Kızıluşağı Köyü Baskil Elazığ |
08-19-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kızıluşağı Köyü Baskil ElazığKızıluşağı Köyü Baskil - Kızıluşağı Köyü Hakkında - Kızıluşağı Köyü Tanıtımı -Kızıluşağı Köyü Resimleri Köy Muhtarı:Bilgi Yok Muhtarlık Erişim Bilgileri:Bilgi Yok Elazığ Bilgiler Nüfus 285 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 23800 Alan Kodu 0424 Yönetim Coğrafi Bölge Doğu Anadolu Bölgesi İl Elazığ İlçe Baskil Web Sitesi Tarihi Köy sakinleri köyleri için eski dönemde Kızılan [Kürtçe:Qızılan] ismini de kullanmışlardır Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur Coğrafya Elazığ iline 56 km, Baskil ilçesine 16 km uzaklıktadır İklim Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 285 1997 319 Ekonomi Köyün ekonomisi kayısıcılık ve hayvancılığa dayalıdır Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır ve eyitim vermektedir Köyün içme suyu şebekesi varyeni bağlandı06/06/2007 kanalizasyon yok Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardırayrıca köyde merkez ÇAVAŞLAR CAMİİ ve dörtyol mezrasında olmak üzere iki tane cami vardır Kaynak:Vikipedi Özgür Ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|