Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
allah, kazandırır, muhabbetini, oruç, rasûlü’nün

Oruç Allah Ve Rasûlü’Nün Muhabbetini Kazandırır

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Oruç Allah Ve Rasûlü’Nün Muhabbetini Kazandırır

Rasûlullah - aleyhi ve sellem- şöyle buyururlar:

“Allah Teâlâ: «İnsanın oruç dışındaki her ameli kendisi içindir Oruç ise benim içindir, onun mükâfatını da ben vereceğim» buyurdu

Oruç kalkandır Biriniz oruç tuttuğu gün kötü söz söylemesin ve kavga etmesin Şayet biri kendisine hakaret eder ya da çatarsa:

«–Ben oruçluyum» desin Muhammed’in canı kudret elinde olan Allah’a yemin ederim ki, oruçlunun ağız kokusu, Allah katında miskten daha hoştur Oruçlunun sevineceği iki ân vardır: Bir, iftar ettiği zaman sevinir, bir de Rabbine kavuştuğu zaman orucunun karşılığına sevinir” (Buhârî, Savm, 9; Müslim, Sıyâm, 163)

* * *

Hz Âişe vâlidemize:

“–Peygamber Efendimiz - aleyhi ve sellem- insanlardan en çok kimi sever?” diye sordular Âişe -radıyü anha-:

“–Fâtıma’yı” dedi

“–Ya erkeklerden?” denildi Bu sefer Hz Âişe -radıyü anha-:

“–Onun kocasını” dedi ve çok mühim bir noktaya temas ederek:

“–Bildiğim kadarıyla o, çok oruç tutan ve çok gece namazı kılan bir kişidir” buyurdu (Tirmizî, Menâkıb, 60/3874)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com