Kıymalı Mantarlı Pilav |
08-24-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı Mantarlı PilavHazırlanışı Pirinci ayıklayıp yıkayın Yeşil biberleri halka halka doğrayın, domatesin kabuğunu soyup küp küp kesin, sarmısakları ve mantarları da doğrayın Tencereye yağ koyun ve eriyince kıymayı suyunu bırakıp çekene kadar pişirin Soğanları ve mantarı biraz kavurduktan sonra yeşil biberi de ekleyin ve pişirin Kıyma ile soğan aynı anda kavrulursa köpürecektir ve iyi kavrulmayacaktır Pirinci ekleyip malzemeyle birlikte kavurun Bu arada domatesleri de ekleyip bir süre çevirin Baharatları ve suyu ilave ederek kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin Dinlendirip servis yapın Malzemeler 2 su bardağı Amerikan pirinci 250 gram kıyma 5 diş sarımsak bir orta boy kuru soğan 3 tane yeşil biber 1 adet domates 4-5 adet mantar karabiber kimyon nane tuz 3 bardak su |
|