Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aşk, setindeyiz, tutulmasının

'Aşk Tutulması'nın Setindeyiz

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

'Aşk Tutulması'nın Setindeyiz

Murat Şeker, yine kendinden uzağa gitmedi; futbol, romans, sadakat, İstanbul, dürüstlük, ikiyüzlülük, aşk ve renkli karakterler 'Aşk Tutulması', Ekim ayında vizyona girip, Türklüğün takıntıları, komiklikleri, saflıkları, cinlikleriyle izleyiciyi saracak

Murat Şekerin ilk sinema filmi 2 Süper Film Birdenin sonunda, Tim Seyfinin canlandırdığı deli dahi karakter, sinema filmi yapma arzusundan caymamış vaziyette Aşk Tutulması diye bir film yapacağını söyler İnce bir bağlantı, daha ilk filmden, Murat Şekerin bu üçüncü filmine göz kırpıyordu Şeker, araya aldığı Plajda için hep çok net ve doğal konuştu Sinan çetin Ben böyle bir film istiyorum çeker misin? dedi Ben de tamam dedim ve çektim Murat Şekerin hayallerinin beyaz perdeye yansımış hali, bir Murat Şeker filmi değil tabii bu Bu bir iş Sinema sanat olduğu kadar bir zanaattır, ticarettir Ben kendimi bir sezonluğuna başka bir takıma kiralık giden Fenerbahçeli futbolcu gibi gördüm

Şimdiyse Aşk Tutulmasının çekimlerine başladı Tamamen kendi sahasında Kendi bildiği sular içinde yazdığı kendi hikyesini çekiyor Zaman geçtikçe insan tecrübeleniyor, ne yapıp ne yapamayacağını kestiriyor, zayıf yönlerini bilir oluyor Senaryoyu yazarken bile kafanın bir yerinde Bu bizi uğraştırır, Bu bize pahalıya mal olur diye bir ses var Kendi yazdığın senaryoyu çekmek büyük avantaj Hikye Murat Şekere ait, ama senaryoda Selami Genlinin de yardımı var Selami şimdi sette de yardımcı yönetmen İsviçre çakısı gibi bir arkadaşımızdır Selami
Bugünkü sahnenin çekim yeri aslında Kalamıştaki Chocolate idi ama son anda bir anlaşmazlık çıkmış, set Fenerbahçe Stadının dibindeki Maçkolike taşınmış Herkes işi kotarmaya -ve tabii ki güzel kotarmaya- o kadar konsantre ki, sabahki sıkıntının ne olduğu, nasıl geliştiği unutulmuş bile ben Maçkolike geldiğimde 2 Süper Film Birden ekibinden insanlar yine birarada İnceden dostlar yine buluştu gibi bir hava var Benim tanık olduğum çekimde Fahriye Evcenin canlandırdığı esas kız Pınar ve kankaları (Yasemin öztürk ve Rahşan Gülşan) sinemaya gitmeden önce bir kafeye oturmuş kızsal muhabbetlere dalıyorlar

Türk usulü bir romantik komedi bu film, mümkün olduğunca sıcak ve insanî esprilerle örülmüş İthal espriler ve olaylar yok Aşkın içindeki kısmet, hayır gibi meseleler; futbola ait batıl inançlar, totemler Ana karakter Uğur, fanatik Fenerbahçe taraftarı, mahallenin delikanlısı, ailesine sahip çıkan, düz bir oğlan Takımına duyduğun aşk ve sadakati bir kadına duyabilir misin? Bence her erkeğin aradığı aşk bu tarz, kadınların da aradığı öylesi bir bağlılık, karşılıksız ve ölesiye Ama tabii günümüz toplumunda bunlar zor o yüzden de biraz naif bir film oluyor Uğur karakteri günümüz gençlerinin birçoğuna uymuyor, dürüstlüğü, mertliği, delikanlılığıyla Küçük çıkarların peşinden koşmamasıyla Saf bir adam Şekere iki başrol oyuncusunu -Tolgahan Sayışman ve Fahriye Evcen- nasıl seçtiğini soruyorum En çok feyz aldığım şuydu; Tarık Akan ve Gülşen Bubikoğlu çifti Bence Türk sinemasında birbirine en çok yakışan ikililerdendir bunlar Bir Tarık Akan bulmak da çok kolay değil; uzun boylu olacak, biraz düz olacak ama gülünce çok sempatik olacak, yakışıklı olacak ama öyle çok da karizmatik olmayacak İki - üç ay düşündüm kim olur diye Annem buldu Tolgahanı, Bak Elveda Rumelide bir oğlan var senin aradığın tip dedi Serdar Akara telefon ettim, muhakkak çalış dedi o da Fahriye ile ilgili de Aslında çok fazla genç kız var, oyunculuk yapan, dizilerde boy gösteren Bana içlerinde en ışıklısı ve oyunculuk kabiliyeti en yüksek olan Fahriye gibi geldi Diğer rollerde Tim Seyfi, Ali Erkazan, Ayten Uncuoğlu, Murat Akkoyunlu var

çekim yerleri İstanbula dağılmış vaziyette Uğur karakterinin mahallesi olarak Bakırköyü seçmişler, burası aynı zamanda Murat Şekerin de yaşadığı yer, tanıdığı sokaklar, özyaşamsal samimiyet, evlerini bildiği insanlar arasında çekmek işine de gelmiş Pınar karakterinin mahallesi Reşitpaşa Nakkaştepe, Kalamış, Florya da diğer çekim yerleri Bir de filmin sonunda Alanyada birkaç sahneleri var Sokakta sinema filmi çekmenin ne tuhaf zorlukları var Sorma, çok parametresi var, uçak geçiyor, gürültü geliyor baştan çekmece çok oluyor Ya da bu sabahki gibi çekim yapacağımız meknda gıcıklık oluyor
Set arasında Maçkolikin arka tarafına ayrılan yerde yemek yiyor oyuncular ve ekip Tolgahan da, Fahriye de çekimlerin nasıl gittiğini sorduğumda Keyifli cevabını veriyorlar aynı anda-politik doğruculuğun konformizmi mi yoksa oyuncu refleksi mi bilemiyorum Fahriye Evcen, televizyonda göründüğünden daha ufak tefek ve -haydi itiraf edeyim- daha hoş Yaprak Dökümünde evin ortanca kızı olarak parladı, en azından ben evveliyatını bilmiyorum Şimdi ise akıllıca bir filmde oynamanın mutluluğu okunuyor yüzünden Tolgahan Sayışmanın da hikyeyi duyar duymaz içi ısınmış Romantik komedi olduğunu anlayınca bir - sıfır galip başladı benim gözümde proje diyor, işin içinde futbol var ya bir futbol metaforlarıdır gidiyor
Şansıma benim esas adamım da bugün sette: Tim Seyfi Oyunculuk bütün hücrelerinde geziniyor gibi bir hl var Tim Seyfide Bir de tabii ki Türkçe telaffuzu hafif kırık olmasına rağmen, zihninden geçeni çok rahatça ortaya koyabilme yeteneği, sözlerle olmazsa gözlerle veya hareketlerle Aşk Tutulmasının hikyesini uzun zamandır tanıyor Tim Seyfi Bozcaadada Murat Şeker, Selami Genli ve o senaryonun üzerinden geçmişler Canlandırdığı Burç Aslan adlı karakter, tam Tim Seyfinin -sette ona herkes Seyfi! diyor- ağzına layık Esas kızı tavlamak için bin bir numara çeken, kültürlü dünyayı görmüş, Amerikan ağızlarında, özgüveni yüksek bir adam rolünde Filmin kurt karakteri Son derece itici bir tip, çok severim böyle karakterleri oynamayı En azından film çekerken o tarafımı sergileyebiliyorum! Her insanın içinde olan vahşet ve hırsı sergiliyorum Tim Seyfi, genellikle Almanya ve Avrupada çalışmaya alışkın olduğu için -bu, 2 Süper Film Birdenden sonra Türkiyede çektiği ikinci film- çekim sürecinde prodüksiyon ekibinin sorunlarla canavarca baş etmesine hayranlıkla bakıyor Bu film bittikten sonra Avusturyada bir gerilim filminde komiser rolüne soyunacak, hemen ardından Almanyada bir komedi filminde belediye başkanı adayı olacak
Aşk Tutulması 24 Ekimde gösterime giriyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com