Feraset Hakkında Ayetler |
08-24-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Feraset Hakkında Ayetlerİşte Allah, size ayetlerini böyle açıklar; ki akıl erdiresiniz (2/242) Kime dilerse hikmeti ona verir; şüphesiz kendisine hikmet verilene büyük bir hayır da verilmiştir Temiz akıl sahiplerinden başkası öğüt alıp-düşünmez (2/269) Sana Kitabı indiren O'dur O'ndan, Kitabın anası (temeli) olan bir kısım ayetler muhkem'dir; diğerleri ise müteşabihtir Kalplerinde bir kayma olanlar, fitne çıkarmak ve olmadık yorumlarını yapmak için ondan müteşabih olanına uyarlar Oysa onun tevilini Allah'tan başkası bilmez İlimde derinleşenler ise: "Biz ona inandık, tümü Rabbimizin katındandır" derler Temiz akıl sahiplerinden başkası öğüt alıp-düşünmez (3/7) Elbette bunda 'derin bir kavrayışa sahip olanlar' için gerçekten ayetler vardır (15/75) Hani Musa ailesine: "Şüphesiz ben bir ateş gördüm" demişti "Size ondan ya bir haber veya ısınmanız için bir kor ateş getireceğim (27/7) "Oraya gittiğinde, kendisine seslenildi: "Ateş (yerin)de olanlar da, çevresinde bulunanlar da kutlu kılınmıştır Alemlerin Rabbi olan Allah yücedir (27/8) "Ey Musa, gerçekten Ben, güçlü ve üstün, hüküm ve hikmet sahibi olan Allah'ım" (27/9) "Böylelikle Musa, süreyi tamamlayıp ailesiyle birlikte yola koyulunca, Tur tarafında bir ateş gördü Ailesine: "Siz durun, gerçekten bir ateş gördüm; umarım ondan ya bir haber, ya da ısınmanız için bir kor parçası getiririm" dedi Derken oraya geldiğinde, o kutlu yerdeki vadinin sağ yanında olan bir ağaçtan: "Ey Musa, Alemlerin Rabbi olan Allah benim;" diye seslenildi" (28/29-30) |
|