Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Doğu Anadolu Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bağsuyu, çemişgezek, köyü, tunceli

Bağsuyu Köyü Çemişgezek Tunceli

Eski 08-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bağsuyu Köyü Çemişgezek Tunceli

Bağsuyu Köyü Çemişgezek- Bağsuyu Köyü Hakkında -Bağsuyu KöyüTanıtımı -Bağsuyu Köyü Resimleri

İlçe: ÇEMİŞGEZEK - İl: TUNCELİ

Köy Muhtarı: LATİF EKİCİ

Muhtarlık Erişim Bilgileri:

Telefon:

0 (428) 616 70 68

Tunceli

Bilgiler

Nüfus 85 (2000)

Koordinatlar

Posta Kodu 62600

Alan Kodu 0428

Yönetim

Coğrafi Bölge Doğu Anadolu Bölgesi

İl Tunceli

İlçe Çemişgezek

Web Sitesi

Bağsuyu, Tunceli ilinin Çemişgezek ilçesine bağlı bir köydür

Tarihi

Bağsuyu Köyü Yukarı Fırat Bölgesinde ilk Türk yerleşiminin olduğu köydür[kaynak belirtilmeli] İlk Yerleşim yeri Eskiköy olarak adlandırılan bölgedir Köyün bugünkü yerine taşınması1700 yıllarında bölgeyi etkileyen deprem sonrasıdırEski yerleşim yerinde köyün adı CADDEBOSTAN olarak geçmektedirİstanbul Beyazıt Kütüphanesinde yer alan Nuh Efendi risalerine göre KÖY bölgenin yönetim merkezi işlevini görrmekte MELİK adlı yöneticileri bulunmakta Şeyh Osmanlu cemaatine mensup yörükan taifesinden ahali yaşamaktadırKöyün Halk arasındaki adı olan mahmunut isminin MAH-MANAT tangeldiği ve ay yıldız manasında olduğu belirtilmektedir(Tarihçi Abdulhaluk Çay'göre)Zaten köyde çok yalın türkçe konuşulması(televizyon ve radyonun girmesiyle biraz bozulmakla birlikte) köyün kadim bir türk yurdu olduğunun göstergesidir

Kültür

Köyün yemekleri tıdik, ayran çorbası, perpir, sac ekmeği ve tandır ekmeği başlıcalarıdır

Coğrafya

Tunceli iline 141 km, Çemişgezek ilçesine 18 km uzaklıktadır

İklim

Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir

Nüfus

Yıllara göre köy nüfus verileri

2007

2000 85

1997 77

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır

Altyapı bilgileri

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kaynak : Yerel Net

Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com