Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
abdest, güzel

En Güzel Abdest

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

En Güzel Abdest

EN GÜZEL ABDEST

Hz Osman (ra) ellerini üç defa yıkamış, sonra mazmaza ve istinşak yapmış yani ağzına ve burnuna su vermiş, sonra yüzünü üç defa yıkamış, sonra sağ kolunu dirsekleri ile beraber üç defa, sonra sol kolunu aynı şekilde üç defa yıkamış, sonra başını (kaplama) mesh etmiş, sonra sağ ayağını topuklarıyla beraber üç defa, sonra sol ayağını da aynı şekilde (üç defa) yıkayıp abdest almış ve şöyle buyurmuş: "Ben Resûlullâh'ın (sav) şu benim abdestim gibi abdest aldığını gördüm" Sonra, Resulullâh (sav)'ın şöyle buyurduğunu söyledi:

'Her kim benim şu abdestim gibi abdest alır da kalkar ve aklından bir şey geçirmeyerek iki rekât namaz kılarsa, geçmiş günâhları affolunur'

Abdullâh bin Abbas (ra) abdest almış ve ayaklarını yıkadıktan sonra; "Ben Rasûlullâh (sav)'i böyle abdest alırken gördüm" buyurmuştur
Abdestte ayakları topuklar dâhil yıkamak dört hak mezheb (Hanefî, Şâfiî, Mâlikî, Hanbelî) imâmlarına göre farzdır

Hz Ömer (ra) buyurdular ki:

"Bir adam abdest almış da ayağının üzerinde tırnak kadar yıkanmadık bir yer bırakmıştı Peygamber Efendimiz (sav) onu görünce 'Dön de abdestini tertemiz al!' buyurdu"

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com