Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
6bölüm, ankaranın, barış, başkent, cumhuriyetin, dönemi, gelişen, ilanı, meclisi, nutuk, olaylar, olması

Nutuk > 6.Bölüm > Ankara'nın Başkent Olması,Barış Dönemi Meclisi,Cumhuriyetin İlanı Ve Gelişen Olaylar >

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Nutuk > 6.Bölüm > Ankara'nın Başkent Olması,Barış Dönemi Meclisi,Cumhuriyetin İlanı Ve Gelişen Olaylar >

Yeni Türkiye Devletinin Başkenti:ANKARA
Meclis Fethi Bey'in Başkanlığındaki Bakanlar Kuruluna ve Fethi Bey'in Kendisine Karşı Taşlamalar ve Eleştiriler Başladı
Uygulamak İçin Sırasını Beklediğim Tasarının Uygulanması Zamanı Gelmişti
Fethi Bey'in Başkanlığındaki Bakanlar Kurulu Çekiliyor
Bakanlar Kurulu Aday Listeleri ve Bakanlar Kurulu Başkanlığına Seçileceği Umulan Kişiler
Ulusal Egemenliğimizi Her Şeye ve Her Şeye Karşı Koruyalım,Diyen Kişi
Parti Yönetim Kurulu da Kesin Bakanlar Kurulu Listesi Çıkaramadı
Cumhuriyetin Kurulacağını Nerede,Kimlere Söyledim
Cumhuriyetin Kuruluşuna İlişkin Yasa Tasarısını İsmet Paşa İle Hazırladık
29 Ekim 1923 Günü Halk Partisi Grubunda Yapılan Görüşmeler
Ben Genel Başkan Olarak Sorunun Çözülmesiyle Görevlendirildim
28 - 29 Ekim Gecesi Hazırladığım Yasa Tasarısını Önerdim
Ne Olursa Olsun Hükümetimizin Biçimi Cumhuriyet Olacaktır
Önerim Parti Grubunda ve Hemen Mecliste Görüşülerek "Yaşasın Cumhuriyet" Sesleri Arasında Kabul Olundu
Türkiye Cumhuriyeti Başkanlığına, Türkiye Büyük Millet Meclisi Oybirliğiyle Beni Seçti
Cumhuriyetin Kuruluşu Üzerine Ulusun Duyduğu Genel ve İçten Sevince Katılmaktan Çekinenler
Rauf Bey'in Cumhuriyetin İlanı Üzerine Gazetecilerle Konuşması
İstanbul Halkının Temsilcileri Cumhuriyetin İlanını Nasıl Karşılamışlardı
Cumhuriyetin İlanıyla Boşa Çıkan Umutlar
Cumhuriyetin İlanı Üzerine Halifeye Yaptırılmak İstenen Rol ve Halife İçin Yapılan Yayın
Rauf Bey'in Ankara'ya Gelerek Birtakım Propagandalarla, Parti Üyelerini Bize Karşı Kışkırtmaya Koyulması
Rauf Bey'in Oynatmak İstediği Oyunu Anlayanların Kendisini Bir Parti Toplantısında Sınava Çekmeleri
Kazım Paşa'ya "Cumhuriyetin İlanını Önleyebilirsen Yurda Büyük Yardımlarda Bulunmuş Olursun" Diyen Rauf Bey Hiçbir Zaman Cumhuriyetçi Olamaz
Padişahlıktan Cumhuriyete Geçiş ve Bu Dönemde İki Görüşün Sürekli Çarpışması
İsmet Paşa'nın Mecliste Rauf Bey'e Verdiği Yanıtlar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com