Fıkra Arşivi |
08-22-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fıkra ArşiviTrakya'dan Trakya'dan yaslı bir amca eseginin üzerinde karayolunda seyretmektedir Bunu gören trafik polisleri amcaya takilmak isterler ve durdururlar Polis: - Be amca, necin dakman golani? (Golan:Emniyet kemeri) Amca:- Dakmam be iste! Polis:- E bak gordun mu, simdi ceza keseceyik Amca: - Kes bakalim ne keseceysan da gidecem, acele isim var Polis: - Peki amca, cezayi sana mi yazalim yogsam esege mi? Amca: - Polis: - Yani cezayi sana yazarsak 5 milyon ödeycen, esege 3 milyon ödeycen Amca:- Bana kes o zaman Polis: - Neden sana keseyoz amca? Amca: - Onun sicili temiz ossun trafik polisi yapcez onu! Kaza Bir araba, yaşlı Temel'e çarparArabanın şoförü bağırır: -Suç sende ben 20 yıllık şoförüm! Temel karşılık verir: -Ben de 80 yıldur yüreyrum! Bil Bakalım Şakacı pilot iniş yaparken, kuleye her seferinde : -bilin bakalım ben kimim? der Kuledekiler çok sinir olur Bir gece pilot yine: -Bilin bakalım ben kimim? der Kuledekilerde ışıkları söndürür -Bil bakalım pist nerde? GERİ GETİRİYOR SANMIŞ ! Sürücü dikiz aynasında kendisini izleyen polisi görünce kaçabileceğini düşünüp basmış gaza Ancak polisi atlatamayacağını anlayınca, pes edip çekmiş kenara Polis arabasından inmiş Bezgin, kızgın ve de küskün bir sesle: - "Bana bak, çok yorgunum, üstelik keyfim de kaçık Mantıklı bir özür söyle yoksa yaktım çıranı!" Kısa bir ara ve sürücü: - "Karım geçen ay bir polisle kaçtı Aynada sizin aracınızı görünce, kaçtığı polis, onu bana geri getiriyor sandım…" demiş Nesil Farkı Hali vakti yerinde bir ailenin genç kızı eve geldiğinde, annesini ayna karşısında yeni kürküne hayran hayran bakarken bulur Çevreci genç kız sinirli bir sesle: - Anne! Sen şu üstündekini giyip gösteriş yapacaksın diye, zavallı, savunmasız, masum bir yaratığın ne acılar çektiğini biliyor musun? Annesi: - Müge! Sen baban hakkında ne biçim konuşuyorsun bakiyim! Kaynana Bir kari-koca cok kotu bir kaza gecirirler Kadinin yuzu tamamen yanar Plastik cerrahlar kadinin yuzunu eski haline getirebilmek icin deriye gerek oldugunu ama kadindan deri alamayacaklarini soyleyince kocasi deri vermeye Gonullu olur Fakat kocasindan alinacak deri popo bolgesinden alinacaktir Adam bu bilginin karisina soylenmemesini ister cunku moralinin bozulacagindan cekinmektedir Ameliyat tamamlandiktan sonra kadin eskisinden de guzel gorunur Her goren bu muhtesen guzellik karsisinda hayrete dusmektedir Birgun kadin kocasi ile basbasa kaldiginda ; - "Hayatim cok tesekkur ederim Benim bu halim senin Sayende Sana nasil tesekkur etsem?" deyince kocasi cevap verir : - "Tesekkure gerek yok hayatim Annen seni her optugunde ben gerekli mutlulugu duymaktayim zaten" Sıfırdan yüze Üç adam barda oturmuş konuşuyorlarmış Birincisi demiş ki, - "Karıma öyle bir hediye aldım ki, 6 saniyede 0'dan 100'e çıkıyor" Diğerleri anlamamışlar - "Ne aldın?" diye sormuşlar - "Beyaz bir Porsche aldım Çok mutlu oldu" diye cevap vermiş İkinci adam demiş ki, - "Ben de geçen doğum gününde karıma 4 saniyede 0'dan 100'e çıkan bişey almıştım" Hemen anlamışlar tabii ki: - "Heey, yoksa Ferrari mi aldın?" Adam gülümsemiş: - "Evet, kıpkırmızı bir Ferrari aldım Gerçekten de ona çok yakıştı" demiş Bu sefer üçüncü adama sormuşlar: - "Peki sen ne aldın karına?" Adam demiş ki: - "Ben öyle bişey aldım ki; sadece 2 saniyede 0'dan 100'e çıkıyor" Adamlar şaşırmışlar: - "Atıyosun!" demişler, - "Öyle bir araba olmaz ki?!" - "Araba aldığımı kim söyledi" demiş adam Diğerleri: - "ne aldın peki?" - "BASKÜL" Güle güle anne Süper markette alışveriş yapmakta olan genç adam,kendisini takip etmekte olan bir hanımı farkederKadını görmezlikten gelsede,kadın dik dik bakmaya devam ederNihayet kasa önünde kuyruğa gelirlerKadın adamın birkaç sıra önüne düşmüştürKadın derki:-Özür dilerimBöyle dikkatli bakmam sizi rahatsız etmiş olmalı Üzgünüm ama geçenlerde ölen oğluma o kadar benziyorsunuz ki Adam şöyle cevap verir: -Bunu duyduğuma çok üzüldümSizin için yapabileceğim birşey varmı? -Evet yavrum az sonra eşyalarımı alıp çıkarken, ne olur bana güle güle anne diye seslene bilir misin? Tabiki der, genç adamYaşlı kadın çıkarken genç adam ona el sallar ve güle güle anne diye seslenirAdam birisini mutlu etmenin mutluluğu içinde gülümser ve ödeme sırası kendine gelince kasanın 150 dolar yazdığını görür, kasiyere sorar: -Bu nasıl olur, alt tarafı üç parça eşya aldım, der Kasiyer gayet sakin cevap verir: "Anneniz hesabını sizin ödeyeceğinizi söyledi" Melon Şapka Adam melon sapkasinin üzerinden kafasinin kasimaya çalisan bir baska adam görmüs ve yanina giderek:- Afedersiniz, siz Laz misiniz? - Evet, neden sordun? - Sapkanizin üzerinden kafanizi kasimaya çalisiyordunuz da - Ne olmus yani?! Sen kiçin kasininca pantalonunu mu çikariyorsun? Kim Sağır Adam doktora gider:-Doktor bey, galiba karımda işitme kaybı başladı Ne yapabiliriz? -Eve gittiğiniz zaman, karınızın arkasında, biraz uzakta durun Normal bir sesle ona soru sorun Eğer sizi duymazsa biraz daha yaklaşın ve sorunuzu tekrarlayın Hangi mesafede duyduğunu tespit edelim, ona göre tedavi uygularız Adam eve döner Mutfağın kapısında durur ve normal bir sesle: -Hanım, akşam ne yiyoruz? Kadın cevap vermez Adam yaklaşır tekrar tekrar sorar: -Hanım, akşam ne yiyoruz? Kadın yine cevap vermez Adam iyice yaklaşıp tekrarlar: -Hanım, akşam ne yiyoruz? Karısı cevap verir: - 3 seferdir köfte diyorum ya! ben yokken Bir Fransız, bir Amerikalı, bir Alman ve bir Türk, deniz kazası sonucunda ıssız bir adaya düşmüşlerdi Bir hafta sonra Fransız konuştu:- Ben yokken şimdi sevgilim kaç kez evime gelmiş, beni çok merak etmiştir Amerikalı atıldı: - Ben yokken bütün medya gelmiş, beni arıyordur mutlaka Alman: - Ben yokken patronum, yeni projeler için beni aramıştır mutlaka Ve Türk: - Ben yokken kimbilir ne zamlar, ne vergiler gelmiştir! uçak İngiliz, alman, fransız ve temel uçakta seyahat ederken yardımı pilot gelip'uçak ın 1 moturu arızalandı birini atmamız gerek der Bunun üzerine fransız kalkar ve--'yaşasın fransa diyerek kendini atar sonra pilot tekrar gelir diğer motor da arızalandı derBunun üzerine alman kalkar ve -'yaşasın almanya der ve kendini atar pilot tekrar gelir diğer motorda arızalandı der ve temel ayağa kalkar - Yaşasın türkiye der ve ingilizi tutar aşağıya atar Çocukların Duası Bir kaç kişi yanlarına ilkokul çocuklarını alıp kıra yağmur duasına çıktılar Birisi:"Nereye götürüyorsunuz bu çocukları?" diye sordu "Yağmur duasına götürüyoruz Çocukların duası kabul olurmuş da" dediler Adam: "Çocukların duası kabul olsaydı, dünya yüzünde bir öğretmen bile kalmazdı!" dedi Hepsi Bu Kadar Mı? Küçük Aylin'e teyzesi bir milyon lira vermişti Küçük kız bir şey demeden parayı cebine attı Bunun üzerine annesi söze karıştı-Aylin, teyzene ne demen lazım? Aylin cevap vermedi Anne bunun üzerine yardım etmek istedi -Baban bana para verdiği zaman ben ne diyorum? Birden gözleri parlayan Aylin: -Hepsi bu kadar mı? diye atıldı Matematik Hristiyan ülkelerden birinde yaşayan çocuk hep matematikten sıfır almaktadır Aileside çocuğu bir faydası olur diye onu katolik kilisesine gönderir Bundan sonra çocuk hep matematik dersi dahil tüm derslerden hep pekiyi almaktadır Bunun üzerine ailesi çocuğa sorar:Ne değişti? Çocuk cevap verir: - Artı işaretine çivilerle çakılmış adamı görünce durumun ciddiyetini anladım |
|