Konaklar Köyü Ovacık Tunceli |
08-19-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Konaklar Köyü Ovacık Tuncelikonaklar köyü bilgileri - konaklar köyü tanıtım - konaklar köyü resimleri Konaklar, Tunceli ilinin Ovacık ilçesine bağlı bir köydür Tarihçe Köyün adı ovacık ilçesinin ilk iki katlı evinin bu köyde yapılmasından dolayı köye konaklar adı verilmiştirBu evler Pir Sultan Ağa tarafından yapılmıştır Kültür Alevi,ateist ve agnostik kültürü olan köy kürt ulusuna mensuptur Her tür görüş mevcuttur Coğrafya Tunceli iline 67 km, Ovacık ilçesine 4 km uzaklıktadır İklim Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2008 67 2000 87 1997 - Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır ancak eğitim öğretime açık değildir Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon ve internet bağlantısı vardır kaynak/ yerel net / vikipedi / özgür ansiklopedi köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
|