Optoelektronik - Kuantum Mekaniği |
08-23-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Optoelektronik - Kuantum MekaniğiKuantum Mekaniği - Ders Notları DERSLER 1 Teori Nedir? 2 Spin 1/2'nin Kuantum Kuramı 3 Spin Durumları 4 Spin İşlemcileri 5 Alternatetif bir Üçüncü Postüla 6 Sıradeğişimli Gözlenebilirlerin Tam Kümesi 7 Sürekli ve/veya Sınırsız Değerli Gözlemlenebilirler 8 Momentum 9 Momentum Dalga Fonksiyonları 10 Gaussiyen Durum 11 Çarpım Gözlemlenebilirler 12 Hamilton İşlemcisi ve Schrödinger Denklemi 13 Düzgün Manyetik Alanda Spin 1/2 14 Zaman-Enerji Belirsizlik İlkesi (Devam) 15 Heisenberg Resminde Uyumlu/Uyumsuz Gözlemlenebilirler 16 Ehrenfest Teoremi 17 BHS Hamilton İşlemcisinin Spektrumu (Devam) 18 Durağan Durumlar ve Klasik Mekanik 19 Elektromanyetik Alanda Yüklü Parçacık 20 Ayar Dönüşümleri (Devam) 21 Üç Boyutta Dönme Hareketleri 22 Kuantum Mekaniği'nde Dönüşler 23 Bir Dönme Hareketi Olarak Spin Presesyonu 24 Açısal Momentum Özdeğerleri ve Özfonksiyonları 25 Açısal Momentum İşlemcilerinin Konum Temsili 26 İki Spin 1/2 Sistemi : Gözlemlenebilirler 27 Açısal Momentum Toplamı 28 Spin Korelasyonları ve Kuantum Tuhaflık : EPR Tartışması 29 Spin Korelasyonları ve Kuantum Tuhaflık 30 Bell'in Teoremi (Devam) 31 Dejenere Pertürbasyon Teorisi 32 Dejenere Pertürbasyon Teorisi (Devam) 33 Aşırı İnceyapı 34 Zamana Bağlı Pertürbasyon Teorisi (Devam) 35 Fermi'nin Altın Kuralı 36 Işıma Alanı 37 Elektrik Dipol Geçişleri OPTOELEKTRONİK Bölüm 1: Sunuş ve Motivasyon Bölüm 2: Boşlukta Elektromanyetik (Işık) Dalga Bölüm 3: Madde Ortamında Işık Bölüm 4: Demet Optiği Bölüm 5: Işığın Kutuplanması Bölüm 6: Optik Sabitlerin Frekansa Bağlılığı Bölüm 7: Fresnel Eşitlikleri Bölüm 8: Kristal Ortamda Işık Bölüm 9: Elektro-Optik Bölüm 10: Akusto-Optik ve Magneto-Optik Bölüm 11: Doğrusal Olmayan Optik Bölüm 12: Yarıiletkenlerin Elektronik Özellikleri Bölüm 13: Yarıiletkenlerin Optik Özellikleri Bölüm 14: Yarıiletken Yapılar Bölüm 15: Optoelektronik Devre Elamanları-I Bölüm 16: Optoelektronik Devre Elamanları-II [b] |
|