~~En Güzel Şiirler~~ |
08-24-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
~~En Güzel Şiirler~~Haber saldım dört bir yana Karanfiller susuz kalmış Muhabbete dost aradım Bu şehri periler sarmış Bitip tükenmez sigaram Ciğerim nefessiz kalmış Herşey yalan olsa bile En güzel aşk zor olanmış Söyle bana güzel kadın Her şey yerli yerinde mi Bırakıp gittiğin gibi Deniz mavi gök yeşil mi Bitip tükenmez sigaram Ciğerim nefessiz kalmış Her şey yalan olsa bile En güzel aşk zor olanmış Aşkın Nağmeleri Çok uzaktanda olsa okşar yürekleri Ilık ılık esen seher yeli misali Gecenin sessizliğini yıkar sesi İşte bu aşkın nağmeleri İstanbulu uyandırır martı sesleri Seyrederken boğazın güzelliğini Kumsalda kalır sevdaların izleri Dokunur sevenlere aşkın nağmeleri İsmi şairlerce sevdalar şehri Bir başka olsada aşıklar tepesi Kucaklar yürekten sevenleri Adalarda aşkın nağmeleri Mecnun leylasında dile getirmiş Ferhat şirin için dağları delmiş Kerem aslı için kor ateşlerde yanmış Sevda yüklemiş onlara aşkın nağmeleri Anadoluda başlamış bizim sevdamız Aşk uğruna ilahi akmış kanımız Kırılmamış gönül dalımız,telimiz Adem ile Havva’dan beri gelir aşkın nağmeleri Gibiyim Çok uzaktanda olsa okşar yürekleri Ilık ılık esen seher yeli misali Gecenin sessizliğini yıkar sesi İşte bu aşkın nağmeleri İstanbulu uyandırır martı sesleri Seyrederken boğazın güzelliğini Kumsalda kalır sevdaların izleri Dokunur sevenlere aşkın nağmeleri İsmi şairlerce sevdalar şehri Bir başka olsada aşıklar tepesi Kucaklar yürekten sevenleri Adalarda aşkın nağmeleri Mecnun leylasında dile getirmiş Ferhat şirin için dağları delmiş Kerem aslı için kor ateşlerde yanmış Sevda yüklemiş onlara aşkın nağmeleri Anadoluda başlamış bizim sevdamız Aşk uğruna ilahi akmış kanımız Kırılmamış gönül dalımız,telimiz Adem ile Havva’dan beri gelir aşkın nağmeleri EĞlen Bİraz tüm mühürlerimi çözmeliyim bu akşam karayeli ben estirmeliyim kararlarımın karargahında asmalıyım kendimi zehrimi ben seçmeliyim hangi vakit bulaştı bana senin sevdan bu seçilmişliğinin hükmünü artık indirmeliyim nazarlardan bi dağ yaptım, değmesin diye sana çiğ dillerden bi göl biriktirdim, boğulmayasın diye şimdi kurtarmalıyım kendimi senin zararlarından dağa, göle siper etmeliyim şad olan ruhumu tüm kangrenleri kesmeliyim bu akşam nasılsa anacak kimsem kalmadı devr-i alemde yürek müebbetimin kalemini kırmalıyım dilinin derinliğinde bunca bozgunu yemişken! mutluluğumun dibi kara, kısacası Beni Düşünmedinmi Hatırla başımı göğsüne yasladığım anı Sendin zavallı gönlümün bir tek sultanı Gidişinle öldürdün sevgi dolu ayhan,ı Elveda derken beni hiç düşünmedinmi Yanıma gelmişsin bana veda ediyorsun Ayrılık bizim için kurtuluş diyorsun Her şeye bir anda sonmu veriyorsun Veda ederken beni hiç düşünmedinmi Ardına bile bakmadan uzayıp gittin Şu zavallı gönlümü yaktın kül ettin Sevgi dolu dünyamı yerle bir ettin Bırakıp giderken beni düşünmedinmi Çok gördün vefasız bana gülmeyi Umut la bekleyip te seni sevmeyi Bekliyorum çaresiz ben artık ölmeyi Ölüme iterken beni düşünmedinmi Gitmeyecek Kadar kaçabileceğim kadar yakın olsaydın keşke çekip gitseydim düşüne düşüne seni ağaçlara adını kazısaydım her mola yerinde kesik kesik çizilmiş yol çizgilerinden kaç Boşluk sayardım kim bilir yarı yolda geri dönecek kadar yakın dursaydın keşke beklemeden nefesimin sıraya girişini anı’da kalacak ağaçlardan ismini kazıyıp sürekli çizilmiş çift yol çizgisinin sen tarafında kalırdım sevinçle gidemeyecek kadar içimde dursaydın keşke kalsaydım nefesin bulaşsaydı benliğime dursaydım tenim çizilseydi tenimde sussaydım gözlerinle sevişseydim öylece gitmeyecek kadar benim olsaydın sen ’ime yığılsaydım keşke Senden VazgeÇtİĞİmİ GÖrmen İÇİn!!! Bu sabah da senden vazgeçtim, bütün sabahlar gibi güneşin ilk ışıklarına vererek umutlarımı,oyuncak dünyamın kapılarından çıkıp,girdim insan kalabalığına bu sabah da senden vazgeçtim, kanlı bir gülücük dudağımda Bu sabah da senden vazgeçtiminsan kalabalıklarında kaybolursam, belki kaybolur diye düşündüğüm içimdeki aşkın,gözlerimde seni aratıyordu insan yüzlerinin tarifsiz derinliklerinde bu sabah da senden vazgeçtim, paslı bir lanet dilimin ucunda Bu sabah da senden vazgeçtimKadifeden Kesemi takıp dudaklarıma,bir gülücük kondurup gözbebeklerime,girdim dünyanın koynuna bu sabah da senden vazgeçtim sakladığım hüznüm damarlarımda Hatırlıyor musun bu sabah da senden vazgeçmiştim Bu akş*** da senden vazgeçiyorum; adresimi değiştirmedim: SENİ BEKLİYORUM, SENDEN VAZGEÇTİĞİMİ GÖRMEN İÇİN!!! Seni sevdim ben Aşk Şiirleri Anlattıkça kış vuruyor satırlarıma Anlattıkça üşüyor, anlattıkça ısınıyor yüreğim Bugün sardunyalarım da açmadı Belki de küskün renklere Ellerimde günah gibi yaşayamadıklarım Sensiz soluyorum anlayacağın Mavi mavi ölüyorum Duyuyor musun, orada mısın, Var mısın, yok musun? Bir tek şeyi unutma! Seni sevdim ben Yanarak, yıkılarak Aklıma her geldiğinde ağla***** Bunun adı aşk yavrucuğum Bunun adı aşk yavrucuğum Omuzlarında taşıyacaksın bir başkasının gölgesini Yüreğinin bir başkasına titrediği anlarda Kaynayacak kanın anlam kazanacak, gökyüzü Yıldızlar titreyecek kurşun ayazında Bunun adı aşk yavrucuğum Sende düşeceksin, yanılgılara, hatalara İçinde yangınlar kanayacak birçok zaman Alışılması zordur ama düştükçe ayrılıklara Yokuşlara tüneyecek sessizlik Bunun adı aşk yavrucuğum Uzun mesafe koşucusu sen değilsen Çiçeğine vaktinde su veremezsen Bir gün solacak güller, kabaracak deniz İşte o anlarda umudunu yitirip Çekeceksin oltanı denizden Ellerin bomboş deniz mavi gözlerin ıslak Bunun adı aşk yavrucuğum Teselli arayacaksın belki de hayatın arka sokaklarında İçini dökecek adam bile yok, bomboş Hayat damarlarına enjekte edecek en acımasız zehrini Sende aşkı dilenmek için oturacaksın Herhangi bir dilenci gibi köşebaşına Bunun adı aşk yavrucuğum Yıllar geçecek, ardında bir sürü hikâye roman Ama bir roman var ki, o senin romanın Ama bir şiir var ki, o senin şiirin Bir taşra kasabasında anlatacaksın gün gelince Babanın sana anlattığı gibi Sen de yaşacaksın bu aşkı yavrucuğum Sİyah-beyaz Beni dünyadan ötelere götürdün Kollarımı bağladın dur dedin Tuz kokan geceler dur dedi Durdum bekliyorum, gelme Ay aydınlık gece kara Gözlerimin ardında karanlık ölesiye Canlı ve cansız ne varsa sımsıkı Bu saat daha yakın daha el ele Şimdi yalnızlığımdan utanıyorum Durdum bekliyorum, gelme Bunu ta başından biliyordun Bir gün buralarda sonuncu kalışım olacaktı Ellerinin bir anlık şeklini tutacağım Bozkırdan günün son treni geçecek Ben her şeye ardından bakacağım Bunu ta başından biliyorum Durdum bekliyorum, gelme Artık ne sen konuşmalısın ne başkası Yaşamak adına geçtik bütün değerleri Beyazın en orta yerinde duydu yürek Bu rüzgar tutmaz insanı uzun boylu Bu rüzgar serseri Şimdi kavramların ve cümle rüzgarların dışında Durdum bekliyorum, gelme Yİne Mİ ? Ellere mutluluk bana hep hüzün, Sevdadan yana gülmedi yüzüm Dön artık geriye dön iki gözüm Yine mi ayrılık düştü payıma? Kadere mi küseyim Aşk'a mı bilmem, Seni yazdım kalbime ölürüm silmem Sevdim dedim ya artık geriye dönmem Yine mi yenilgi düştü payıma ? Umudum vardı yarından yana, Sitem etmiyorum sevdiğim sana, Özledim diyorum dön artık bana, Yine mi beklemek düştü payıma ? Yıllar geçti artık yoruldu beden, Bir gönlüm geçmedi bilesin senden, Unuttun mu yoksa sildin gönülden, Yine mi sensizlik düştü payıma ? O Anda Benİ Sende Bulacaksin Kışın ayzlı bir gecede çıkarsan dışarı Ard arda yakarsan Ay a karşı sigaranı Bir uçurumdan aşağıya bakıp bakıp O anda bir kuş olmayı düşlersen Beni o anda sende bulacaksın İlk baharın ortasında solarsan bir anda Tutmak isteyipte tutamazsan güneşi Koşmak isteyipte koşamazsan sonsuz bozkırda Söylemek isteyipte söyleyemezsen içindekini Beni o anda sende bulacaksın Kaçarsan istediğin sevgiden,aşktan Kaçarsan seni karanlıktan çıkaracak güneşten Varmak istersen acılara,kederlere Kaybolmak istersen zifiri karanlık içinde Sessizliğin çığlığında boğmak istersen sesini Beni O anda sende bulacaksın ve anlayacaksın Öyle Bİrİsİn Kİ Dağın döruğunda doğan etrafı aydınlığa boğmak için Geceye göz kırpan Güneş Geceyi bir bıçak gibi kesen ve katrana boyanmış Zifiri karanlığı parçalayan AY ışığı Gözlerindeki küçük mum ışığı kadar dikkatimi çekmemişti Yahut böyle huzur vermedi yüreğime NE sigarımın dumanındaki hayel dünyası NE kadeğimdeki sensiz neşe dünyası NE silahımdaki kurşun gibi bir anlık NE bıçağımın bedenime rahatça saplanması Nede yalnızlığın verdiği acılar Senin bana verdiğin göz yaşları kadar acı olmamıştı Dikenli yollar yerine Yüreğindeki cennet yolunda yürümek Karanlıkta boğulmaktan çok Gözlerindeki aydınlıkta boğulmak İsteyişimdeki tek sebeb Senin bir parçan olmaktır Yoktan Var Oldum Senİnle Senden önce yoktum Bin kişi bin kurşun attılar ölmedim Çünkü çoktan ölmüştüm Sevginin,aşkının acısını bilmezdim Çünkü hicbirini yaşamamıştım Yalnızlığın acısını hiç düşünmemiştim Çünkü başı,sonu olmayan hayellerdeydim Gözlerimi yollara dikmezdim Gelenimin olmayacağını bildiğim için Hicbir zaman aynı şeyi düşünmemiştim sonuna dek Çünkü hep benim olmayanları düşündüğüm için Senden sonra var oldum Birkişinin bir kurşunuyla öldüm Çünkü yaşıyordum artık Sevgininaşkın acısını öğrendim artık Çünkü sende yaşadım ve anladım Yalnızlığın acısını çekmeye başladım Sensiz olduğumdan bu yana Gözlerim hep yollarda artık Çünkü beklediğim vardı artık Her zaman aynı şeyi düşünüyorum artık Çünkü sen vardın artık düşüncemde Kurduğum herşeyde sen varsın artık Senİ Sevİyorum, Elveda Boğazda Marmara, sende ben, İki sevgili gibi, Kollarına atılırken, dev dalgalar sahilin, Ben ise yanmaktayım oyununa talihin, Med-di cezir de ister buna, İstersen kör bir çekişme, Ya biz? Duygularımızı zincirlemekte o kadar mahiriz ki, Ne med, ne cezir, Bizi kavuşturmaya muktedir, Artık sıkılmış, çekemez gayri beni, Koklayamam haram çünkü, Haram bana ipek teni, Bana kin duyacak nefret ekmedim ki yüreğine, Gösterişsiz, sadece sevdim, Bunu bil ! Beni dilsiz sanma dinlersen duyarsın, Bakarsan görürsün, Sana gözde olur gözüm, İster bin'e dil, Hani sen boğaz, ben Marmara, Saçlarındakiler yakamozdu ya, Artık sana gelmelerim olmayacak yar, Med-di cezirlere elveda, Telefonda ki sesin kısacıkta olsa, Neşe kattı canıma, İnan ki varlığın onur, Son vapur artık bin ve git, Rumeli Hisarı, kız kulesi elveda, Ankaralı yar, kutuplarda olsan yeterdim ama, Sen bana gelmemekte kararlısın, Elma dağ gibi soğuk ve karlısın, Kipriklerin kınınday ken daha hoş, Bakıp, bakıp yüreğime batırma, İsmini nereden aldın bilmem ama, İsmini kazıyacağım yıldızlara, Şimdi gitme zamanı, Dönüşü olmasada gidişimin bir daha, Tek bildiğim bir şey var ki, Seni seviyorum, elveda GÜller Fİrarda İşte sert estin bak, sert esme derken, Ankara rüzgarı oldun bir anda, Kış sona ermekte, karlar erirken, Gül yüzünde açan güller firarda Kaş çatma,kirpiğini ok, ok eyleyip, Sevmiyorum deme, bana küfredip, Gelirdim çağırsan dağları delip, Nazlı yar bende ki ferhat firarda Söküp atamazsın seni içimden, Alnıma yazmış Hak, ezel ervahta, Böyle deli dumrul, sayıp, severken, Ankara rüzgarı oldun bir anda Dizimde uyu yar, uyanma uyu, Payitahtım fethet, fethet bu sur'u, Fatih gibi yenip, zaptet urum'u, Fethet dört taraftan, fethet bir daha, Niçin? gül yüzlü yar, güller firarda GeCeLeR geceler Sensiz yaşamamın imkânı yoktur Sayamam bilesin nedeni çoktur Yalnızlık sinemi delen bir oktur Geçmesi çok zordur sensiz geceler Sönmüyor bilesin sevdamın narı Ruhumu incitti ayrılık hârı İflah olur sanma bu canı gayrı Bil ki kalbim kordur, sensiz geceler Hicrandan yanasın birlim seni Sevdam bir yaradır inletir beni Sensizliğe mahkûm ettin İrfan'ı Ölüm bana yârdir, sensiz geceler Seni Hep Sevmek İstiyor Dolunayda senin gülümsemeni görüyorum Okuduğum her hecede seni buluyorum Güneşin ışıklarında masum bakışlarını hissediyorum Ve ben seni gerçekten seviyorum Kalemim her hecede seni yazıyor Dilim her sözcükte seni söylüyor Kalbim her saniyede senin için atıyor Ve bu kalp seni gerçekten seviyor Yüzüm sesini duyunca gülümsüyor Canım hep benimle olacağını anlayınca rahatlıyor Dilim senin beni sevdiğini söyleyince çözülüyor Ve bu kalp seni hep sevmek istiyor Aşığım Ben aşk sarhoşuyum ben gecenin en koyusunda dolaşıyorum sokaklarda sevgi arsızıyım ben sevdim mi tam severim ölürüm uğruna ölürüm aşk sarhoşuyum ben çok canım var sanki benim iste tek canımı uğruna vereyim delicesine aşığım ben uzaktan bir güneş bekliyorum sabahı iple çekiyorum aşk sarhoşuyum ben döküyorum duygumu şiirlere sayfalarca ama bitmiyor içimdeki sen saatlerce Şimdi ise bir boşluktayım Tükendi bu yürek sensizliğe Kayboldu o sensiz geçen günlerde Adım artık kayıplar listesinde Tek çarem sen kaldın artık Yokluğun beni benden etti Sensizliğim beni deli divane etti Aklıma sana olan sevgim geldi Geldi de seni hatırlatıpta gitti Şimdi ise bir boşluktayım Sensiz kaldığım bir anımdayım Bu soğuk kış gününde Senin hayalinle ısınmaktayım Veda Etti Sordum ben seni sensizliğe Dedi bana ben sana çok uzaklardayım Hayatımın uçurumlarında sana ihtiyacım var dedim Bana o sessizliğiyle veda etti, gitti Döküldü başımdan aşağı kaynar sular onun gidişiyle Soğutmak zor oldu sevgisini yüreğimde Şimdi unuttum onun o soğuk sevgisi Artık yüreğimde, yüreğimle beraberim Ve Sadece Tek Başımayım Şimdi sevgim anılarımda kaldı Hayatımda fırtınalar koparttırandın sen Yüreğime kapatıp bırakmadığındın sen Sevgine inanıp bağlandığımdın sen Şimdi neredesin, neredesin sen Düşler kurup sevindiğimdin sen O masumluğunla sevdiğimdin sen Bir masal kitabında bulduğumdun sen Şimdi neredesin, neredesin sen Yağmur gibi döküldün içime doğru sen Rüzgarınla beni kendine çektin sen Virajlı bir sevda yaşattın bana sen Şimdi neredesin, neredesin sen Şimdi anladım sevgin çok uzaktaymış Ulaşamadığım bir raftaymış Mayınlı bir tarlanın ortasındaymış Beni büyük bir gidişle yıktın sen Şimdi sevgim anılarımda kaldı Unutmayacağım günlerimde kaldı Solmuş bir gül gibi kitap aralarında kaldı Sevgin bana hayatın acısını, çok acı bir şekilde tattırdı Bir Tanemsin Sen zaman geçti sözlerle ıssız korulardayım ışığım yok yanımda karanlık yollardayım seveceksen sen beni söndür efkârlardayım parmak ucuyla dokun derin yaralardayım otuz yedi yaşında yorgun bir savaşçıyım ay doğmuş kaderime peki kederim niye yalnızım bu şehirde inan sana muhtacım çektirme hasretleri gel gönlüme ilacım küskünlüğüm yollara sensiz olan anlara adını uzak koydum koştururum ardınca ömrüme kattığımsın çizdiğim yarınlara bir tanemsin sen benim senden nasıl geçerim Bu Aşkı Yayarım Bilmeden kırarsam eğer kalbini Bu canı ölüme bedel sayarım Olurda söylemez isen derdini İnan hayatımdan bile cayarım Dayanamam sulu gözlerine yar O gözlerin bende hatırası var Olmasın kederle dolan bir pınar Yoksa bakışına gönül koyarım Revnaklı simanın güzelliğine Gıpta etmek düşer sevdiceğine Böyle bir sevdanın biteceğine Ölümü kendime nikah kıyarım Gönül dairende yerim var ise Kulak vermelisin bu hazin sese Kalbin çok değil de biraz dinlese Sağır dünyaya bu aşkı yayarım Hayatını hayatıma kat yeter Ne para isterim nede han hamam, Elini gönlünü bana ver yeter Ruhunu ruhumla edeyim tamam, İçimde kor olur ve aşkın tüter & Muradımız mutlu olup birleşmek, Aşık gibi aşkla dolup söyleşmek, Neşeyle konuşup gülüp anlaşmak, Saray budur sevgi budur bu yeter & Ağlıyorum sensiz gurbet ne acı, Leyla mecnun gibi bizlerde hancı, İkimizde fani dünya yalancı, Hayatını hayatıma kat yeter… Özledim seni Özledim seni bir tanem Seni seviyorum diyişlerini özledim Sende özledin mi ela gözlerimi Özledin mi aşkım diyişlerimi Bana kızarken ki öfkeni özledim Anlamsız sitemlerini özledim Sende özledin mi bir taneni Özledin mi aşkım diyişlerimi Dünyaya renk katan gülüşünü özledim Yaşamayı sevdiren gözlerini Sende özledin mi Çekilmez dediğin kaprislerimi Özledin mi aşkım diyişlerimi Özledim seni çok özledim bir tanem Sende özledin mi bir taneni Özledim aşkım diyişlerini Sende özledin mi aşkım diyişlerimi Sen HiÇ aŞkI yAşAdInMI yağmurlu bir hava,elinde şemsiyen havan binbeşşyüz yürüyorsun, gözlerin ilk baharı anlatıyor,yüzün yazı sanki sen yaratmışmışsın bu dünyayı görürsün anyayı konyayı, hele yaşa sen hiç aşkı yaşadınmı????? atmışsın kendini bu sıcakta kumsala giymişsin bikinini saçlarını savurarak salınıyorsun bütün güzelliğinle gözlerinde yıldızlar parlıyor, yüzünde ay gülümsemesi sanki papatya tarlasında tek gül sensin, kesiyorsun etrafı bakan varmı diye baktıgın karanlık camlı gözlüklerin ardından mutluluk duyuyorsun,hafif gülümsemenle, seni süzen gözlerden, hele yaşa sen hiç aşkı yaşadınmı??? endemın tamam,güneşin sıçaklıgı gibi, gözlerin ceylanın ürkek bakışında, yüzün ay parıltısında dudakların kiraz, yanaklardan bal akıyor, vücut ölçün, onu hiç sorma, rüyaları süslüyor,hiç uyanmak isemiyor, seninle uyuyan bir başka alemsin bu hayatta,benim yüregimi yakan, bu halime bakıp aldanma, aşk beni bu hallere koyan yanılırda birgün sende seversen, anlarsın beni o zaman hele yaşa kim yarattı dünyayı, anlarsın sende anyayı konyayı sen hiç aşkı yaşadınmı??? BİrİcİĞİm Mutluluğumun yanında Yalan dünyanın eseri ; Acılar olmasaydı dayanırdı Yüreğim belki daha fazla Senin yokluğuna senin terk edişine Ama döneceksin geri ve o eski beni bulamayacaksın Ben ölüyüm artık adeta Bir mezarım bile yok Ama sen beni diri diri gömdün O kara toprağa Nasıl kıydın bana Masum karşılıksız sevdama Biliyorum sende benim gibi yanacaksın Gözyaşlarından ferah duyacaksın çaresizce İşte o zaman seni gömdüğüm gün olacak be BİRİCİĞİM BakiŞlarina Sarilsam Zaman ömrümün en büyük haini Bir sır gibi akıyor avuçlarımdan Sen bilmem hangi iklimlerin çiçeği Kim bilir hangi güneşe sevdalı Açıyorsun bulutsuz gülüşlere Gözlerinde okyanusun en güzel mavisi Sarılıyorsun Boyundan büyük düşlere Biliyorum Her sevda bir oyun Bu limanlar saklamaz artık beni Gelsen bir fırtına gibi üstüme En derininde denizlerin Sevda ülkelerine savursan Ve bahara hasret bedenimi Gözlerinle avutsan Keşke diyorum Keşke dağlardan bir çığ gibi kopup da Üzerime düşsen bir gece vakti Ve ben kar altında öyle soluksuz Senin sevdanla boğulsam Gözlerin bir serin ateş Yüreğim her yandığında Bakışlarına sarılsam Seninla Olmak Vardı Şimdi Aşkım Seninle olmak vardı şimdi aşkım İlk gecemiz gibi aynı ürkeklikte yatmak Ve dudaklarının tadına bakmak yine hasretin çıkmazı gibi öperek Seninle olmak vardı şimdi aşkım Yaşamak kollarının arasında saçlarını kokla***** Omzumda masum bir kadın başı Kızarmış, yorulmuş, sevinç dolu bir yüz Sevgi ile bakan bir çift göz ve seni hissettiren elin, çıplak vücudumda Seninle olmak vardı şimdi aşkım en kuytu köşede El ele oturarak yıldızları seyretmek Yanağının sıcaklığını hissetmek dudaklarımda Ve yıldızlar Ve yakamoz Ve sen ne ister başka aşık olan hayat’tan Seninle olmak vardı şimdi aşkım Aşkım sözcüklerini yutmadan haykırmak yüzüne Dönüp dönüp bozuk plak gibi seni sevdiğimi söylemek Seni ve senliğini istemek senden Uyumak göğüslerinde sessizce Seninle olmak vardı şimdi aşkım Tüm kaderimizin inadına bir olmak, biz olmak Hissederken aşkımızı tüm bedenimize hitap etmek Dalmak aydınlığının düşüne Ve tekrar tekrar Seninle olmak vardı şimdi aşkım Beni Güzel Hatırla Ama Olsun, Ben ödedim bedelimi, Sira sende Bir Eylül dü seni bana getirdi, Bir eylül seni benden aldi götürdü Elveda ama Beni Güzel Hatirla! Beni , Beni güzel hatirla bunlar son satirlar Farzet ki bir rüzgardim esip gectim hayatindan yada bir yagmur, önce sel oldum sokaginda Sonra toprak cekti suyu kaybolup gittim belki de, belki de bir rüyaydim senin icin uyandim ve ben bittim! Beni, beni güzel hatirla cünkü sevdim seni ben herseyini, sana sirdas oldum dost oldum koynumda agladin yüzüne vurmadim hic bir eksikligini beni üzdün kinamadim alisiktim zaten vefasizliga el oldun, el oldun aldirmadim Beni, beni güzel hatirla Sayfalarca mektup biraktim sana, siirler yazdim her gece cogunu okutmadim, sakladim günahini sevabini sesizce gittim senden öncekiler gibi sen de anlamadin Beni güzel hatirla sana unutulmaz geceler biraktim sana en yorgun sabahlar, gülüsümü, gözlerimi e sonra sesimi biraktim en güzel siirleri okudum gözlerine baka baka söylenmemis merhabalar sakladim her köseye vedalar biraktim duraklarda ne ararsan bir sevdanin icinde fazlasiyla biraktim ardimda beni güzel hatirla Dizlerimde uyudugunu düsün sacini oksadigimi, üsüyen ellerini isitigimi mutlu oldugun anlari getir mesela gözünün önüne, mesela alnindan öptügüm dakikalari birazdan kapini calan kisi olabilecegimi düsün sasirtmayi severim biliyorsun bu da sana son sürprizim olsun Simdi, Simdi seninle yasanan büttün günleri atese veriyorum Beni güzel hatirla , Beni güzel hatirla tamam mi Gidiyorum Önce telefon numaranı unutacağım, sonra seni! Bu sana gönderdiğim son çiçeklerGönül bahçemdeki tüm çiçeklerin hasadını yaptımPapatya, sümbül, nilüfer, menekşe, sardunya, gelincikSevdiğin tüm dikensiz çiçeklerden bir demet yaptımİster gözyaşlarınla kurut çiçeklerimi, hatıralarının arasında saklaİstersen yeşert yüreğinin henüz taş bağlamamış bir köşesindeYa da koklamadan at gitsin! * Bu sana yazdığım son mektupKelimeler tükendi, mürekkebim bitmek üzereİster oku satır satır ve her satırda kendini bulİstersen hiç açmadan zarfı yırtıp at çöpeSen, masumiyeti yakmayı seversin Mektubumu da yakabilirsinKorkma, ateş bulmakta zorlanmazsınHer harf, bir kibrit çöpüdür, kâğıdım benzin kokarSatırlaşmış sevgilerin küle dönmesi, sadece bir elvedaya bakarYak gitsin! * Bu sana yazdığım son şiirOrtadan kırıp attım yazdığım kalemiAdı yok şiirin, kafiyesi yok Çünkü sen yoksun şiirde Sensizlik varHer mısranın sonu soru işaretiyle bitiyor ve her soru seni bitiriyor bende Bitiyorsun, bulamadığım cevapların arasındaÇöl ortasında, avuçlarıma yağan kar tanesi gibisin Eriyip gidiyorsun, veda serinliği bırakarak dudaklarımdaİster oku şiirimi, mani tadındaİstersen ben okuyayım sana Ama önce sustur ne olur şu içindeki sürekli gürültü yapan yaramaz çocuğuFirar mı edecek, bırak gitsin! * Bu seni telefonda son arayışımBilirsin, aklımda tutabildiğim tek telefon numarası seninkidir Bir de 118'i unutmam!Sesim kısık çıkarsa sana duyduğum heyecanımdandırİstersen açma telefonu, çalar çalar susarımBelki, meraklanır da kısa bir mesaj geçerim gecenin bir vaktinde cep telefonundan:"MRBNBR?"Cevap göndermesen de olur Aya en yakın yıldıza el salla pencerenden, yeter Mesajın, telefondan önce ulaşır banaÖnce telefon numarandan başlayacağım seni unutmay****ararlıyımUnutsam da, 118'e sormayacağım numaranıSen de benimkini unut gitsin! * Bu sana son doğum günü hediyesiAceleye geldi Güzel paket yaptıramadım kusura bakmaÇamsakızı çoban armağanı işte Ne olur hediyemi kabul etÇok seveceğin, elinden hiç düşürmeyeceğin bir şey aldımNe mi?Sapı sedef kakmalı ağaçtan yapılma eski bir el aynası!Baktıkça beni sana hatırlatır, üstelik yalnızlığını da paylaşırsınKıskanç olur aynalarYıllar sonra güzelliğini yansıtamadığını görürsen, hatırasını hiç düşünmeden kır gitsin! * Bu sana şarkılardan son fal tutuşumBirlikte yaşanan yılların şerefine kaldırdığım son kadehBu seni son arzulayışımSon gelişim sanaZilinde ayrılık melodisi çalan kapını ilk ve son kez çalıyorumBu, hüzün kadrajlı fotoğrafına son bakışımSon gülüşüm, gözlerineSon dokunuşum yokluğunaVeBu senin için aldığım son nefesimİster tutİster, bırak gitsin! Akif Oktay AŞk’a SarhoŞ Olma Sen çıbandın, bende sızın, Kan damardan çıkmak niye Sarhoş olup, nedir hızın, Acı çekip sızmak niye Bir bardağa üç katıpta, Benli hayale dalıpta, Sevabını unutup da, Günahını saymak niye Söz mü dedim hiç bilmezken, Kimseleri incitmezken, Düşmanlarımı kırmazken, Böyle gönül koymak niye Henüz gördü henüz bildi, Daha yaşım on sekizdi, Be vicdansız ola şimdi, Git demeye kıyman niye Sen bitab idin ben dikken, Elin tuttum kalkmaz iken, Sevdan ile yıkık iken, Birden bire kalkman niye Bumuydu sevdandan kastın, Beni bırakıp sen kaçtın, Ben ki ne hayaller kurdum Şimdi boynum bükmek niye Daha yolun başındayken, Sevda çiçeği toplarken, Seninle hayat düşlerken, Umudumu kırman niye Yiğidim ver elin bana, Çıkalım hayat yoluna Sen beni de bu dünyana, Katmak istememen niye Var mı sözümde haksızlık, Cana yetti bu ayrımlık, Yeter ettiğin dargınlık Kurşun sıkıp vurman niye Sende yiğitdin bakanda, Nedense yüzün arkanda, Can feda derken yolunda, Bu diyardan göçmek niye Ver ki dermansa ben içem, İçemde sevdamdan geçem, Ardından ben zehir içem, Serden ölüp gitmek niye Kusurun bedelini bana mı Koşarak kaçtığın gül bahçesi olmayacak Açtığın yara bir hamlede kapanmayacak Günler mevsimler yüreğimde hapsolacak Tutkunun bedelini bana mı ödeteceksin yar Bulutun ardından güneşi kopyalayacağım Yağmurun ardından çiçekleri koparacağım Sayfaların arasında gezinecekse ellerim Edeceksin dünyamı zindan, mekânımı dar Atların koştuğu kalacak uzak ellerde sılada Vefa cinnet getirecek başım dinmez belada Gördüğüm mutlulukta can ciğerim sefada Suskunun bedelini bana mı ödeteceksin yar Seni arayacağım biliyorum ki diyar diyar Gidişimde bu yaban eller, diller ne arar Harcın içinde böcek fosili imtihan sorar Kusurun bedelini bana mı ödeteceksin yar Sen hep yaşayacaksın benimle Uykusuz bir gecede kalem yine elimde Yaşadıklarımız hala yüreğimde Unutulmayacak bir cümlesin dilimde Sen hep yaşayacaksın benimle Aradan uzun yıllarda geçse Hayatıma başkası da girse Beni senden fazla bile sevse Sen hep yaşayacaksın benimle … Özlüyorum Gelir Misin olmuyor bitanem olmuyor, yerini kimse alamıyor, hasretin talan etti beni; içimde ne varsa ağıt yakıyor yapamıyorum canözüm yapamıyorum, resmine bakmadan yatamıyorum, yokluğun viran etti beni; hasretinle yanıyorum ağlıyorum,susuyorum,gülüyorum, ne yapıyorum,aslında onu da bilmiyorum, yokluğun kaybettirdi bana kendimi; çıkmaz sokaklarda yol arıyorum acıysa on kat çektim, ah ise fazlasıyla ödedim, ben kendimi hiç bu kadar çaresiz hissetmedim çaresizim canözüm çaresizim, sensiz,kimsesiz,ümitsiz, çaresiz ama çapçaresizim özlüyorum gelir misin? ellerimi tutup gözlerime bakıp, "ceylanım"diyip, kanıma akıp, hiç bırakmayacakmışcasına sarılıp, "bende seni"der misin? İhtimalsiz bir aşkla sevdim Yeşilimsi bir aşk kokusu duydum esmer teninde, Her oynatışında dudaklarını, incecik bir sıcaklık Kısacık saçlarında dalgalandırdım rüzgarı, Küçücük gülüşünde yakaladım baharın tadını İmkansızlığa yazdım bilmediğim adını, Uzak bir şehirdeymişsin gibi sevdim seni Hayallerime sakladım gözlerinin güzelliğini, İhtimalsiz bir aşkla sevdim çünkü seni Konuşmaya cesaret ettiğim zamanlarda duydum sesini, Tutup sen dolu kalbime bastırmak istedim ellerini, Kendime bile söyleyemedim seni sevdiğimi, İhtimalsiz bir aşkla sevdim çünkü seni Arkadaşlar umarım beyenirsiniz Bunun Devamı Geleceksaygılar |
~~En Güzel Şiirler~~ |
08-24-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
~~En Güzel Şiirler~~TopRak şiirleri Alıntı: ToPraK´isimli üyeden Alıntı Haber saldım dört bir yana Karanfiller susuz kalmış Muhabbete dost aradım Bu şehri periler sarmış Bitip tükenmez sigaram Ciğerim nefessiz kalmış Herşey yalan olsa bile En güzel aşk zor olanmış Söyle bana güzel kadın Her şey yerli yerinde mi Bırakıp gittiğin gibi Deniz mavi gök yeşil mi Bitip tükenmez sigaram Ciğerim nefessiz kalmış Her şey yalan olsa bile En güzel aşk zor olanmış Aşkın Nağmeleri Çok uzaktanda olsa okşar yürekleri Ilık ılık esen seher yeli misali Gecenin sessizliğini yıkar sesi İşte bu aşkın nağmeleri İstanbulu uyandırır martı sesleri Seyrederken boğazın güzelliğini Kumsalda kalır sevdaların izleri Dokunur sevenlere aşkın nağmeleri İsmi şairlerce sevdalar şehri Bir başka olsada aşıklar tepesi Kucaklar yürekten sevenleri Adalarda aşkın nağmeleri Mecnun leylasında dile getirmiş Ferhat şirin için dağları delmiş Kerem aslı için kor ateşlerde yanmış Sevda yüklemiş onlara aşkın nağmeleri Anadoluda başlamış bizim sevdamız Aşk uğruna ilahi akmış kanımız Kırılmamış gönül dalımız,telimiz Adem ile Havva’dan beri gelir aşkın nağmeleri Gibiyim Çok uzaktanda olsa okşar yürekleri Ilık ılık esen seher yeli misali Gecenin sessizliğini yıkar sesi İşte bu aşkın nağmeleri İstanbulu uyandırır martı sesleri Seyrederken boğazın güzelliğini Kumsalda kalır sevdaların izleri Dokunur sevenlere aşkın nağmeleri İsmi şairlerce sevdalar şehri Bir başka olsada aşıklar tepesi Kucaklar yürekten sevenleri Adalarda aşkın nağmeleri Mecnun leylasında dile getirmiş Ferhat şirin için dağları delmiş Kerem aslı için kor ateşlerde yanmış Sevda yüklemiş onlara aşkın nağmeleri Anadoluda başlamış bizim sevdamız Aşk uğruna ilahi akmış kanımız Kırılmamış gönül dalımız,telimiz Adem ile Havva’dan beri gelir aşkın nağmeleri EĞlen Bİraz tüm mühürlerimi çözmeliyim bu akşam karayeli ben estirmeliyim kararlarımın karargahında asmalıyım kendimi zehrimi ben seçmeliyim hangi vakit bulaştı bana senin sevdan bu seçilmişliğinin hükmünü artık indirmeliyim nazarlardan bi dağ yaptım, değmesin diye sana çiğ dillerden bi göl biriktirdim, boğulmayasın diye şimdi kurtarmalıyım kendimi senin zararlarından dağa, göle siper etmeliyim şad olan ruhumu tüm kangrenleri kesmeliyim bu akşam nasılsa anacak kimsem kalmadı devr-i alemde yürek müebbetimin kalemini kırmalıyım dilinin derinliğinde bunca bozgunu yemişken! mutluluğumun dibi kara, kısacası Beni Düşünmedinmi Hatırla başımı göğsüne yasladığım anı Sendin zavallı gönlümün bir tek sultanı Gidişinle öldürdün sevgi dolu ayhan,ı Elveda derken beni hiç düşünmedinmi Yanıma gelmişsin bana veda ediyorsun Ayrılık bizim için kurtuluş diyorsun Her şeye bir anda sonmu veriyorsun Veda ederken beni hiç düşünmedinmi Ardına bile bakmadan uzayıp gittin Şu zavallı gönlümü yaktın kül ettin Sevgi dolu dünyamı yerle bir ettin Bırakıp giderken beni düşünmedinmi Çok gördün vefasız bana gülmeyi Umut la bekleyip te seni sevmeyi Bekliyorum çaresiz ben artık ölmeyi Ölüme iterken beni düşünmedinmi Gitmeyecek Kadar kaçabileceğim kadar yakın olsaydın keşke çekip gitseydim düşüne düşüne seni ağaçlara adını kazısaydım her mola yerinde kesik kesik çizilmiş yol çizgilerinden kaç Boşluk sayardım kim bilir yarı yolda geri dönecek kadar yakın dursaydın keşke beklemeden nefesimin sıraya girişini anı’da kalacak ağaçlardan ismini kazıyıp sürekli çizilmiş çift yol çizgisinin sen tarafında kalırdım sevinçle gidemeyecek kadar içimde dursaydın keşke kalsaydım nefesin bulaşsaydı benliğime dursaydım tenim çizilseydi tenimde sussaydım gözlerinle sevişseydim öylece gitmeyecek kadar benim olsaydın sen ’ime yığılsaydım keşke Senden VazgeÇtİĞİmİ GÖrmen İÇİn!!! Bu sabah da senden vazgeçtim, bütün sabahlar gibi güneşin ilk ışıklarına vererek umutlarımı,oyuncak dünyamın kapılarından çıkıp,girdim insan kalabalığına bu sabah da senden vazgeçtim, kanlı bir gülücük dudağımda Bu sabah da senden vazgeçtiminsan kalabalıklarında kaybolursam, belki kaybolur diye düşündüğüm içimdeki aşkın,gözlerimde seni aratıyordu insan yüzlerinin tarifsiz derinliklerinde bu sabah da senden vazgeçtim, paslı bir lanet dilimin ucunda Bu sabah da senden vazgeçtimKadifeden Kesemi takıp dudaklarıma,bir gülücük kondurup gözbebeklerime,girdim dünyanın koynuna bu sabah da senden vazgeçtim sakladığım hüznüm damarlarımda Hatırlıyor musun bu sabah da senden vazgeçmiştim Bu akş*** da senden vazgeçiyorum; adresimi değiştirmedim: SENİ BEKLİYORUM, SENDEN VAZGEÇTİĞİMİ GÖRMEN İÇİN!!! Seni sevdim ben Aşk Şiirleri Anlattıkça kış vuruyor satırlarıma Anlattıkça üşüyor, anlattıkça ısınıyor yüreğim Bugün sardunyalarım da açmadı Belki de küskün renklere Ellerimde günah gibi yaşayamadıklarım Sensiz soluyorum anlayacağın Mavi mavi ölüyorum Duyuyor musun, orada mısın, Var mısın, yok musun? Bir tek şeyi unutma! Seni sevdim ben Yanarak, yıkılarak Aklıma her geldiğinde ağla***** Bunun adı aşk yavrucuğum Bunun adı aşk yavrucuğum Omuzlarında taşıyacaksın bir başkasının gölgesini Yüreğinin bir başkasına titrediği anlarda Kaynayacak kanın anlam kazanacak, gökyüzü Yıldızlar titreyecek kurşun ayazında Bunun adı aşk yavrucuğum Sende düşeceksin, yanılgılara, hatalara İçinde yangınlar kanayacak birçok zaman Alışılması zordur ama düştükçe ayrılıklara Yokuşlara tüneyecek sessizlik Bunun adı aşk yavrucuğum Uzun mesafe koşucusu sen değilsen Çiçeğine vaktinde su veremezsen Bir gün solacak güller, kabaracak deniz İşte o anlarda umudunu yitirip Çekeceksin oltanı denizden Ellerin bomboş deniz mavi gözlerin ıslak Bunun adı aşk yavrucuğum Teselli arayacaksın belki de hayatın arka sokaklarında İçini dökecek adam bile yok, bomboş Hayat damarlarına enjekte edecek en acımasız zehrini Sende aşkı dilenmek için oturacaksın Herhangi bir dilenci gibi köşebaşına Bunun adı aşk yavrucuğum Yıllar geçecek, ardında bir sürü hikâye roman Ama bir roman var ki, o senin romanın Ama bir şiir var ki, o senin şiirin Bir taşra kasabasında anlatacaksın gün gelince Babanın sana anlattığı gibi Sen de yaşacaksın bu aşkı yavrucuğum Sİyah-beyaz Beni dünyadan ötelere götürdün Kollarımı bağladın dur dedin Tuz kokan geceler dur dedi Durdum bekliyorum, gelme Ay aydınlık gece kara Gözlerimin ardında karanlık ölesiye Canlı ve cansız ne varsa sımsıkı Bu saat daha yakın daha el ele Şimdi yalnızlığımdan utanıyorum Durdum bekliyorum, gelme Bunu ta başından biliyordun Bir gün buralarda sonuncu kalışım olacaktı Ellerinin bir anlık şeklini tutacağım Bozkırdan günün son treni geçecek Ben her şeye ardından bakacağım Bunu ta başından biliyorum Durdum bekliyorum, gelme Artık ne sen konuşmalısın ne başkası Yaşamak adına geçtik bütün değerleri Beyazın en orta yerinde duydu yürek Bu rüzgar tutmaz insanı uzun boylu Bu rüzgar serseri Şimdi kavramların ve cümle rüzgarların dışında Durdum bekliyorum, gelme Yİne Mİ ? Ellere mutluluk bana hep hüzün, Sevdadan yana gülmedi yüzüm Dön artık geriye dön iki gözüm Yine mi ayrılık düştü payıma? Kadere mi küseyim Aşk'a mı bilmem, Seni yazdım kalbime ölürüm silmem Sevdim dedim ya artık geriye dönmem Yine mi yenilgi düştü payıma ? Umudum vardı yarından yana, Sitem etmiyorum sevdiğim sana, Özledim diyorum dön artık bana, Yine mi beklemek düştü payıma ? Yıllar geçti artık yoruldu beden, Bir gönlüm geçmedi bilesin senden, Unuttun mu yoksa sildin gönülden, Yine mi sensizlik düştü payıma ? O Anda Benİ Sende Bulacaksin Kışın ayzlı bir gecede çıkarsan dışarı Ard arda yakarsan Ay a karşı sigaranı Bir uçurumdan aşağıya bakıp bakıp O anda bir kuş olmayı düşlersen Beni o anda sende bulacaksın İlk baharın ortasında solarsan bir anda Tutmak isteyipte tutamazsan güneşi Koşmak isteyipte koşamazsan sonsuz bozkırda Söylemek isteyipte söyleyemezsen içindekini Beni o anda sende bulacaksın Kaçarsan istediğin sevgiden,aşktan Kaçarsan seni karanlıktan çıkaracak güneşten Varmak istersen acılara,kederlere Kaybolmak istersen zifiri karanlık içinde Sessizliğin çığlığında boğmak istersen sesini Beni O anda sende bulacaksın ve anlayacaksın Öyle Bİrİsİn Kİ Dağın döruğunda doğan etrafı aydınlığa boğmak için Geceye göz kırpan Güneş Geceyi bir bıçak gibi kesen ve katrana boyanmış Zifiri karanlığı parçalayan AY ışığı Gözlerindeki küçük mum ışığı kadar dikkatimi çekmemişti Yahut böyle huzur vermedi yüreğime NE sigarımın dumanındaki hayel dünyası NE kadeğimdeki sensiz neşe dünyası NE silahımdaki kurşun gibi bir anlık NE bıçağımın bedenime rahatça saplanması Nede yalnızlığın verdiği acılar Senin bana verdiğin göz yaşları kadar acı olmamıştı Dikenli yollar yerine Yüreğindeki cennet yolunda yürümek Karanlıkta boğulmaktan çok Gözlerindeki aydınlıkta boğulmak İsteyişimdeki tek sebeb Senin bir parçan olmaktır Yoktan Var Oldum Senİnle Senden önce yoktum Bin kişi bin kurşun attılar ölmedim Çünkü çoktan ölmüştüm Sevginin,aşkının acısını bilmezdim Çünkü hicbirini yaşamamıştım Yalnızlığın acısını hiç düşünmemiştim Çünkü başı,sonu olmayan hayellerdeydim Gözlerimi yollara dikmezdim Gelenimin olmayacağını bildiğim için Hicbir zaman aynı şeyi düşünmemiştim sonuna dek Çünkü hep benim olmayanları düşündüğüm için Senden sonra var oldum Birkişinin bir kurşunuyla öldüm Çünkü yaşıyordum artık Sevgininaşkın acısını öğrendim artık Çünkü sende yaşadım ve anladım Yalnızlığın acısını çekmeye başladım Sensiz olduğumdan bu yana Gözlerim hep yollarda artık Çünkü beklediğim vardı artık Her zaman aynı şeyi düşünüyorum artık Çünkü sen vardın artık düşüncemde Kurduğum herşeyde sen varsın artık Senİ Sevİyorum, Elveda Boğazda Marmara, sende ben, İki sevgili gibi, Kollarına atılırken, dev dalgalar sahilin, Ben ise yanmaktayım oyununa talihin, Med-di cezir de ister buna, İstersen kör bir çekişme, Ya biz? Duygularımızı zincirlemekte o kadar mahiriz ki, Ne med, ne cezir, Bizi kavuşturmaya muktedir, Artık sıkılmış, çekemez gayri beni, Koklayamam haram çünkü, Haram bana ipek teni, Bana kin duyacak nefret ekmedim ki yüreğine, Gösterişsiz, sadece sevdim, Bunu bil ! Beni dilsiz sanma dinlersen duyarsın, Bakarsan görürsün, Sana gözde olur gözüm, İster bin'e dil, Hani sen boğaz, ben Marmara, Saçlarındakiler yakamozdu ya, Artık sana gelmelerim olmayacak yar, Med-di cezirlere elveda, Telefonda ki sesin kısacıkta olsa, Neşe kattı canıma, İnan ki varlığın onur, Son vapur artık bin ve git, Rumeli Hisarı, kız kulesi elveda, Ankaralı yar, kutuplarda olsan yeterdim ama, Sen bana gelmemekte kararlısın, Elma dağ gibi soğuk ve karlısın, Kipriklerin kınınday ken daha hoş, Bakıp, bakıp yüreğime batırma, İsmini nereden aldın bilmem ama, İsmini kazıyacağım yıldızlara, Şimdi gitme zamanı, Dönüşü olmasada gidişimin bir daha, Tek bildiğim bir şey var ki, Seni seviyorum, elveda GÜller Fİrarda İşte sert estin bak, sert esme derken, Ankara rüzgarı oldun bir anda, Kış sona ermekte, karlar erirken, Gül yüzünde açan güller firarda Kaş çatma,kirpiğini ok, ok eyleyip, Sevmiyorum deme, bana küfredip, Gelirdim çağırsan dağları delip, Nazlı yar bende ki ferhat firarda Söküp atamazsın seni içimden, Alnıma yazmış Hak, ezel ervahta, Böyle deli dumrul, sayıp, severken, Ankara rüzgarı oldun bir anda Dizimde uyu yar, uyanma uyu, Payitahtım fethet, fethet bu sur'u, Fatih gibi yenip, zaptet urum'u, Fethet dört taraftan, fethet bir daha, Niçin? gül yüzlü yar, güller firarda GeCeLeR geceler Sensiz yaşamamın imkânı yoktur Sayamam bilesin nedeni çoktur Yalnızlık sinemi delen bir oktur Geçmesi çok zordur sensiz geceler Sönmüyor bilesin sevdamın narı Ruhumu incitti ayrılık hârı İflah olur sanma bu canı gayrı Bil ki kalbim kordur, sensiz geceler Hicrandan yanasın birlim seni Sevdam bir yaradır inletir beni Sensizliğe mahkûm ettin İrfan'ı Ölüm bana yârdir, sensiz geceler Seni Hep Sevmek İstiyor Dolunayda senin gülümsemeni görüyorum Okuduğum her hecede seni buluyorum Güneşin ışıklarında masum bakışlarını hissediyorum Ve ben seni gerçekten seviyorum Kalemim her hecede seni yazıyor Dilim her sözcükte seni söylüyor Kalbim her saniyede senin için atıyor Ve bu kalp seni gerçekten seviyor Yüzüm sesini duyunca gülümsüyor Canım hep benimle olacağını anlayınca rahatlıyor Dilim senin beni sevdiğini söyleyince çözülüyor Ve bu kalp seni hep sevmek istiyor Aşığım Ben aşk sarhoşuyum ben gecenin en koyusunda dolaşıyorum sokaklarda sevgi arsızıyım ben sevdim mi tam severim ölürüm uğruna ölürüm aşk sarhoşuyum ben çok canım var sanki benim iste tek canımı uğruna vereyim delicesine aşığım ben uzaktan bir güneş bekliyorum sabahı iple çekiyorum aşk sarhoşuyum ben döküyorum duygumu şiirlere sayfalarca ama bitmiyor içimdeki sen saatlerce Şimdi ise bir boşluktayım Tükendi bu yürek sensizliğe Kayboldu o sensiz geçen günlerde Adım artık kayıplar listesinde Tek çarem sen kaldın artık Yokluğun beni benden etti Sensizliğim beni deli divane etti Aklıma sana olan sevgim geldi Geldi de seni hatırlatıpta gitti Şimdi ise bir boşluktayım Sensiz kaldığım bir anımdayım Bu soğuk kış gününde Senin hayalinle ısınmaktayım Veda Etti Sordum ben seni sensizliğe Dedi bana ben sana çok uzaklardayım Hayatımın uçurumlarında sana ihtiyacım var dedim Bana o sessizliğiyle veda etti, gitti Döküldü başımdan aşağı kaynar sular onun gidişiyle Soğutmak zor oldu sevgisini yüreğimde Şimdi unuttum onun o soğuk sevgisi Artık yüreğimde, yüreğimle beraberim Ve Sadece Tek Başımayım Şimdi sevgim anılarımda kaldı Hayatımda fırtınalar koparttırandın sen Yüreğime kapatıp bırakmadığındın sen Sevgine inanıp bağlandığımdın sen Şimdi neredesin, neredesin sen Düşler kurup sevindiğimdin sen O masumluğunla sevdiğimdin sen Bir masal kitabında bulduğumdun sen Şimdi neredesin, neredesin sen Yağmur gibi döküldün içime doğru sen Rüzgarınla beni kendine çektin sen Virajlı bir sevda yaşattın bana sen Şimdi neredesin, neredesin sen Şimdi anladım sevgin çok uzaktaymış Ulaşamadığım bir raftaymış Mayınlı bir tarlanın ortasındaymış Beni büyük bir gidişle yıktın sen Şimdi sevgim anılarımda kaldı Unutmayacağım günlerimde kaldı Solmuş bir gül gibi kitap aralarında kaldı Sevgin bana hayatın acısını, çok acı bir şekilde tattırdı Bir Tanemsin Sen zaman geçti sözlerle ıssız korulardayım ışığım yok yanımda karanlık yollardayım seveceksen sen beni söndür efkârlardayım parmak ucuyla dokun derin yaralardayım otuz yedi yaşında yorgun bir savaşçıyım ay doğmuş kaderime peki kederim niye yalnızım bu şehirde inan sana muhtacım çektirme hasretleri gel gönlüme ilacım küskünlüğüm yollara sensiz olan anlara adını uzak koydum koştururum ardınca ömrüme kattığımsın çizdiğim yarınlara bir tanemsin sen benim senden nasıl geçerim Bu Aşkı Yayarım Bilmeden kırarsam eğer kalbini Bu canı ölüme bedel sayarım Olurda söylemez isen derdini İnan hayatımdan bile cayarım Dayanamam sulu gözlerine yar O gözlerin bende hatırası var Olmasın kederle dolan bir pınar Yoksa bakışına gönül koyarım Revnaklı simanın güzelliğine Gıpta etmek düşer sevdiceğine Böyle bir sevdanın biteceğine Ölümü kendime nikah kıyarım Gönül dairende yerim var ise Kulak vermelisin bu hazin sese Kalbin çok değil de biraz dinlese Sağır dünyaya bu aşkı yayarım Hayatını hayatıma kat yeter Ne para isterim nede han hamam, Elini gönlünü bana ver yeter Ruhunu ruhumla edeyim tamam, İçimde kor olur ve aşkın tüter & Muradımız mutlu olup birleşmek, Aşık gibi aşkla dolup söyleşmek, Neşeyle konuşup gülüp anlaşmak, Saray budur sevgi budur bu yeter & Ağlıyorum sensiz gurbet ne acı, Leyla mecnun gibi bizlerde hancı, İkimizde fani dünya yalancı, Hayatını hayatıma kat yeter… Özledim seni Özledim seni bir tanem Seni seviyorum diyişlerini özledim Sende özledin mi ela gözlerimi Özledin mi aşkım diyişlerimi Bana kızarken ki öfkeni özledim Anlamsız sitemlerini özledim Sende özledin mi bir taneni Özledin mi aşkım diyişlerimi Dünyaya renk katan gülüşünü özledim Yaşamayı sevdiren gözlerini Sende özledin mi Çekilmez dediğin kaprislerimi Özledin mi aşkım diyişlerimi Özledim seni çok özledim bir tanem Sende özledin mi bir taneni Özledim aşkım diyişlerini Sende özledin mi aşkım diyişlerimi Sen HiÇ aŞkI yAşAdInMI yağmurlu bir hava,elinde şemsiyen havan binbeşşyüz yürüyorsun, gözlerin ilk baharı anlatıyor,yüzün yazı sanki sen yaratmışmışsın bu dünyayı görürsün anyayı konyayı, hele yaşa sen hiç aşkı yaşadınmı????? atmışsın kendini bu sıcakta kumsala giymişsin bikinini saçlarını savurarak salınıyorsun bütün güzelliğinle gözlerinde yıldızlar parlıyor, yüzünde ay gülümsemesi sanki papatya tarlasında tek gül sensin, kesiyorsun etrafı bakan varmı diye baktıgın karanlık camlı gözlüklerin ardından mutluluk duyuyorsun,hafif gülümsemenle, seni süzen gözlerden, hele yaşa sen hiç aşkı yaşadınmı??? endemın tamam,güneşin sıçaklıgı gibi, gözlerin ceylanın ürkek bakışında, yüzün ay parıltısında dudakların kiraz, yanaklardan bal akıyor, vücut ölçün, onu hiç sorma, rüyaları süslüyor,hiç uyanmak isemiyor, seninle uyuyan bir başka alemsin bu hayatta,benim yüregimi yakan, bu halime bakıp aldanma, aşk beni bu hallere koyan yanılırda birgün sende seversen, anlarsın beni o zaman hele yaşa kim yarattı dünyayı, anlarsın sende anyayı konyayı sen hiç aşkı yaşadınmı??? BİrİcİĞİm Mutluluğumun yanında Yalan dünyanın eseri ; Acılar olmasaydı dayanırdı Yüreğim belki daha fazla Senin yokluğuna senin terk edişine Ama döneceksin geri ve o eski beni bulamayacaksın Ben ölüyüm artık adeta Bir mezarım bile yok Ama sen beni diri diri gömdün O kara toprağa Nasıl kıydın bana Masum karşılıksız sevdama Biliyorum sende benim gibi yanacaksın Gözyaşlarından ferah duyacaksın çaresizce İşte o zaman seni gömdüğüm gün olacak be BİRİCİĞİM BakiŞlarina Sarilsam Zaman ömrümün en büyük haini Bir sır gibi akıyor avuçlarımdan Sen bilmem hangi iklimlerin çiçeği Kim bilir hangi güneşe sevdalı Açıyorsun bulutsuz gülüşlere Gözlerinde okyanusun en güzel mavisi Sarılıyorsun Boyundan büyük düşlere Biliyorum Her sevda bir oyun Bu limanlar saklamaz artık beni Gelsen bir fırtına gibi üstüme En derininde denizlerin Sevda ülkelerine savursan Ve bahara hasret bedenimi Gözlerinle avutsan Keşke diyorum Keşke dağlardan bir çığ gibi kopup da Üzerime düşsen bir gece vakti Ve ben kar altında öyle soluksuz Senin sevdanla boğulsam Gözlerin bir serin ateş Yüreğim her yandığında Bakışlarına sarılsam Seninla Olmak Vardı Şimdi Aşkım Seninle olmak vardı şimdi aşkım İlk gecemiz gibi aynı ürkeklikte yatmak Ve dudaklarının tadına bakmak yine hasretin çıkmazı gibi öperek Seninle olmak vardı şimdi aşkım Yaşamak kollarının arasında saçlarını kokla***** Omzumda masum bir kadın başı Kızarmış, yorulmuş, sevinç dolu bir yüz Sevgi ile bakan bir çift göz ve seni hissettiren elin, çıplak vücudumda Seninle olmak vardı şimdi aşkım en kuytu köşede El ele oturarak yıldızları seyretmek Yanağının sıcaklığını hissetmek dudaklarımda Ve yıldızlar Ve yakamoz Ve sen ne ister başka aşık olan hayat’tan Seninle olmak vardı şimdi aşkım Aşkım sözcüklerini yutmadan haykırmak yüzüne Dönüp dönüp bozuk plak gibi seni sevdiğimi söylemek Seni ve senliğini istemek senden Uyumak göğüslerinde sessizce Seninle olmak vardı şimdi aşkım Tüm kaderimizin inadına bir olmak, biz olmak Hissederken aşkımızı tüm bedenimize hitap etmek Dalmak aydınlığının düşüne Ve tekrar tekrar Seninle olmak vardı şimdi aşkım Beni Güzel Hatırla Ama Olsun, Ben ödedim bedelimi, Sira sende Bir Eylül dü seni bana getirdi, Bir eylül seni benden aldi götürdü Elveda ama Beni Güzel Hatirla! Beni , Beni güzel hatirla bunlar son satirlar Farzet ki bir rüzgardim esip gectim hayatindan yada bir yagmur, önce sel oldum sokaginda Sonra toprak cekti suyu kaybolup gittim belki de, belki de bir rüyaydim senin icin uyandim ve ben bittim! Beni, beni güzel hatirla cünkü sevdim seni ben herseyini, sana sirdas oldum dost oldum koynumda agladin yüzüne vurmadim hic bir eksikligini beni üzdün kinamadim alisiktim zaten vefasizliga el oldun, el oldun aldirmadim Beni, beni güzel hatirla Sayfalarca mektup biraktim sana, siirler yazdim her gece cogunu okutmadim, sakladim günahini sevabini sesizce gittim senden öncekiler gibi sen de anlamadin Beni güzel hatirla sana unutulmaz geceler biraktim sana en yorgun sabahlar, gülüsümü, gözlerimi e sonra sesimi biraktim en güzel siirleri okudum gözlerine baka baka söylenmemis merhabalar sakladim her köseye vedalar biraktim duraklarda ne ararsan bir sevdanin icinde fazlasiyla biraktim ardimda beni güzel hatirla Dizlerimde uyudugunu düsün sacini oksadigimi, üsüyen ellerini isitigimi mutlu oldugun anlari getir mesela gözünün önüne, mesela alnindan öptügüm dakikalari birazdan kapini calan kisi olabilecegimi düsün sasirtmayi severim biliyorsun bu da sana son sürprizim olsun Simdi, Simdi seninle yasanan büttün günleri atese veriyorum Beni güzel hatirla , Beni güzel hatirla tamam mi Gidiyorum Önce telefon numaranı unutacağım, sonra seni! Bu sana gönderdiğim son çiçeklerGönül bahçemdeki tüm çiçeklerin hasadını yaptımPapatya, sümbül, nilüfer, menekşe, sardunya, gelincikSevdiğin tüm dikensiz çiçeklerden bir demet yaptımİster gözyaşlarınla kurut çiçeklerimi, hatıralarının arasında saklaİstersen yeşert yüreğinin henüz taş bağlamamış bir köşesindeYa da koklamadan at gitsin! * Bu sana yazdığım son mektupKelimeler tükendi, mürekkebim bitmek üzereİster oku satır satır ve her satırda kendini bulİstersen hiç açmadan zarfı yırtıp at çöpeSen, masumiyeti yakmayı seversin Mektubumu da yakabilirsinKorkma, ateş bulmakta zorlanmazsınHer harf, bir kibrit çöpüdür, kâğıdım benzin kokarSatırlaşmış sevgilerin küle dönmesi, sadece bir elvedaya bakarYak gitsin! * Bu sana yazdığım son şiirOrtadan kırıp attım yazdığım kalemiAdı yok şiirin, kafiyesi yok Çünkü sen yoksun şiirde Sensizlik varHer mısranın sonu soru işaretiyle bitiyor ve her soru seni bitiriyor bende Bitiyorsun, bulamadığım cevapların arasındaÇöl ortasında, avuçlarıma yağan kar tanesi gibisin Eriyip gidiyorsun, veda serinliği bırakarak dudaklarımdaİster oku şiirimi, mani tadındaİstersen ben okuyayım sana Ama önce sustur ne olur şu içindeki sürekli gürültü yapan yaramaz çocuğuFirar mı edecek, bırak gitsin! * Bu seni telefonda son arayışımBilirsin, aklımda tutabildiğim tek telefon numarası seninkidir Bir de 118'i unutmam!Sesim kısık çıkarsa sana duyduğum heyecanımdandırİstersen açma telefonu, çalar çalar susarımBelki, meraklanır da kısa bir mesaj geçerim gecenin bir vaktinde cep telefonundan:"MRBNBR?"Cevap göndermesen de olur Aya en yakın yıldıza el salla pencerenden, yeter Mesajın, telefondan önce ulaşır banaÖnce telefon numarandan başlayacağım seni unutmay****ararlıyımUnutsam da, 118'e sormayacağım numaranıSen de benimkini unut gitsin! * Bu sana son doğum günü hediyesiAceleye geldi Güzel paket yaptıramadım kusura bakmaÇamsakızı çoban armağanı işte Ne olur hediyemi kabul etÇok seveceğin, elinden hiç düşürmeyeceğin bir şey aldımNe mi?Sapı sedef kakmalı ağaçtan yapılma eski bir el aynası!Baktıkça beni sana hatırlatır, üstelik yalnızlığını da paylaşırsınKıskanç olur aynalarYıllar sonra güzelliğini yansıtamadığını görürsen, hatırasını hiç düşünmeden kır gitsin! * Bu sana şarkılardan son fal tutuşumBirlikte yaşanan yılların şerefine kaldırdığım son kadehBu seni son arzulayışımSon gelişim sanaZilinde ayrılık melodisi çalan kapını ilk ve son kez çalıyorumBu, hüzün kadrajlı fotoğrafına son bakışımSon gülüşüm, gözlerineSon dokunuşum yokluğunaVeBu senin için aldığım son nefesimİster tutİster, bırak gitsin! Akif Oktay AŞk’a SarhoŞ Olma Sen çıbandın, bende sızın, Kan damardan çıkmak niye Sarhoş olup, nedir hızın, Acı çekip sızmak niye Bir bardağa üç katıpta, Benli hayale dalıpta, Sevabını unutup da, Günahını saymak niye Söz mü dedim hiç bilmezken, Kimseleri incitmezken, Düşmanlarımı kırmazken, Böyle gönül koymak niye Henüz gördü henüz bildi, Daha yaşım on sekizdi, Be vicdansız ola şimdi, Git demeye kıyman niye Sen bitab idin ben dikken, Elin tuttum kalkmaz iken, Sevdan ile yıkık iken, Birden bire kalkman niye Bumuydu sevdandan kastın, Beni bırakıp sen kaçtın, Ben ki ne hayaller kurdum Şimdi boynum bükmek niye Daha yolun başındayken, Sevda çiçeği toplarken, Seninle hayat düşlerken, Umudumu kırman niye Yiğidim ver elin bana, Çıkalım hayat yoluna Sen beni de bu dünyana, Katmak istememen niye Var mı sözümde haksızlık, Cana yetti bu ayrımlık, Yeter ettiğin dargınlık Kurşun sıkıp vurman niye Sende yiğitdin bakanda, Nedense yüzün arkanda, Can feda derken yolunda, Bu diyardan göçmek niye Ver ki dermansa ben içem, İçemde sevdamdan geçem, Ardından ben zehir içem, Serden ölüp gitmek niye Kusurun bedelini bana mı Koşarak kaçtığın gül bahçesi olmayacak Açtığın yara bir hamlede kapanmayacak Günler mevsimler yüreğimde hapsolacak Tutkunun bedelini bana mı ödeteceksin yar Bulutun ardından güneşi kopyalayacağım Yağmurun ardından çiçekleri koparacağım Sayfaların arasında gezinecekse ellerim Edeceksin dünyamı zindan, mekânımı dar Atların koştuğu kalacak uzak ellerde sılada Vefa cinnet getirecek başım dinmez belada Gördüğüm mutlulukta can ciğerim sefada Suskunun bedelini bana mı ödeteceksin yar Seni arayacağım biliyorum ki diyar diyar Gidişimde bu yaban eller, diller ne arar Harcın içinde böcek fosili imtihan sorar Kusurun bedelini bana mı ödeteceksin yar Sen hep yaşayacaksın benimle Uykusuz bir gecede kalem yine elimde Yaşadıklarımız hala yüreğimde Unutulmayacak bir cümlesin dilimde Sen hep yaşayacaksın benimle Aradan uzun yıllarda geçse Hayatıma başkası da girse Beni senden fazla bile sevse Sen hep yaşayacaksın benimle … Özlüyorum Gelir Misin olmuyor bitanem olmuyor, yerini kimse alamıyor, hasretin talan etti beni; içimde ne varsa ağıt yakıyor yapamıyorum canözüm yapamıyorum, resmine bakmadan yatamıyorum, yokluğun viran etti beni; hasretinle yanıyorum ağlıyorum,susuyorum,gülüyorum, ne yapıyorum,aslında onu da bilmiyorum, yokluğun kaybettirdi bana kendimi; çıkmaz sokaklarda yol arıyorum acıysa on kat çektim, ah ise fazlasıyla ödedim, ben kendimi hiç bu kadar çaresiz hissetmedim çaresizim canözüm çaresizim, sensiz,kimsesiz,ümitsiz, çaresiz ama çapçaresizim özlüyorum gelir misin? ellerimi tutup gözlerime bakıp, "ceylanım"diyip, kanıma akıp, hiç bırakmayacakmışcasına sarılıp, "bende seni"der misin? İhtimalsiz bir aşkla sevdim Yeşilimsi bir aşk kokusu duydum esmer teninde, Her oynatışında dudaklarını, incecik bir sıcaklık Kısacık saçlarında dalgalandırdım rüzgarı, Küçücük gülüşünde yakaladım baharın tadını İmkansızlığa yazdım bilmediğim adını, Uzak bir şehirdeymişsin gibi sevdim seni Hayallerime sakladım gözlerinin güzelliğini, İhtimalsiz bir aşkla sevdim çünkü seni Konuşmaya cesaret ettiğim zamanlarda duydum sesini, Tutup sen dolu kalbime bastırmak istedim ellerini, Kendime bile söyleyemedim seni sevdiğimi, İhtimalsiz bir aşkla sevdim çünkü seni Arkadaşlar umarım beyenirsiniz Bunun Devamı Geleceksaygılar |
|