Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
allahtandir, hidayet

Hidâyet Allah'tandir

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hidâyet Allah'tandir

HİDÂYET ALLAH'TANDIR

Şimdi bizim de Allah rızası için çalışmamız lâzım! Konrad Adenaur Almanya için çalışmış, Helmut Kohl Almanya için çalışmış; bizim de kendi ülkemiz, kendi ülkümüz, kendi istikbalimiz, kendi çocuklarımız için çalışmamız gerekiyor

Kur'an-ı Kerim'de Allah-u Teàlâ Hazretleri buyuruyor ki,

bismillâhir-rahmânir-rahîm:

(Vellezîne câhedû fînâ) "Bizim uğrumuzda mücâhede edenleri, (lenehdiyennehüm sübülenâ) muhakkak ve muhakkak rızamızın yollarına, sevdiğimiz, razı olduğumuz yollara götürürüz O yollara hidayet ederiz (Ve innallàhe lemeal-muhsinîn) Hiç şüphe yok ki Allah, iyilik yapan kullarla, muhsin kullarla beraberdir"

Çocukluğumuzdan beri namaz kılıyoruz, Fâtiha'yı ezbere biliyorsunuz Ne diyoruz:

(İhdinas-sırâtal-müstakîm Sırâtallezîne en'amte aleyhim, gayril-mağdubi aleyhim ve led-dàllîn) Fâtiha Sûresi okuyarak, günde kırk defa Allah'tan, "Yâ Rabbi bizi sevdiğin, razı olduğun kulların yoluna sok! Kendilerine ikramda, in'amda bulunduğun kullarının yoluna sok! Kendilerine gazab ettiğin, veya yolunu sapıtmış, şaşırmış, sapık yollara sapmış kimselerin yollarına bizi kaydırma, bizi razı olduğun yolda yürüt!" diye dua ediyoruz Bu duayı bize, böyle dua edin diye Allah öğretiyor Biz de böyle dua ediyoruz

Demek ki, Allah'ın rızasını kazanacak yollara girmemiz lâzım! Allah'ın rahmetine erecek yolları arayıp, oraya girmemiz lâzım! "Yâ Rabbi, sen bizi sevk et!" diyoruz Ordan da anlaşılıyor ki, hidayet Allah'tan Zâten başka ayet-i kerimeden de biliyoruz:

(Leyse aleyke hüdâhüm velâkinnallàhe yehdî men yeşâ') "Ey Rasûlüm, sen istediğini hidayete sokamazsın, doğru yola alamazsın; Allah istediğini doğru yola sokar"

Bu ayet Ebû Tàlib için inmiştir Peygamber Efendimiz Ebû Tàlib'in müslüman olmasını istedi "Bana gençliğimde yardım etti Peygamberlik bana geldiği zaman, Kureyşliler bana zulüm yapmak isterken, o bana çok yardım eti" diye onun İslâm olmasını istedi "Kelime-i şehadet getir, 'Eşhedü en lâ ilâhe ill, ve eşhedü enne muhammeden abdühû ve rasûlühû' de amcacığım, ben de sana şefaat edeyim; Rabbimin huzurunda, müslümandır yâ Rabbi bu diyeyim!" diye yalvardı O da demedi "Ölümden korktu derler" dedi, demedi Onun üzerine bu ayet indi Yâni, "Sen istediğini doğru yola sokamazsın, Allah istediğini doğru yola sokar" diye

Hidayet Allah'tan olduğundan, Allah'tan hidayet istiyoruz Demek ki biz, doğru yola kendimiz giremiyoruz Neden? Allah nasib etmediği için Hidâyet cennete giriş belgesi demek, çok önemli bir şey Hidayete erdi mi insan cennete girer Allah kimlere nasib etmez? Üç zümreye Allah hidayeti vermez:

Alıntı Yaparak Cevapla

Hidâyet Allah'tandir

Eski 08-24-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Hidâyet Allah'tandir

Vallàhu lâ yehdil-kavmez-zàlimîn) "Allah zalimlere hidayet vermez" Zâlim olmayacak insan, başkasına zulmetmeyecek Zâlim sıfatını edinmeyecek, zâlimler zümresinden olmayacak Zâlimlere hidayet etmez

(Vallàhu lâ yehdil-kavmel-fâsıkîn) "Allah fâsıklara da hidayet etmez" Fâsık ne demek? Allah'ın emrini dinlemeyip raydan çıkan, günah işleyen insan demek Hà, bir insan günah işlemeye başladı mı, "Nereye gidersen git bakalım!" diye Allah onun ipini salıverir Ona da hidayet etmez

(Vallàhu lâ yehdil-kavmel-kâfirîn) "Allah kâfirlere de hidayet etmez" Çok iyi insanmış da bilmem neymiş de Kâfir Kâfir oldu mu hidâyet etmez, fâsık olunca hidayet etmez, zâlim olunca hidayet etmez

Kâfir değiliz, mü'miniz; "Eşhedü en lâ ilâhe ill, ve eşhedü enne muhammeden abdühû ve rasûlüh" Amma fâsıklıktan kurtulmak lâzım! Fâsık ne demek; Allah'ın emri yolundan çıkıp isyan eden, günahlara bulaşan demek Fâsık oldu mu bir insan, o zaman Allah sevmediğinden, "Sapıtsın yolu, hidayeti vermiyorum, ne yaparsa yapsın!" diye ona hidayeti vermez O fenâ, çok fenâ Cennetin yolunu bulamaz adam Neden? Fâsık da ondan Allah'ın emrinden dışarı çıktı

Allah'ın emrini tutmağa çalışacak, namazı kılmağa çalışacak

Bana soru soranlara her zaman söylüyorum: "Bak namaz kılmazsan, Allah'ın ibadetlerini yapmazsan, ben sana bir şey yapamam!" diyorum

Gelmiş bana soruyor:

"--Ben Allah'a ulaşmak istiyorum, Allah'ı tanımak istiyorum, Allah'a ermek istiyorum?" diyor

Bakıyorum, halinden anlıyorum soruyorum:

"--Namaz kılar mısın?"

"--Namaz kılmam, öyle bir alışkanlığım yok"

"--Namaz kılmazsan Allah'a eremezsin!"

Neden? İsyanla Allah'a erişilmez, itaatle, ibadetle Allah'a erişilir İbadetlerin, itaatlerin hepsi, Allah'a erişmek için birer vasıtadır, birer vesîledir

Alıntı Yaparak Cevapla

Hidâyet Allah'tandir

Eski 08-24-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Hidâyet Allah'tandir

Başka, hidayet hususunda bir incelik nedir? Bir incelik daha var muhterem kardeşlerim, ben onun üstüne bastırarak söylemek istiyorum; bismillâhir-rahmânir-rahîm:

(Vellezîne câhedû fînâ lenehdiyennehüm sübülenâ, ve innallàhe lemeal-muhsinîn) "Kim bizim dinimiz için çalışırsa, kim bizim uğrumuzda emek sarfederse, ter dökerse, masraf ederse, uğraşırsa, zaman harcarsa, koşturursa, onu biz hidâyet yolumuza sevkederiz, rızamızı ona buldururuz Ona dünyada, ahirette iyilikleri lütfederiz, ihsân ederiz"

Burdan neyi anlıyoruz: Allah'ın istediğine verdiği, istemediğine vermediği en kıymetli belge olan hidayetin kazanılması için, Allah'ın dinine yardımcı olmamız gerektiğini öğreniyoruz Allah'ın dinine yardımcı olacağız Eğer biz Allah'ın dinine yardımcı olursak, faydalı olursak; Allah'ın dinini yaymak için, Allah'ın dini sönmesin, "Lâ ilâhe ill" bayrağı burçtan aşağı düşmesin, ayak altında çiğnenmesin diye gayret sarfedersek, Allah bize hidayet edecek, rızasına erdirecek demek Bu çok önemli!

Bu işi yapan insanlar var dünyada Diyar diyar dolaşıp Allah'ın dinine yardım eden insanlar var Yabancı diyarlara vize alıp, pasaport çıkartıp, gidip, oralarda İslâm'ı yaymak için çalışanlar var Ve başarı kazananlar var Hiç ummadığın yerde gidiyorsun, bir cami ile karşılaşıyorsun Camiyi yapmış olanlar var

Ben meselâ dünyanın bir çok yerini gezdim; Kanada'ya gittim, Ottava'ya gittim, Montreal'e gittim Her gittiğim yerde baktım, İslâm için çalışan Pakistanlı, Hindistanlı, Arap gruplar var Çalışıyorlar Neden çalışıyorlar? Allah'ın dini için çalışırsak, Allah da bize lütfedecek diye çalışıyorlar

Hani biz, günde kırk defa "İhdinas-sırâtal-müstakîm" diyoruz ama, o duanın kabul olması için yapmamız gereken iş, Allah'ın dinine yardım etmektir Bakın hristiyanlar hristiyanlık dinine yardım ediyorlar Hangi kasabaya gitseniz, kaç tane kilise görüyorsunuz; en büyük binalar, en büyük tesisler, okullar, hastaneler, çeşitli gençlik teşekkülleri, çeşitli hayır ve hasenat müesseseleri kilisenin malı

Hattâ diyebilirim ki, Alman tarihinin derinlikleri incelenirse, Almanya'yı kilise idare etmiş Hàlen de siyasetinde son derece etkili Münih, rahibler şehri demek Mönh, rahib demek Halen Münih'in emlâkinin üçtebirinin kiliseye ait olduğunu bir kitapta okumuştum Şehrin sembolünde de, papaz cübbesi giymiş bir rahib var

Meselâ biz geçtiğimiz pazartesi günü bir yerlere gittik Orada bir çok piskopos o bölgenin derebeyi gibi, yâni hakimi imiş Sarayını gördük, kalesini, burcunu filân gördük

Şimdi, hristiyanlar dinlerine hizmet ediyorlar Burda bunu çok güzel görüyorsunuz O halde bizim de Allah'ın rızasına ermemiz için, ahirette Allah'ın lütfuna mazhar olmamız için, cennetine girmemiz için, Allah'ın dinine hizmet etmemiz lâzım! Onun için 21 Yüzyıl'a girerken ben sizlere âcizâne soruyorum, veyahut da şu soru üzerinde düşünmenizi ve düşündükten sonra da ne aklınıza geldiyse onu yapmanızı hatırlatıyorum

Talip Öz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com