Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
einsteinın, evreninde, yolculuk, zamanda

'Einstein'ın Evreninde Zamanda Yolculuk'

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Richard Gott, Amerika'daki ünlü Princeton Üniversitesi'nin saygın fizik profesörlerinden biri Oldukça uzun bir zamandan beri, zamanda yolculuk üzerine çalışıyor Daha doğrusu, profesör Gott'a göre zamanda ileri doğru yolculuk zaten yapılıyor, o zamanda geriye doğru gitmenin mümkün olup olmadığını araştırıyor Tabii belli sınırlar içinde yapıyor bu araştırmasını Başlıca sınır ise Einstein'ın genel ve özel görelilik kuramlarıyla oluşturduğu evren modeli Bu evrende zamanda yolculuğu araştırıyor profesör Gott

Richard Gott'un 'Time Travel in Einstein's Universe-Einstein'ın Evreninde Zamanda Yolculuk' adlı kitabı olmasaydı benim bilimkurgunun büyük ustası Robert Heinlein'ın 1959'da yazdığı 'All You Zombies-Siz Zombiler' adlı öyküsünden haberim olmayacaktı

Öykünün özetini aktarmaya çalışayım:

Bir adam bara gelir ve barmenle sohbet etmeye başlar ve kendisini 'Evlenmemiş anne' olarak tanımlar Barmen meraklanınca anlatır

Kendisi bir kız çocuğu olarak dünyaya gelmiş ve doğumdan hemen sonra bir yetimhanenin önüne bırakılmıştır O yüzden genç bir kızken kendi kendine söz vermiştir, 'Bir gün bir çocuğum olursa asla onu terk etmeyeceğim' diye Ama bir gün karşısına bir adam çıkmış ve onu kandırmıştır, adamla beraber olmuş ve hamile kalmıştır ve bu arada adam da ortadan kaybolmuştur

Doğum çok ama çok zorlu geçmiş, sonunda bir kızı olmuştur Doğumu gerçekleştiren doktorlar, başta rahmi ve yumurtalıkları olmak üzere bütün üreme organlarını aşırı tahribattan ötürü almak zorunda kalmış ve bu arada onun vücudunun içinde erkek organları da taşıdığını görmüş ve onu bir erkeğe çevirmişlerdir

O hastanede iyileşmeyi beklerken bebeği hastaneden çalınmıştır O gün bugün sokaklarda sarhoş biçimde dolaşmaktadır

Öykü barmeni çok etkiler Zaten barmen öyle sıradan bir barmen değildir, bir nevi zamanda yolculuk ajanıdır Bizim adama, 'Gel seninle geçmişe gidelim ve sen seni kandırıp sonra terk eden o adamı bul' der Adam kabul eder ve birlikte zaman makinesine biner, hamile kaldığı zamandan biraz öncesine giderler

Barmen adamı orada bırakıp 9 aydan biraz fazla ileriye gider ve hastanede doğmuş olan kız çocuğunu çalar, sonra o bebeği 18 yıl önceye götürüp bir yetimhanenin önüne bırakır Sonra 18 yıl ileri gider ve adama geri döner

Adam o sırada bir genç kızla birlikte olmuştur Adamı alır ve bugüne geri getirir

Aslında adam, kendi kendisinin hem annesi, hem babasıdır Ve biraz sonra anlarız, barmen de adamın biraz daha yaşlanmış halidir sadece

Öykünün sonunda barmen, vücudundaki sezaryen izine bakar ve 'Ben nereden geldiğimi biliyorum ama peki ya siz Zombiler, siz nerden geliyorsunuz' der, öykü biter

Evet, görüyorsunuz, zamanda yolculuk fikri bile insan fantezi dünyasını canlandıran ve bir sürü imkânlar yaratan bir fikir

Kaynak: İsmet Berkan

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com