Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hacegan, pişmanım, yayınları

Ben Pişmanım, Hacegan Yayınları

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ben Pişmanım, Hacegan Yayınları

Ben Pişmanım isimli eser, tövbe menkıbelerinden oluşmaktadır Siraceddin Önlüer'in derlediği Ben Pişmanım'da 71 adet tövbe menkıbesi yer alıyor

Kusursuzluk mümkün değildir Herkes küçük büyük hatalar işler Aslolan pişmanlık duymak ve hatadan vazgeçmektir Zaten hiç hata işlemediğimizi düşünürsek kibirlenmiş oluruz Hem hatalardan, hem kibirden kurtulmak için pişmanlığı bir ahlak haline getirmeliyiz Sürekli tövbe etmeli, bağışlanma dileğini dilimizden düşürmemeliyiz Ben Pişmanım da tövbe menkıbeleriyle örnek insanların bu yolda neler yaptıklarını göstermektedir

Tövbe sapkınlıktan hidayete açılan kapıdır Allah dostları insanların hidayetini dert edinir Bu dert Allah'ı memnun eder ve ilahî rahmete vesile olur Böylece kirli kalpler velilerin elleriyle yıkanır Günahlar terk edilir, hidayet kapıları açılır Ben Pişmanım da bu arınmayı anlatan tövbe menkıbelerinden oluşuyor

Siraceddin Önlüer'in derlediği Ben Pişmanım da 71 adet tövbe menkıbesi yer alıyor Bu menkıbelerden bazılarının başlıkları şu şekilde:

Asıl Saltanat: İbrahim bEdhem

Eşkıyalıktan Veliliğe: Fudayl bİyaz

Meyhaneden Evliyalığa: Bişr-i Hafi

Tefecilikten Tövbeye: Habib-i Acemi

Gerçek Müslümanlık: Abdullah bMübarek

Asıl İş: Davud-i Tai

Paylaşılmayan Veli: Ma'ruf-i Kerhi

http://wwwkitapyurducom/kitap/defa96&sa=84531064

http://wwwserhabercom/-2530-ben-pismanimjsp

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com