![]() |
Hidâyet Allah'tandir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hidâyet Allah'tandirHİDÂYET ALLAH'TANDIR Şimdi bizim de Allah rızası için çalışmamız lâzım! Konrad Adenaur Almanya için çalışmış, Helmut Kohl Almanya için çalışmış; bizim de kendi ülkemiz, kendi ülkümüz, kendi istikbalimiz, kendi çocuklarımız için çalışmamız gerekiyor ![]() Kur'an-ı Kerim'de Allah-u Teàlâ Hazretleri buyuruyor ki, bismillâhir-rahmânir-rahîm: (Vellezîne câhedû fînâ) "Bizim uğrumuzda mücâhede edenleri, (lenehdiyennehüm sübülenâ) muhakkak ve muhakkak rızamızın yollarına, sevdiğimiz, razı olduğumuz yollara götürürüz ![]() ![]() ![]() Çocukluğumuzdan beri namaz kılıyoruz, Fâtiha'yı ezbere biliyorsunuz ![]() (İhdinas-sırâtal-müstakîm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Demek ki, Allah'ın rızasını kazanacak yollara girmemiz lâzım! Allah'ın rahmetine erecek yolları arayıp, oraya girmemiz lâzım! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Leyse aleyke hüdâhüm velâkinnallàhe yehdî men yeşâ') "Ey Rasûlüm, sen istediğini hidayete sokamazsın, doğru yola alamazsın; Allah istediğini doğru yola sokar ![]() Bu ayet Ebû Tàlib için inmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hidayet Allah'tan olduğundan, Allah'tan hidayet istiyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hidâyet Allah'tandir |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hidâyet Allah'tandirVallàhu lâ yehdil-kavmez-zàlimîn ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Vallàhu lâ yehdil-kavmel-fâsıkîn) "Allah fâsıklara da hidayet etmez ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Vallàhu lâ yehdil-kavmel-kâfirîn) "Allah kâfirlere de hidayet etmez ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kâfir değiliz, mü'miniz; "Eşhedü en lâ ilâhe ill, ve eşhedü enne muhammeden abdühû ve rasûlüh ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allah'ın emrini tutmağa çalışacak, namazı kılmağa çalışacak ![]() Bana soru soranlara her zaman söylüyorum: "Bak namaz kılmazsan, Allah'ın ibadetlerini yapmazsan, ben sana bir şey yapamam!" diyorum ![]() Gelmiş bana soruyor: "--Ben Allah'a ulaşmak istiyorum, Allah'ı tanımak istiyorum, Allah'a ermek istiyorum?" diyor ![]() Bakıyorum, halinden anlıyorum ![]() "--Namaz kılar mısın?" "--Namaz kılmam, öyle bir alışkanlığım yok ![]() ![]() ![]() "--Namaz kılmazsan Allah'a eremezsin!" Neden? ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hidâyet Allah'tandir |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hidâyet Allah'tandirBaşka, hidayet hususunda bir incelik nedir? ![]() ![]() (Vellezîne câhedû fînâ lenehdiyennehüm sübülenâ, ve innallàhe lemeal-muhsinîn ![]() ![]() ![]() Burdan neyi anlıyoruz: Allah'ın istediğine verdiği, istemediğine vermediği en kıymetli belge olan hidayetin kazanılması için, Allah'ın dinine yardımcı olmamız gerektiğini öğreniyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu işi yapan insanlar var dünyada ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben meselâ dünyanın bir çok yerini gezdim; Kanada'ya gittim, Ottava'ya gittim, Montreal'e gittim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hani biz, günde kırk defa "İhdinas-sırâtal-müstakîm" diyoruz ama, o duanın kabul olması için yapmamız gereken iş, Allah'ın dinine yardım etmektir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hattâ diyebilirim ki, Alman tarihinin derinlikleri incelenirse, Almanya'yı kilise idare etmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Meselâ biz geçtiğimiz pazartesi günü bir yerlere gittik ![]() ![]() ![]() Şimdi, hristiyanlar dinlerine hizmet ediyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Talip Öz |
![]() |
![]() |
|