Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ilaç, psikolojide, tedavisi, telkin

Psikolojide İlaç Tedavisi Mi ? Telkin Mi ?

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Psikolojide İlaç Tedavisi Mi ? Telkin Mi ?

Selam Arkadaşlar

Benim uzun zaman önce düşündüğüm ve bazı çıkarımlara ulaştığım bir konuyu burda tartışmaya açmak istiyorum

Bildiğimiz gibi insan psikoloji kırılgan bir yapıdadır Ve bedenimiz gibi ruhumuzda bir takım hastalıkların tehtidi altındadır Günümüzde psikoloji ilaç ağırlıklı tedavi metodu uygulamakta Ben buna karşıyım, çünkü insanların uyuşturulması ve düşüncesel yeteneklerinin kısıtlanması bana makul gelmiyor Örneğin, depresyon sürecine girmiş bir insan benim bakış açıma göre, kendini aşmaya aday, düşünsel süreci hızlanmış bir bireydir Bu bireye çeşitli dozlarda ilaç verirde onu bu ruh halinden uzaklaştırırsanız hayatındaki çelişkisi büs bütün artacaktır Bence yapılması gereken telkindir

Günümüz depresyonları sizlerinde bildiği gibi ağır düşüncesel süreçler sonucu oluşmuyor İnsanlar tensel "dünyevi" isteklerine kavuşamamak yüzünden bunalımlı bir hal alıyorlar onları geçici bir süre uyutmanın sorunun kökenine inmekle alakası olduğuna inanmıyorum Bu maddeye bağlı bakış açısı "tin"e yönelmesi gereken psikoloji biliminin en büyük eksiği ve ayıbıdır Elbetteki norolojik ve bir takım diğer sinirsel hastalıklarda ilaç kullanılmalı ama en azından telkin ile halledilebilecek hastalıklar için insanlar uyuşturulmamalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com