Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
eğitim, kadin liderlik, semineri

29. "Kadin Liderlik" Eğitim Semineri

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

29. "Kadin Liderlik" Eğitim Semineri

* 29 "KADIN LİDERLİK" EĞİTİM SEMİNERİ
(08 - 10 Mart 2005, Şanlıurfa, Mardin)
İdaremiz, Kent Eyalet Üniversitesi-Ohio-ABD ve Bahçeşehir Üniversitesi işbirliği ile GAP Bölgesinde "Kadın Lider Yetiştirme Programı"nı Kasım 2004 tarihi içinde başlatmıştır
Amacı : Türkiye'nin bölgesel kalkınmaya yönelik çabalarının yerel düzeyde, demokratik ve katılımcı bir biçimde gerçekleştirilmesi yönünde kadın lider yetiştirilmesi konusunda bir model yaratmaktır Programın ilk aşamasında; GAP Bölgesinde kadın konusunda çalışan sivil toplum örgütleri, ÇATOM ve üniversite temsilcilerinden 12 kişi seçilmiş ve seçilen kişiler 29 Ocak - 09 Şubat 2005 tarihleri arasında ABD'nin Ohio eyaletinde yönetişim, kadın iletişim ağları, işbirliği becerileri, kültürlerarası iletişim, toplumda değişim ve bu değişimden toplumun nasıl etkileneceği konularında eğitim almışlardır
Programın ikinci aşaması;

Edinilen deneyim ve başarılara dayalı olarak 8 - 10 Mart 2005 tarihleri arasında Şanlıurfa ve Mardin illerinde ÇATOM, yerel üniversite ve sivil toplum örgütü temsilcisi 50 kadına yönelik liderlik konusunda eğitim semineri düzenlenmiştir
Eğitimler daha önce ABDye giden 12 kişi tarafından verilmiştir
Mardinde yapılan eğitime seminerine Diyarbakır, Şırnak, Siirt ve Batman illerinden Şanlıurfadakine ise Adıyaman, Gaziantep ve Kilis illerinden katılım olmuştur
Her iki ilde yapılan seminere Vali, Beledeye başkanı ve yerel sivil toplum örgütü temsilcileri katılmıştır Ayrıca gazeteci-yazar Neval Sevindi "kadın hareketleri" konusunda birer söyleşi yapmıştır
Her iki ilde yapılan eğitimler sonucunda liderlik özelliği sergileyenlerden 10 kişi Nisan 2005 tarihi içinde ABDye gidip, liderlik konusunda deneysel eğitim alacaktır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com