Şeytan Hakkinda Bazi Ayetler |
08-24-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Şeytan Hakkinda Bazi AyetlerŞEYTAN HAKKINDA BAZI AYETLER Şeytan bir kimseye arkadaş olursa, ne kötü bir arkadaştır o ! Nisa, 38 (Bu münafıklar) müminlerle karşılaştıkları vakit "(Biz de) iman ettik" derler (Kendilerini saptıran) şeytanları ile baş başa kaldıklarında ise: Biz sizinle beraberiz, biz onlarla (müminlerle) sadece alay ediyoruz, derler Bakara, 14 Ey insanlar! Yeryüzünde bulunanların helâl ve temiz olanlarından yiyin, şeytanın peşine düşmeyin; zira şeytan sizin açık bir düşmanınızdır Bakara, 168 Şeytan, sizi fakirlikle korkutur ve hayasızlığa teşvik eder Allah ise katından bağışlanma ve lütuf vaat ediyor Allah her şeyi kuşatır ve bilir Bakara,268 Şeytan sizin düşmanınızdır O halde sizde onu düşman bilin, doğrusu o, taraftarlarını cehennemlik olmaya çağırır Fatır, 6 De ki, sığınırım ben, insanların Rabbine, insanlara kötü şeyler fısıldayan o sinsi vesvesenin şerrindenO ki insanların kalplerine kötü düşünceler fısıldar Gerek cinlerdense gerekse insanlardan olan bütün vesvesecilerin şerrinden Allaha sığınırım (Nas Süresi) Allah hakkında bilmeden tartışan ve her azılı şeytana uyan insanlar vardır O kendisini dost edinen kimseyi saptırır ve alevli azaba götürür Hacc, 3-4 İblis dedi ki: Öyle ise beni azdırmana karşılık, and içerim ki, ben de onları saptırmak için senin doğru yolunun üstüne oturacağım (Araf,16) Sonra elbette onlara önlerinden, arkalarından, sağlarından, sollarından sokulacağım ve sen, onların çoklarını şükredenlerden bulmayacaksın!" dedi (Araf,17) Ey Âdem oğulları! şeytan, ana-babanızı, ayıp yerlerini kendilerine göstermek için elbiselerini soyarak cennetten çıkardığı gibi sizi de aldatmasın Çünkü o ve yandaşları, sizin onları göremeyeceğiniz yerden sizi görürler Şüphesiz biz şeytanları, inanmayanların dostları kıldık Araf, 27 Ey İnsanlar! Rabbinize karşı gelmekten sakının Ne babanın evlâdı, ne evlâdın babası nâmına bir şey ödeyemeyeceği, günden çekinin Bilin ki, Allah'ın verdiği söz gerçektir Sakın dünya hayatı sizi aldatmasın ve şeytan, Allah'ın affına güvendirerek sizi kandırmasın Lokman, 33 Şüphesiz ki, şeytanlar sizinle mücadele etmeleri için dostlarına vesvese verirler Eğer onlara uyarsanız, muhakkak ki, Allah'a ortak koşanlar olursunuz En'am, 121 İblis: "Senin kudretine and olsun ki, onlardan sana içten bağlı olan kulların bir yana, hepsini azdıracağım" dedi Allah: "Doğrudur; işte Ben hakikati Söylüyorum, sen ve sana uyanların hepsi ile cehennemi dolduracağım" Sad, 82-85 De ki "Rabbim! Şeytanların kışkırtmalarından Sana sığınırım Mü'minün, 97- |
|