) kitâbının sâhibi, yazmış ki, fakîh Ebû Nasr fârisî dil ile hazret-i Alîden "radıyü teâlâ anh ve kerremü vecheh" rivâyet eder Resûlullahın "sallü teâlâ aleyhi ve sellem" huzûruna bir kişi geldi ve dedi ki, yâ Resûl! Filân yehûdînin bir ısırıcı köpeği vardır Her ne zemân cemâ'ate gelmek için oradan geçerim, beni dişler [ısırır], elbisemi yırtar O yehûdîye emr edin ki, o kelbi [köpeği] habs etsin

Resûlullah hazretleri kalkıp, o yehûdînin evine gitdi Yehûdî karşıladı Resûlullah "sallü teâlâ aleyhi ve sellem" (Yâ Ehal Yehûd! Senin köpeğin bu kimseyi dişlemiş ve elbisesini yırtmış) buyurdu

Yehûdî dedi ki: Benim köpeğim kendine eziyyet etmiyene eziyyet etmez Eğer sen Allahü teâlâ hazretlerinin Resûlü isen, öyle zan edersin [ki öyledir], gel köpekden sor ki, niçin eziyyet eder

Rivâyet eden diyor ki: Resûlullah "sallü teâlâ aleyhi ve sellem" hazretleri, yehûdînin köpeğini gördü Köpek kalkdı Ondan yana koşup, kuyruğunu oynatmağa başladı O sırada o şahsı da gördü O şahsın üzerine saldırdı Resûlullah "sallü teâlâ aleyhi ve sellem" buyurdu ki; nedir senin hâlin yâ kelb Niçin bu kimseye sebebsiz eziyyet edersin

Hak Sübhânehü ve teâlâ kelbe konuşmak için izn verdi Hattâ fasîh bir lisân ve güzel bir ibâre ile konuşup, dedi ki, yâ Nebiyy! Muhakkak, benim yanımdan hergün bin adam geçer Hiçbirine zarar vermem Bu adama o sebebden eziyyet ederim ki, Ebû Bekr ve Ömer "radıyü teâlâ anhümâ" hazretlerine buğz eder ve o iki serverin güzel sûretlerini kapısının dehlîzinde tasvîr etmişdir Evine girerken ve evinden çıkarken o sûret-i şerîflere tükürür

Yâ Resûl! Benim ile berâber buyurun, onun evine gidelim Eğer ben yalancı isem, nefsim sana fedâ olsun Resûlullah "sallü teâlâ aleyhi ve sellem" hazretleri o şahsın evine gitdiler Bakdılar ki, kelbin [köpeğin] anlatdığı minvâl üzere dehlîzin kapısı üzerinde, mübârek resmlerin üzerinde tükrük izleri görünür

Resûl-i ekrem hazretleri o şahsa dönüp, buyurdular ki, (Tevbe eyle, müslimân ol Allahü teâlâ hazretleri tevbeni kabûl eyleye) O şahs da tevbe edip, müslimân oldu Sonra kelbin sâhibi de müslimân oldu Sonra kelb dedi ki: Selâm Senin üzerine olsun yâ Resûl! Sen Hak teâlânın gönderilmiş hakîkî Peygamberisin Sonra gözden kayboldu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com