Red Bull Music Academy'ye Yolcu Var |
08-24-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Red Bull Music Academy'ye Yolcu VarDünyanın her ucundan DJ'ler, müzisyenler ve vokalistler her yıl Red Bull Music Academy'de aynı havayı soluyor Müzik tutkusu bu yıl Barselona da tavan yapacak, katılımcılar Barselona mekânlarında performans sergileyecek Bernard Purdie, Peter Hook ve The Mizell Brothers gibi isimler konuk oldu bugüne kadar Academyye Türkiyeden yolcu Yeşim Unan Red Bull Music Academyden beklentileriniz neler? Prodüktörlerle tanışıp albüm yapmak mı, yurt dışında çalmak mı? Ne yazık ki albüm yapabilecek seviyeye gelmeme biraz vakit var ama yapmak istiyorum Bu konuda çalışmaya ufak ufak başladım Yurt dışında çalmak da harika olur; umarım bununla ilgili doğru bağlantıları kurarım Academy aracılığıyla en çok kiminle tanışmak isterdiniz? Buraya oldukça uzun bir liste yazabilirim ama sadece Mr Oizo diyeyim de bu röportaja beş sayfa ayırmayalım Academyye seçilmek sürpriz oldu mu? Tabii ki DJlik nasıl başladı? öncesinde iyi sayılabilecek bir dinleyiciydim, müzik eğitimim yok DJliğe çok sevdiğim arkadaşım Nayah Reggae Bar'ın sahibi Osman'ın yardımı sayesinde başladım Bir gün ona Osman, buraya hangi gün hiç kimse gelmiyor? O gün gelip çalmak istiyorum dedim Ve Nayah'da salı günleri çalmaya başladım Sonra birçok farklı meknda çaldım Kadın olmanın dezavantajını yaşadınız mı çaldığınız meknlarda? Yaşamaz olur muyum En büyük şoku ve iritasyonu yaşatan olay çalacağım meknın, kendi tabirleriyle 'Bayan' DJ olduğumu vurgulamak amacıyla ismimi, dağıtmak üzere hazırladıkları flyer ve afişlere paşa keyiflerine göre 'DJ Yeşim' olarak yazıp, bu şekilde ciddi bir duyurum yapmasıydı Setlerinizde kimleri, hangi türleri çalıyorsunuz? French electro, electro breaks, electronica, indie gibi türlere ağırlık veriyorum Ağırlıklı olarak Ed Banger, Institubes, Boys Noize, Datapunk, Citizen, Turbo, Homework vb plak şirketlerinin sanatçılarının parçalarını çalıyorum Siz kimleri dinler, nerelere gidersiniz? Genelde Türkiye'ye gelen sevdiğim yabancı müzisyenleri dinlemeye gidiyorum ve tabii ki bir de çaldığım yerlere Pixie, Magnet, Dirty, Dogzstar, Indigo, Babylon, Nayah gibi meknlara gidiyorum İstanbul'dan dinlemeyi sevdiklerimse Gooseflesh, Captain Zap, Bang!,Taylan Yılmaz, Burhan Kılıçak, Flatliners, Fitisound gibi isimler Müziğe profesyonel olarak devam edecek misiniz ilerde, yoksa yan iş / hobi mi olacak? Eğer doğru bağlantıları kurabilirsem ve işler yolunda giderse tabii ki profesyonel anlamda devam etmek istiyorum İstanbulda izlediğiniz en iyi konser / DJ performansı? En iyi konser çok zor bir soru; burda unutamadığım ve tadı damağımda kalan çok sayıda performans izledim Daft Punk, Cold Cut, Björk, Extrawelt, Zombie Nation, Red Snapper, Fundamental ilk aklıma gelen birkaç tanesi ve daha bir çok 'en sevdiğim' performans ismi yazabilirim Hangi isimlerin yer aldığı bir line-upta çalmak isterdiniz? O kadar çok isim var kiİlk aklıma gelenler Mr Oizo, Boys Noize, The Proxy, Teenage Bad Girl, Para One, The Presets, Zombie Nation, MSTRKRFT, Alex Gopher, AutoKratz Elektronik dışında neler dinlersiniz? Rock, caz sever misiniz? Dinlediğim şeylerin çoğu elektronik altyapılı denebilir; dub, reggae, uk garage, drumbass gibi türleri de oldukça severim ve dinlerim ve tabii ki seyrek de olsa keyifle caz, blues, klasik müzik gibi türleri dinlediğim de olur |
|