Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kazakistan, kazakistanın, yemekleri, yöresel

Kazakistan Yemekleri - Kazakistan'ın Yöresel Yemekleri

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kazakistan Yemekleri - Kazakistan'ın Yöresel Yemekleri



Kazakistan Yemekleri - Kazakistan Yöresel Yemekleri - Kazak Yemekleri


Kazakistan Yemekleri

Kazak Mantısı (6 kişilik)



Bu yemek için özel tencere gerekir, beş katlı
En alt tencere haricinde diğer üst tencereler elek gibi altları deliktir
Kazak mantısı buharda yapılır
En alttaki tencerede su kaynar, üsttekilere buharı gider ve mantıyı buhar pişirir

Malzemeler:
1 kg yağlı kıyma,
3 havuç,
3 soğan,
4-5 yeşil biber,
Bir avuç maydanoz
Tuz ve biber istenilirse koyulur

Hamur mazemeleri:
750 gr un,
bir tatli kaşığı tuz,
alabilecek kadar ılık su (normal hamur için)

Hamuru ince açıp, 6 cm x 6 cm dört köşe halinde kesilip
ortasına bir dolu yemek kaşığı karıştırılmış malzemeden koyulup
hamur zarf halinde kapatılır
Sonra delikli tencereye dizilip suyu 20 dakika kaynatılır
Sonra servis yapılır


Sorpa



Kazakistan Yemekleri


Etin kaynatılarak elde edilen et suyuna sorpa denilir
Sorpa, at eti, deve eti, koyun eti, sığır etinden yapılır
Etler kemikleri ile kaynatılır
Et kaynatılırken devamli karıştırılır ve üstüne gelen köprükleri alınır
Sorpa az tuz ile karıstırılarak içilirse, çok lezzetlidir


Lağman



Kazakistan Yemekleri


Hamur için malzemeler: 1 kg un,
2 yumurta,
2 çay kaşığı tuz,
yarım bardak su

Et suyu malzemeleri: 500 gr et,
300 gr kuyruk yagi,
300 gr lahana, 3-4 sogan,
3-4 patates,
1-2 havuç,
3-4 domates,
3-4 parça sarımsak,
tuz ve biber tat vermek için

Hamuru tel haline getirilir
Bunlar tuzlu kaynar suyunda kaynatılır
Sonra soğuk suda durulanır
Et suyunu yapmak için et ve kuyruk yağı küçük parçalarda kesilir, patatesler zar halinde kesilir,
havuçlar, lahana ve Türk biberi dilim halinde kesilir
Soğan yüzük halinde kesilir,
domatesler kayik halinde kesilir ve sarımsak doğranır
Erimiş yağda soğan yavaş yavaş pişirilir ve sonra üstüne et koyulur ve suyu çekene kadar pişirlir
Sarımsak, patates, domates, biber ve havuç koyulur
Bu malzemelerle yarı piştikten sonra su koyulur,
tuz, biber ve lahana koyulur ve bunların hepsi yavaş yavaş pişirilir
Servis yapılmadan önce hamur telleri kaynamış suda yumuşatılır ve bunlar et suyunla kat kat üst üstüne koyulur
Lağman büyük bir tabakta servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.