Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
eloğlu, metin, yalnızlık

Bu Yalnızlık Benim - Metin Eloğlu

Eski 08-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bu Yalnızlık Benim - Toplu Şiirler (1951-1984) - Metin Eloğlu kitap tanıtımı - kitap özeti

Kitabın künyesi
Bu Yalnızlık Benim - Toplu Şiirler (1951-1984)

Metin Eloğlu
· Yapı Kredi Yayınları
· Basım Tarihi : 04 - 2010
· ISBN : 9789750805578
· Sayfa Sayısı : 540
· Etiket Fiyatı : 2600 TL

Kitap hakkında
Bu Yalnızlık Benim'de Eloğlu'nun 12 kitabı: Düdüklü Tencere, Sultan Palamut, Odun, Horozdan Korkan Oğlan, Türkiye'nin Adresi, Ayşemayşe, Dizin, Yumuşak G, Rüzgâr Ekmek, Hep, Ay Parçası, Önce Kadınlar bir araya getirildi Ayrıca şiire yeni başladığı dönemde tuttuğu defterler ve son çalışmaları da taranarak hiç yayımlanmamış 36 şiiri gün ışığına çıkartıldı

Metin Eloğlu, Garip akımı doğrultusunda, ancak kendine özgü şiir diliyle dikkat çekti Vedat Günyol'un deyişiyle “Türk şiirinin bıçkın, hırçın ve külhan ağızlı uçarı şairi”, acılı bir ironinin egemen olduğu şiirleriyle döneminin önde gelen şairleri arasında yer aldı

Keskin, eleştirel, alaycı diliyle Türkçeyi tadını çıkartarak kullandı Şairane söyleyişi elinin tersiyle itti İkinci Yeni akımına yaklaşarak imgeyi ön plana çıkaran dönemdeki Eloğlu'nu Doğan Hızlan “Dili ve yaşamın dilini tepe tepe kullanan şair” olarak tanımladı

Kitap kapağı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com