Bağsuyu Köyü Çemişgezek Tunceli |
08-19-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bağsuyu Köyü Çemişgezek TunceliBağsuyu Köyü Çemişgezek- Bağsuyu Köyü Hakkında -Bağsuyu KöyüTanıtımı -Bağsuyu Köyü Resimleri İlçe: ÇEMİŞGEZEK - İl: TUNCELİ Köy Muhtarı: LATİF EKİCİ Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 0 (428) 616 70 68 Tunceli Bilgiler Nüfus 85 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 62600 Alan Kodu 0428 Yönetim Coğrafi Bölge Doğu Anadolu Bölgesi İl Tunceli İlçe Çemişgezek Web Sitesi Bağsuyu, Tunceli ilinin Çemişgezek ilçesine bağlı bir köydür Tarihi Bağsuyu Köyü Yukarı Fırat Bölgesinde ilk Türk yerleşiminin olduğu köydür[kaynak belirtilmeli] İlk Yerleşim yeri Eskiköy olarak adlandırılan bölgedir Köyün bugünkü yerine taşınması1700 yıllarında bölgeyi etkileyen deprem sonrasıdırEski yerleşim yerinde köyün adı CADDEBOSTAN olarak geçmektedirİstanbul Beyazıt Kütüphanesinde yer alan Nuh Efendi risalerine göre KÖY bölgenin yönetim merkezi işlevini görrmekte MELİK adlı yöneticileri bulunmakta Şeyh Osmanlu cemaatine mensup yörükan taifesinden ahali yaşamaktadırKöyün Halk arasındaki adı olan mahmunut isminin MAH-MANAT tangeldiği ve ay yıldız manasında olduğu belirtilmektedir(Tarihçi Abdulhaluk Çay'göre)Zaten köyde çok yalın türkçe konuşulması(televizyon ve radyonun girmesiyle biraz bozulmakla birlikte) köyün kadim bir türk yurdu olduğunun göstergesidir Kültür Köyün yemekleri tıdik, ayran çorbası, perpir, sac ekmeği ve tandır ekmeği başlıcalarıdır Coğrafya Tunceli iline 141 km, Çemişgezek ilçesine 18 km uzaklıktadır İklim Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 85 1997 77 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|