Anlatabildim Mi? |
03-31-2007 | #1 |
davut
|
Anlatabildim Mi?Ben kendimi her seferinde anlatabildim de sana sen hiç kendini anlatamadın bana Senden daha önce sadece beni sev demiştim ama anladım ki senden çok şey istemişimYavaş yavaş azaldı isteklerim en sonunda senden çıkıp da karşıma ya seni seviyorum ya seni sevmiyorum ya da bir sevgilim var demeni bekliyordum yani artık her şey benden çıkmıştı ben sözlerle şiirlerle kendimi tam anlamıyla ifade etmiştim sanaSöylemen gereken bir cümleydi sen onu da çok gördün banaYaptığın her şeyle dokunuyorsun gururuma zedeliyorsun kişiliğimi zoruma gidecek ne varsa hiç düşünmeden yapıyorsunSanki ben bu dünyaya seni bir ömür sevmek kahrını çekmek için sende beni hiç sevmeyip ahımı almak için gelmişsinVerdiği sözleri yerine getiren söylediğinden asla vazgeçmeyen bir insandım fakat sen beni sözlerden döndürdün her şeyden vazgeçirdin bir kendinden vazgeçiremedin beniMuazzam bir kişiliğin muhteşem bir güzelliğin yoktur elbette ben senin neyine aşık oldum bilemiyorum sen hayalinde nasıl birini düşlüyorsun onu da bilmiyorumÇocukluk aşkımdın ve gençlik sevdamsın sence bu ihtiyarlığa kadar gider mi?Bence bu aşk bi ömür sürer ama ya ölünce sevemezsem seniYalan olan aşklar içinde bu gerçek sevda,şu seni kendime yazdığım mukadder alın yazısı çok mu göze batıyor? Sen yalan aşkların insanı mısın? Yalancı bir sevgili mi bekliyorsun? Sanki sana değil de duvarlara konuşuyor sadece kağıtlara yazıyorum gibiBu aşk yüzsüzleştirdi beni artık ne retlerin ne de kalp kıracak sözlerin eskisi gibi bir anlamı yokBeni en çok yaralayan en dayanılmaz durum nedir biliyor musun? 16 yaşımdan beri ha bire bir yerlere gidiyorumBen sizin gibi her zaman ailemle birlikte değilimOtobüse bindiğim zaman hani uğurlayanlar atık olmadığı zaman aklıma ne aile ne çevre ne de arkadaşlar geliyorYalnızca sen geliyorsun aklıma ve o an göğsüm daralıyor soluduğum hava volkan gibi parçalıyor ciğerlerimiKendime yakıştıramadığım,acizlik olarak gördüğüm gözyaşlarını tutuyorum göz bebeklerimdeSadece hıçkırıklar oluyor dudaklarımdaBu hal yılda iki kere oluyordu çünkü ben yılda sadece iki kere evime geliyordumSekiz aylık bir zamandan sonra tekrar gideceğim ve dayanılmaz acıları tekrar yaşayacağımBu söylediklerim yazıldığı kadar kolay değildir yaşamayan bilemezDayanamamış intihar etmiştim uzun zaman değil bundan dokuz ay önceDemek ki daha çekilecek çok çilem akıtacak çok gözyaşım varmış ki yaşıyor yazıyorumSen benim hayat felsefemsin ve her şeyin sebebi sensinSen kurtuluşsun,sen özgürlüksün,sen alışkanlıklara başlama sebebim ve yine sen alışkanlıklarımı bitirecek tek kişisinBirazdan şafak sökecek saat gecenin dördüSen kalkıp okuluna,kimileri de işine gidecekBen ise gecenin gam ve kederini üzerimden atmak için uyumaya çalışacağımSana en son verdiğim şiir yazdığım son şiirdi bundan sonra hayatım boyunca şiir yazmayacağımÇok ağır bir sevda bende ki her yönüyle her şeyi kabullenmeye hazır bekliyorSanma ki ben seni seviyorum diye beni seven olmadı,senden daha iyileri çıktı karşıma hatta bir kaçı şiir mektup falan da yazıyordu bana fakat ben seni yaşamak gibi yediğim ekmek içtiğim su gibi sevmişim imkansızdır başkasını sevmem başkasının sevgisini kabul etmem karşılık vermem imkansızdır işteAslında ikimiz de birbirimizi tamamlıyoruz her yönüyleBenim insanlara karşı sergilediğim acımasız tutumu ve sana karşı olan merhametimi senin bana karşı acımasızlığın ve insanlara olan merhametin tamamlıyorBenim mahpushane duvarı gibi suratımı senin gülümsemen tamamlıyorBenim her yönüyle pisliğe batmış hayatımı fakat ellerimde kirlenmeyen berrak sevdamı senin bana karşı Kur-an hükmü gibi olan değişmez tutumun ve masumluğun tamamlıyorSeninle bir bütün olabilirdik eğer sen isteseydinSeni seviyorum fakat kimse bilmesin gizli bir sır olarak kalsın deseydin kabul etmez miydim sanıyorsun? Şu kadar zaman bekle seni sevmeye çalışacağım deseydin beklemez miydim sanıyorsun? Senden nefret ediyorum yok et intiharlara götür kendini deseydin hiç düşünmeden yapmaz mıyım sanıyorsun? Dedim ya çok ağır bir sevda abartısız kül elenmemiş ağırlığından bazen ben bile korkuyorum İşte sonunda şafak söküyor bak sabah olduŞimdi siz dinç bir şekilde uyanacaksınız ben ise harap ve berbat bir şekilde kaybolmuşken erin düşüncelerde bilmem ki nasıl uyuyacağımDünyada kimsesiz insan yoktur ama mahşerde herkes yalnızdırO yüzden kendimi şimdiden kimsesizliğe alıştırarak seni kimsesizler kimsesi olan Yüce Allah’tan her gece diliyorumSen aklıma günde yalnızca bir kere geliyorsun yani seni günde yalnızca bir kere düşünüyorum o da 24 saatimi alıyorHey güzel insan sana aşığım sana aşık olmak benim Allaha olan sevgimi daha da çok arttırıyor çünkü seni Yaradandan ötürü seviyorumAllahı çok seven kişinin aşkı çok büyük olurmuş ben de seni severken bunu daha iyi anlıyorumYıkılmaz sanırdım kendimi ve yıkılmazdım da fakat sen yıkılmaz sanılan bu insanı çökerttinAleme aptal aşık diye madara oldumOlsun gözüm olsun ne olacaksa bana hep senden olsunNeyse güzel kız benim yazacaklarıma sayfalar yetmez fakat yorgunluk ağır bastırdıKalemi tutacak mecal kalmadıŞimdilik hoşça kal |
|