Obayyayla Köyü Hakkında Bilgi Oltu Erzurum |
08-19-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Obayyayla Köyü Hakkında Bilgi Oltu ErzurumErzurum İli Köyleri -Obayyayla Köyü Oltu- Obayyayla KöyüHakkında Bilgiler - Obayyayla Köyü Resimleri Bilgiler Nüfus 191 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 25400 Alan Kodu 0442 Yönetim Coğrafi Bölge Doğu Anadolu Bölgesi İl Erzurum İlçe Oltu Obayyayla, Erzurum ilinin Oltu ilçesine bağlı bir köydür Tarihi Köyün gelenek, görenek ve yemek|yemekleri köyümüz gelenekve göreneklerine bağlı olarak yaşamış tır meşhur yemekleri ve tatlıları; ayran aşı,kesme aşi,helva dırköyümüz çok çeşitli kavimlerin istilasına uğramış olan verimli bir köydürormanları yüzölçümünün yüzde 40 nı oluştururdoğal güzellikleri mevcuttur ve turizm potansiyeli yüksektir ata sporu güreş ilgi görmektedir cihangir yıldırım gökhan yıldırım ve son yıllarda büyük bir potansiyel yaparak ön plana çıkan resul yıldırım erzurum buyuksehir belediyesinde 1ligde güreşmektedir Coğrafya Erzurum iline 130 km oltuya 17 km dirköy oltu ilçesinin en nadide köyüdürana tol güzergahındadır İklim Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 191 1997 152 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdıryaz mevsiminde köyümüzün nüfusu artmaktadırköyün bol su kaynakları vardırkış mevsiminde sıklıkla kar yağışı görülürokul vardır ama kullanılmamaktadır ve taşımalı eğitim yapılmaktadır Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2008-Selahaddin UYGUR 2004 - Selahattin Uygur 1999 -ALİ OSMAN DOĞAN 1994 -ALİ OSMAN DOĞAN 1989 -ALİ OSMAN DOĞAN 1984 -ALİ OSMAN DOĞAN Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu var idi fakat öğrenci yetersizliğinden kapandı Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol stabize olup köyde elektrik ve telefon vardır Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|