Elif Battal 'İn Kaleminden ... |
08-24-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Elif Battal 'İn Kaleminden ...Aforozum Yarım Kalmış Aşkından Yana Çatlamış sesler biriktirdim nicedir içimde, Hepsi kırıldı bu gece ince ince Lal olmuş sorguların arkasında, Çığlıklar yeşerttim düşlerime Seyrü sefer eyledim, Kervanlar yürüdü benliğime Ey zemheri ayazı karayağızım! Almadan gitme demedim mi canımı? Şimdi bir künye gibidir Kolumda taşıdığım Adı sen, sureti ben olan Romatizmalı ayrılık Sen ki vuslatın sesiydin Tüm yanlış anlaşılmış şarkılarda Notaları vurgulu, Ritmi alabildiğine tutkulu Ya ne diye vurursun mabedimi Bu hain pusularda? Baksana hala benim gözlerim, Bulut'lu ve uykulu Eşkiyası olmuşsun yazgısız ömrümün Deşer durur ciğerimi militanist cürmün! Kutsayamadığım elebaşısın Aforozum yarım kalmış aşkından yana Sende verilir hükmümoff Ben yine sana sürgün |
08-24-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Elif Battal 'İn Kaleminden ...Ah Etmiyorum Sevgilim Unutamazsın Beni Bilirim Bir sevda ağacı kurudu gönlümde, Senden arta kalanlarla Dökülen her bir yaprağım ömrümden gün çaldı yokluğunda Umudum kalmadı, Unutmak; duası kabul olamayan bir yemin Sende zorlama kendini Unutamazsın beni bilirim Her ayrılık saatinde bedenim kesilir taş, Gözlerimde donmuş akmayan iki damla yaş Uzatsan da ellerini tutamaz ki bu zavallı ayyaş Şarkılar mey olmuş yıldızlar da vefakar sırdaş Her gece gözlerinde uyur firari bakışlarım Kaçamak söylenen bir aşk sözcüğünden sonra Sanır mısın ki gücüme gider dilinden dökülmeyenler! Sarıldın ya sahilde vurulurken kadehler Bu bana bir ömür boyu yeter Bastığın her taşa beni soruyor muşsun Uçan kuştan medet umuyor muşsun Kendi kendine sitem edip ağlıyor muşsun Ah etmiyorum sevgilim Unutamazsın beni bilirim |
08-24-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Elif Battal 'İn Kaleminden ...Bana Bilmediğim Birşey Söyle! Bildiklerimle Kuruyorum Tüm Cümlelerimi ’' Bu gece bir perim eksik, evham yapmıyorum…Biraz da senin ellerini öpecekmiş! Sonra yine bana dönecekmiş…’’ Dilek çaputlarımın arasında nefes alamayan ıhlamur ağacım, artık boy vermeye başladı Ayaklandıkça ‘’ daha çok dilersin! ‘’ dediğini duyuyorum Sevinmiyorum… Sevinemiyorum Gelme zaten! Seni böyle daha çok özlüyorum Yarım yamalak bir kez öpülmüş dudaklarımın, hasret ateşi sönerse diye korkuyorum Adı yok, başlangıcı yok, sonu yok… Toprak zemine yerleştirilmiş, müstakil bir masal benim ki! Satmıyorum, kiralamıyorum… İlanım da yok duyacağını sanmıyorum Bu aralar hava soğuk buralarda İçinde can taşırken sırma saçlarından sevip, badem gözlerinden öpemediğimiz AŞK! Beyazlığına aldandığı karın altında… Avuçlarım semada, dilim duada, senin gibi vefasızlık edemiyorum Uyup da şeytana! ! ! |
|