Çiftlik İlköğretim Okulu Merkez Muğla |
08-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çiftlik İlköğretim Okulu Merkez MuğlaÇiftlik İlköğretim Okulu Hakkında - Çiftlik İlköğretim Okulu Tanıtım - Çiftlik İlköğretim Okulu Resimleri - Çiftlik İlköğretim Okulu İletişim Çiftlik İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz : İlkokul 1938 yılında köy halkının çalışmasıyla yapılmıştır Doğal olarak ismi de köyün adını aImıştır Mevcut üç binadan ön cephenin solunda bulunan bina 1965 yılında yapılarak ilkokul buraya taşınmıştır Ön cephedeki bina 1945 yılında köylünün yoğun girişimi ve emeği sonucu Ortaokul olarak inşa edilmiş ve eğitime başlamıştır Ortaokul 1979 - 1980 öğretim yılında geçici olarak köy binasına taşınmış ve arada Milli Eğitim Müdürlüğü ve köylülerin çabası ile Ortaokul binası genel bir bakım ve onarımdan geçirilerek 1980-1981 öğretim yılından itibaren yeniden eğitim öğretime başlamıştır Bahçenin güney cephesinde bulunan bina 1993 yılında ilkokul binası olarak Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılmış ve okulun adı Cumhuriyetin 70 Yılı anısına Merkez Çiftlik 70Yıl İlkokulu olarak değiştirilmiştir 8 yıllık zorunlu eğitimden sonra 1997-1998 öğretim yılından itibaren ilkokul ve ortaokul birleştirilerek Çiftlik İlköğretim okulu adını almıştır, Aynı öğretim yılı Çatakbağyaka, Meke,Çırpı, Zeytinköy, Dağpınar köyleri 2Kademe öğrencileri ,isteğe bağlı olarak öğle yemeği ve taşıma hizmeti devlet tarafından karşılanmak üzere Çiftlik İlköğretim Okuluna bağlanmıştır Okulumuz 1998-1999 yılından itibaren de Meke, Çırpı ilkokulları ile birleşmiş, bu okulların öğretmenlerinin de görevi Çiftlik İlköğretim Okuluna aktarılmıştır Mevcut durumda Meke ve Çırpı ilkokulları dışındaki Çatakbağyaka, Zeytinköy, Dağpınarı ilk okullarıda, 2kademe zorunlu 8 yıllık ilköğretim gereği Çiftlik İlköğretime bağlanmıştır Öğrencilerin öğle yemeği ve taşıma hizmetleri devlet tarafından karşılanmaktadır 1999 yılında mevcut okul binalarından 1945 ve 1965 yıllarında yapılanlar yıkılarak yerine 10 derslikli iki katlı olarak yapılan okul binası 2000 / 2001 eğitim öğretim yılında hizmete girmiştir Okulumuzdaki mevcut öğlenci sayısı 2008 / 2009 eğitim öğretim yılı 79 Kız,92 Erkek olmak üzere toplam 171 öğrencidir MİSYONUMUZ Kırsal kesimde eğitim-öğretim faaliyetini sürdüren bir ilköğretim okulu olarak öğrenci başarısını arttırmak, öğrencilerin ilerideki yaşamlarında topluma yararlı, yetenekleri doğrultusunda yetişmelerini sağlayıcı sürekli gelişmeye açık iyi bir model okulu olmaktır VİZYONUMUZ Bölgenin en kaliteli okulu olmak Çiftlik İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri : Okulun Bulunduğu İlçe: Merkez Okulun Telefonu: (252)228 60 25 Okulun Faksı: (252)228 60 57 Okulun Adresi: Çiftlik Köyü Okulun Web Adresi: http://muglaciftlikmebk12tr/ Okulun E-Posta Adresi: 732795@mebk12tr Okulun Müdürü: Okulun Ulaşım Bilgileri: Metropol İçi / Dışı : İçi Ulaşım Durumu : Karayolu Lojman Durumu: Yok Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok Çiftlik İlköğretim Okulu Resimleri : biz - okulwebmebgovtr - wwwmebgovtr Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız |
|