Bir Ateist İle Kurban Üzerine ? |
08-24-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bir Ateist İle Kurban Üzerine ?Selam a Muhterem kardeşlerim İslamiyetin her tatbiki üzerinden inanca sövmeyi şiar ednmiş ve felsefi yaklaşımlarla inananlara vesvese vermek isteyen ve belki kendi dinsizliğini kendi vicdanına kabul ettirmeye çalışan inançsız kişilerle yaptığım mübaheseleri yine istifade ve tavsiyelerinize sunuyorum kardeşiniz hakkani ======================================== ** YANITLANAN MESAJ ******************** ======================================== Gönderen: ATEİSTİM Tarih: 06122008 00:09:00 Konu: Yn: [ateizm-ve-din] iyi bayramlar --- NE BAYRAMI KARDEŞİMM ilkel insanlar gibi hayvanları katlederek bayrammı olur? ? 21nci yy daaa hala bir hayvan bir yaratıcı adına katletmenin adı bayram oluyorsaa bunun adı İLKELLiKTİR ======================================== ** YANITLANAN MESAJ ******************** ======================================== Gönderen: Deniz ŞAHİNOĞLU Tarih: 06122008 01:13:00 Konu: ben ateistim --- arkadaşlar ben ateistim ve benim felsefemde kan dökmek yoktur bu katliamdır kutlamayın kan dökmenin adı bayram olamaz ======================================== ** YANITLANAN MESAJ ******************** ======================================== Gönderen: -hakkani- Tarih: 16122008 00:25:00 Konu: kurban ve ateist ---------- Bende teistim (tanrı kabul eder) ama benim felsefemde bayramda ziyafet çekmek var bu sebeple hayvanlardan et almam gerekiyor ama napıyım kanlı çıkıyorlar! ! ======================================== ** YANITLANAN MESAJ ******************** ======================================== Gönderen: ATEİSTİM Tarih: 17122008 00:20:00 Konu: Yn: [ateist] Yn: ben teistim ------------------ bunun teist yada ateist olmakla ilgisi yok hakkani arkadaş bunun temelde insan olmakla alakası var milyonlarca insan cinnet gecirmiş gibi milyonlarca hayvanı bogazlarına bıçakları dayayarak kesiyorlar hayvanın cağrışları, bogazından cıkan hırıltılar, akan kan ve katliam gercekleştikten sonra hala beden ölümü gercekleşmemiş hayvanın segiren sizinrleri bunlar sizin beyninizde igerenti ve ürküntü oluşturmuyorsa insan olarak sorunlarınız var demektir hele hele bunu cocukların önünde yapıyorsanız insanlık olarak sorunlarınız var demektir tum canlıların hayatlarını devam ettirmek için yiyecege ihtiyacı vardır buna kimsen in itirazı olmaz ama burada asıl önem arzeden et olmayıp korkulan, herşeye gücü yeten diye tanımladıgınız yaratıcınıza yaltaklanmak, onun inayetini kazanmak amacıyla hiçbir şeyden habersi canlıların kesilmesidir yoksaa kasaplardan da et alıyor insan cunku bu işonların meslegidir artı kurban ilkel toplunmlardan beri gelen bir toplumsal gelenektir ama ozellikle vurgulamak istiyorum ilkel toplumlardan gelen bir gelenek çünkü doğaya karşı korkularını aşamayan zavalı insanoğlu yaratıcısından sandığı doga olaylarına karşı yaratıcısının zalimligini defetmek amacıyla yapageldigi bir ilkelliktir uzun sözün kısası sevgili hakkani bu katliamın gerçekte et ihtiyacı ile alakası yok insanların ilkelliğiyle alakası var cıkış konusuna gelince: guya ibrahim abraham ve aslında hindistandan yani brahma dan gelen peygamber erkek cocugu olmadıgı için yaratıcısına yalvarıyor ve diyor ki' ey tanrım bir erkek cocugum olursa sana adayacagım' işte salaklık burda başlıyor be ibrahim erkek cocugun yoksa ve bunun için yaratıcına yalvarıyorsan olacak cocugu tekrarf neden yaratıcıya kurban etmeyi adarsın? ? ? ? ? ? ve sonunda ibrahim erkek cocugunu kurban edecekken gokten bir melek koc getirir ve guya adet boyle başlar demek ki goklerde yaratıcının koyunları var onlardan bir tanesini ibrahime gonderiyor ki, ibrahim oglunu kesmesin )))) gercekten komikk yafff olayın bir diger yonu başka ilkel toplumlarda kurban kesiyorlar(aztekler, inkalar vs) ve bunların muslumanlıkla alakaları yok demekki kurban kesmenin muhammedist ce uydurulan hikayesi bir yalan evet sevgili hakkani kurban bayramı et ziyafeti cekmek için uydurulmuş bir bayram değil bunun çin kasaplar var verirsin parayı alırsın eti ve ziyafetini cekersin, cinnet gecirmiş gibi eline alıp bışagı satırı hayvan katletmezsin ======================================== ** YANITLANAN MESAJ ******************** ======================================== Gönderen: Hakkani 17122008 16:09 Konu: kurban ve ateist ------------------ uslübünü çok saldırgan buldum aslında madem siz panteistsiniz (asıl bu kavram bana çok ürkütücü geldi) dindar insanların dini eylemlerini eleştiremezsiniz Siz Tek Tanrıya inanan kişileri inançları noktasında eleştirir ve gerekli ağzınızın paylarını alırsınız bunun ötesinde işi tefrerruata indermeniz abesdir, çünkü tartışma konusu mezuların aslı inanca dayalıdır sizinle konuşulacak tek şey Allahın birliği ve alemin yehane Rabbi oluşu gerçeğidir ======================================== ** YANITLANAN MESAJ ******************** ======================================== Gönderen: Deniz ŞAHİNOĞLU Tarih: 17122008 21:45:00 Konu: Yn: Yn: Yn: [ateist] Yn: ben teistim ---------- ben tanrı (!) olsam iki canlı yaratıp diğerine diğerini kurban etmem bu biir tanrıyı yada adı herneyse Allah, rab, ilah, vs o kadar çok seviyorsan kendini kurban etsene gücünüz savunmasız hayvanlara yetiyor değilmi bu ikii sevgili arkadaşlar kurban olayında tanrının haberi bile yok tanrı bu kan görünü emir verecek kadar kadar zalim değil bu üüç doğada ki hayvanlar bile sadece doymak için avlanıyor böyle katliam yapmıyor bu döörrt dediğimi gayet iyi anladınız ======================================== ** YANITLANAN MESAJ ******************** ======================================== Gönderen: ATEİSTİM Tarih: 17122008 17:13:00 Konu: kurban ve ateist ---------- rumuzum ATEİSTİM iken panteist oldugum nerden cıktı anlayamadımaradaki farkı biliyorsunuzdur sanırım kaldı ki panteist olmak bence teist olmaktan daha yegdir çünkü en azından tapınılan seyler dogadadır ve dogaldır insanların dini eylemleri eleştirilir arkadaşım özelliklede ilkellik sergiliyorsa, gecmiş zamanlarda insanda kurban ediyorlardı bunun inanç adına normal mi karşılamalıyız? ? veya hindistanda inege tapınıyorlar bunu normal mi karşılamalıyız? yine hindistanda belli dine mensup kişiler cırılcıplak denilecek sekilde acık geziniyorlar yada fareye tapanlar mı ararsın her şey var bunları normal mi karşılamalıyız? ? veya tevrattta tanrıyı tahtırevanla taşıyorlar bunu saçma olarak kormeyelim mi? ? brahma dan dönme ibrahimin erkek cocugu olmadıgı için tanrıya yalavarmasını ve sonra yalvarmasına neden olan erkek cocuk dogdugunda neden yaratıcısına adadıgını sorgulamamalımıyız? ? hem bunu hikayenin erkek egemen bir dinin erkekligi ön plana çıkartıp kadını degersiz kıldıgını göremiyormusunuz? ? ? bana şimdiye kadar ağzımın payını verebilen cıkmadı umarım derin bilgilerinizle siz azımın payını verirsiniz ))) herşey tartışılır arkadaşım inançta buna dahildir size önerim sizde inandıklarınızı bir tartışın bir sogulayın bakalım neler cıkacak? ? ? ın birligi e alemlerin rabbi oluşu sadece sizler için bir gerçeklik, benim için değil çunku duşundugum ve sorguladıgım zaman kitaları da incelediğimde gerçekte böyle bir cıkarım yapamıyorum ben ======================================== ** YANITLANAN MESAJ ******************** ======================================== Gönderen: Hakkani Tarih: 17122008 17:13:00 Konu: kurban ve ateist ---------- Tartışmanın kuralları var Allah ve Peygambere imanın gereği yapılan amelleri inanmayan kişiyle tartışmak abestir çünkü tek cevabı var: Dinim böyle emrediyor, faydasını kısacık dünyada değil ahirette ebediyen bulacağım İnanç kök ve gövdedir eylemler ise dal, yaprak ve meyvelerdir şimdi ağacı yok sayan kişiye meyvesini isbata kalkışmak güçtür ama yinede diyorum: Kurban hadisesi sizin işinize yamaz, yani ordan hareketle islamı karalamaya yol bulamazsınız çünkü islam kurban eylemini yeniden düzenlemiş ve mücerred (dünyevi faydalardan yoksun) bir sunak olmakdan çıkarıp insanlığın istifadesine ve hizmetine sunmuşdur Şöyleki; kurban sizin de dediğiniz gibi insan kesmek şeklinde bir uç hareket ve sapkın bir anlayış iken ve Hazreti İbrahim belki o anlayışın etkisinde belki değil, Allaha sevgisini en çok değer verdiği varlığı oğlunu sunmak şeklinde göstermek isterken Allah, zengin ve ihtiyaçsız bulunduğunu ve buna gerek olmadığını ifade etmiş ve bir insan yerine eti yenecek ve derisinden mont ve gocuk yapılabilecek nihayet faydası yine insana dönecek bir koç kesmesini talep etmişdir böylece kurban, hem mal sevgisinden geçme, hem Allahın emrine saygı gösterme, hemde insanların hizmet ve istifadesine dönümüşdür 'O kestiğiniz kurbanların ne etleri nede kanları Allaha ulaşmaz ancak kalbinizde bulunacak Allah saygısı ona ulaşır' mealindeki Kuran ayeti konuyu açıklar Kurban etinin eş dost akraba ve fakirlere paylaşdırılması gerçeğide bu mananın yaşayan şahitleridir Şu halde Rabbinize isyan etmeyin onun nimetlerini inkar etmeyin Ona saygılı olun ve itaat edin Hakkani |
|