Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
firinda, kizarmis, pilav

Firinda Kizarmis Pilav

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Firinda Kizarmis Pilav



FIRINDA KIZARMIS PILAV

MALZEMELER

2 su bardağı pirinç
süt
rendelenmiş kaşar peyniri
tuz
1 kaşık tereyağ


HAZIRLANIŞI

Pirinci ılık suda 1 saat kadar beklettikten sonra iyice durulayın Pirinci 6-7 cm derinliğinde, 30 cm genişliğinde bir Pyrex kaba koyun Pyrex kabın dibini ve kenarlarını hafifçe zeytinyağı veya margarin ile yağlayın Soğuk sütü pirincin üzerine dökün (Süt pirincin üzerini 1 cm geçecektir) Tuzunu koyun Küçük küçük böldüğünüz tereyağ veya Becel parçalarını içine atın 200 derecede önceden ısıttığınız fırına koyun Pilav sütü çektikten ve üzeri hafif kızardıktan sonra fırından çıkarıp üzerine kaşar peyniri rendesini serpin Tekrar fırına verip iyice üzeri kızarıncaya kadar pişirin Fırından çıkardıktan sonra börek gibi keserek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.