Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
güçsüzlük

Güçsüzlük!!!

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Güçsüzlük!!!

GUCSUZLUK

Bir laboratuvarda deney yapiliyor Icinde bir buyuk ve cokca kucuk baligin oldugu kocaman bir akvaryum konuyor Haliyle, buyuk olan aciktikca kucukleri yiyor Daha sonra akvaryumun ortasina dikey bir cam yerlestiriliyor Boylece akvaryum ikiye ayriliyor

Buyuk balik bir tarafa kucuk baliklar da diger tarafa yerlestiriliyor Buyuk balik cam bolmeyi gecmek ve kucuk baliklari yemek icin defalarca deneme yapiyor Bu durum tam 28 saat boyunca suruyor 28 saatin sonunda buyuk balik artik diger tarafa gecmek icin

mucadele etmeyi birakiyor Deneyin sonunda cam bolme kaldiriliyor Cok ilginc bir sey oluyor !!! Buyuk balik kucukleri yemek icin hicbir hamle yapmiyor Saatler gectigi halde onlari yemedigi goruluyor Buna psikolojide "Ogrenilmis Gucsuzluk" deniyor

Istatistiklere gore bir cocuk ergenlik yasina gelinceye kadar ortalama 148000 defa anne babasinin, "yapma; elleme, dokunma," gibi sozlerini duyuyorBoyle olunca da cocukta buyuyunce "yapamama", "edememe" ozellikleri gelisiyor ve ozguvenini

yitiriyor

ZIHINSEL GUC

Iki cocuklu bir aile hafta sonunu piknik yaparak gecirmeye karar veriyor Piknik yerine vardiklarinda anne yemegi hazirlarken, cocuklar babalariyla birlikte yuruyuse cikiyor Uzun bir yuruyusten sonra oldukca yorulan kucuk cocuk yalvarircasina bakan gozlerle, "Babacigim cok yoruldum Lutfen beni kucaginda tasirmisin?" diyor Baba; "Ben de yorgunum oglum"' der demez cocuk aglamaya basliyor Baba tek kelime etmeden agactan bir dal kesiyor Dali bicakla bicimlendirip, cocuga zarar vermeyecek bicimde yontuyor Sonra dali ogluna verir "Al oglum, sana guzel bir at" diyor Cocuk sevincle dal parcasindan yontulmus ata biniyor

ve sevincle sicrayarak, ata vurarak annesinin yanina dogru gitmeye basliyor Babasini ve ablasini geride birakmistir bile Baba gulerek kizina: "Iste yasam budur kizim Bazen zihnen ya da bedenen kendini cok yorgun hissedeceksin Iste o zaman kendine

degnekten bir at bul ve nese ile yoluna devam et Bu at bir arkadas, bir sarki, bir cicek, bir siir yada bir cocugun tebessumu olabilir"

Degnekten atiniz hic eksik olmasin

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com