Erkekler İçin Çok Önemli : İstibra |
08-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Erkekler İçin Çok Önemli : İstibraSevgili Arkadaşlar, birçok kişi tarafından bilinmeyen çok önemli bir konuya değinmek istiyorum Bu konu erkekleri daha çok ilgilendiriyor Erkekler idrarını yaptıktan sonra anatomisinin farkı nedeniyle idrar yolu tam olarak temizlenmez İdrarı bitti diye kalktıktan bir müddet sonra idrar yolunda kalan birkaç damla dışarı çıkar Bu durum namazın farzlarından olan "elbiselerin temizliği" şartını ihlal eder Pis elbiselerle namaz kılınmaz Eğer abdest aldıysa abdestten sonra veya namazda eğilince gelen birkaç damla idrar abdesti bozar ve abdestsiz namaz kılmak gibi büyük bir günaha sebep olur Peygamberimiz idrar konusuna çok önem vermiş ve üzerimize bulaşan idrarın kabir azabına sebep olacağını söylemiştir İdrar yolunu tam olarak boşaltmak için yapılan çeşitli uygulamalar vardır Buna "istibra" denir Abdest almadan önce mutlaka istibra yapılmalıdır Nasıl istibra yapılır diye araştırma yaparsanız birçok sitede istibranın nasıl yapılacağını anlatır Bunlar; yaklaşık kırk adım yürümek, yan yatmak, oturup kalkmak, öksürmek gibi tuvalette yapamayacağınız şeylerdir Kaldı kı kırk adım yürüdün diyelim, yürüyünce çıkan idrar çamaşırını yine kirletecek Bu söylenenleri yapsan bile bazen idrar yine kalıyor Aşağıdaki linkte ise bu konuda yazılmış işe yarayan teknikler içeren küçük bir kitapçık var Üroloji Uzmanı Op Dr Ali HATAY tarafından yazılmış Konuyu detaylı bir şekilde ele almış, Peygamber efendimizin hadislerine de yer vermiş Biraz mahrem bir konu olduğu için link olarak vermeyi daha uygun gördüm Çok önemli bir konu aman ihmal etmeyin OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ |
|