Duygusal Sağlık |
08-23-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Duygusal SağlıkDuygusal Sağlık Düşüncelerinizin,duygularınızın ve davranışlarınızın yaşamınızı etkileme biçimidir Sağlıklı bir psikoloji, kendine güven duygusuna ve olumlu ilişkilere yardımcı olur Duygusal sağlık, yaşamla ilgili kararlarınızda size yardımcı olur,ev,okul ve iş yaşamındaki kararları sağlıklı verebilmenize yararlıdır Ergenlerin duygusal sağlıkları ile ilgili sorunlar geliştirmeleri ender görülen bir olay değildir Batı ülkelerindeki istatistikler, her beş ergenden birinin duygusal sağlığı ile ilgili bir sorun yaşadığını göstermektedir Maalesef ülkemizde bu oranın ne olduğuna dair sağlıklı istatistiklere sahip değiliz Yine batı ülkelerinde, ne yazık ki, gençler arasında en sık rastlanılan üçüncü ölüm nedeni intihardır Ne yazık ki gençlerin pek çoğu, duygusal sorunları ile ilgili yardım almamaktadırlar Halbuki bacağınızı kırsanız ya da zatürre olsanız bunu tedavi ettirmekten kaçınmazsınız Ancak duygusal sorunlarda gençler, çoğunlukla “geçmesini” beklerler ya da utandıkları için açılamazlar Bu tür düşünce şekli ise yardım alınmasına engel olur |
Duygusal Sağlık |
08-23-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Duygusal Sağlıkmaalesef bizim ülkemizde hala psikolojik destek almak, bir psikolog ya da psikiyatra gitmek ayıpoysa kolumuz, midemiz agrıdıgında nasıl doktora gidiyorsak bu da aynısıhatta cok daha önemli cünkü bu tip ihmallerin sonuçları uzun dönemde fiziki hastalıklardan daha da acı oluyor nedense cahil zihniyet bu tarz destekleri hala "delilikle" bağdaştırıyor bunu; bizi, çevremizi tanımayan, bunlara karşı hiçbir önyargısı olmayan bu nedenle de tamamen bagımsız degerlendirmeler, saptamalar yapabilecek bir profesyonelin destegi olarak algılamak lazim sagolasın kanka yazı icin |
Duygusal Sağlık |
08-23-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Duygusal SağlıkwaLLa sakLamiim ben psikiyatriste gittim baya bi ama etraftaki insanLar ve oLayLara verdikLeri tepkiLer deişmedikçe insan ne kadar kendini ve düşünce tarzını deiştirse de sorunLar bitmiyo yani etki tepki oLayı iLaçLar ise duygusaL çöküntüLeri iLeri yaşLara atan şeyLer o kadar iLeri atıyoLar ki 19 yaşında oLduğunuz tedavinin bastırdıkLarı 50 yaşında çıkınca kimsenin akLına ben bunLarı zamanında iLaç kuLLanarak tepkiLerimi kısıtlayarak bastırdm bgn o yüzden yansıtıyorum bu tepkilerimi diye gelmioo çnkü unutuyooo herşey aLdatmaca hiç bi psikolojik oLayın kesin tedavisi yok sizinLe birlikte sorunu oluşturanlar da tedavi görürse belki?? |
Duygusal Sağlık |
08-23-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Duygusal SağlıkOrjinal Mesaj Sahibi Scardsdale maalesef bizim ülkemizde hala psikolojik destek almak, bir psikolog ya da psikiyatra gitmek ayıpoysa kolumuz, midemiz agrıdıgında nasıl doktora gidiyorsak bu da aynısıhatta cok daha önemli cünkü bu tip ihmallerin sonuçları uzun dönemde fiziki hastalıklardan daha da acı oluyor nedense cahil zihniyet bu tarz destekleri hala "delilikle" bağdaştırıyor bunu; bizi, çevremizi tanımayan, bunlara karşı hiçbir önyargısı olmayan bu nedenle de tamamen bagımsız degerlendirmeler, saptamalar yapabilecek bir profesyonelin destegi olarak algılamak lazim sagolasın kanka yazı icin bizim ülkemizde böyle bir fobi oldugu dogru ancak su da gercek ki ulkemizde hala işini iyi yapamayan psikolog ya da psikiyatristler de var, hela okullardaki rehberlik bölümlerini, orada sözde görev yapanları Allah a havale ediyorum Saglık sektöründeki bu duyarsızlık oldukca bircogumuz psikolojik yardım almakta tereddut etmeye deva medecektir, cevremdekilerdne biliyorum maalesef |
Duygusal Sağlık |
08-23-2012 | #5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Duygusal SağlıkOrjinal Mesaj Sahibi SoulMates bizim ülkemizde böyle bir fobi oldugu dogru ancak su da gercek ki ulkemizde hala işini iyi yapamayan psikolog ya da psikiyatristler de var, hela okullardaki rehberlik bölümlerini, orada sözde görev yapanları Allah a havale ediyorum Saglık sektöründeki bu duyarsızlık oldukca bircogumuz psikolojik yardım almakta tereddut etmeye deva medecektir, cevremdekilerdne biliyorum maalesef Okullarda ki rehberlik bölümüne kesinlikle katılıyorumArtık onları ya kaldırsınlar ya da bir şekil değişikliğine gitsinlerGerçi onlarında pek suçu yok aslında ama sonuçda öğrenciye onlardan herhangibir psikolojik yardım gelebileceğine inanmıyorum ben şahsen Memleketin bir diğer ihraç fazlası da psikologlar sanırımTıp diploması ya da psikoloji diploması olan "lök" diye psikolog olabiliyor ve özel muayenehanesini açıp,duvarına tıp diplomasını "cuk" diye oturtuyorBu da zaten doğru düzgün doktor yüzü görmeyen yurdum insanın pek de dikkatini çekmiyorEee bu adam o kadar masraf etti açtı muayenehanesiniDöşedi bir güzel içiniŞekilli kartvizitler bastırdı kendineVe ay sonu ödemesi gereken kirası,faturası,borçları,oğlanın kitap parası vs'si varEee aldı mı şimdi bizim doktoru bir stressBir de buna büyük şehrin günlük sorunlarını ekleOfff bizim doktor oldu işte sana hastaVe sen ona gittin bir hasta olarakEee nasıl tedavi eder hasta hastayıHadi yine arkadaş olsalar bi dereceBir büyük tekirdağ rakısı eşliğinde sorunlar giderilebilir belki(Memleketin -özellikle erkekler de- en çok görülen ve uygulanan tedavi yöntemidir bu)Ama bu şekil iki tarafında dedine bir deva bulabileceğini zannetmiyorum Psikiyatristlere ise saygım sonsuzdurEn azından güven duyabiliyosun bir yerdeAdamın hipokrat yemini var kolay değil yaniiO yemini etmişse vardı elbet bir bildiği diyosunBİr umut açıkcasıEn olmadı ismini kesinlikle anlayamadığın,yazanı okuyabilenin daha çıkmadığı iki tane ilaç verir sen de onları temin edersin eczacı hanımdan ve heşeyin daha iyi olucağını düşünürsünHaa olur muu bilinmez tabiiBen daha şizofreniyi yenebilmiş biriyle tanışmadım doğrusu Yanii demem o dur ki kankalarBiz zaten birbirimiz psikoloğuyuz bir yerdeKadınlar kuaförde,alışverişde falan yapar terapisiniErkekler bir çilingir sofrasında ya da bir meyhane masasında(Vur kaddehi sabahlar olmasın) Ya da en olmadı 17" ekranın karşısında bir klavye başında |
|