Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Doğu Anadolu Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
elazığ, kuyulu, köyü, merkez

Kuyulu Köyü Merkez Elazığ

Eski 08-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kuyulu Köyü Merkez Elazığ

Kuyulu Köyü Merkez - Kuyulu Köyü Hakkında - Kuyulu Köyü Tanıtımı -Kuyulu Köyü Resimleri

Köy Muhtarı:Bilgi Yok
Muhtarlık Erişim Bilgileri:Bilgi Yok

Elazığ
Bilgiler
Nüfus 1137 (2000)
Rakım 911 metre
Koordinatlar
Posta Kodu 23000
Alan Kodu 0424
Yönetim
Coğrafi Bölge Doğu Anadolu Bölgesi
İl Elazığ
İlçe Merkez
Web Sitesi

Kuyulu, Elazığ ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür merkeze 13 km uzaklıkta tamamen ova üstüne kurulmuştur

kuyulu köyü eski zamanlarda ermenilerin yasadıgı bir yerleşim yeri olup 1915 ermenilerin toprakları terk etmesiyle türkler yerleştirilmiş bir köydür 1940,ların başında köye SİVRECE ilçesinden birçok köyden özellikle haftasar soğukpınar ibolar omolar birde merkeze bağlı culcapur köyünden gelen birkaç aile var köye daha sonraları özellikle maden ilçesinden olmak üzere çeşitli ilçelerden bayağı bir nufus hareketlilik olmaktadırköyün 2009 yerel seçimlerinde 1010 köy secmeni vardır enaz bu oran kadarda çeşitli nedenlerle oyu köyde olmayan insanvardır Kuyulu köyü Elazığ ın belediyesi olmayan en büyük köyü konumundadır

EĞİTİM
Köyde ilköğretim okulu bulunmaktadırkamuda ve özel sektörde yönetim kadrosunda bir çok insan çalışmaktadır

Coğrafya

Elazığ merkezine 13 km uzaklıktadır
İklim

köyün iklimi iyidir özellikle çilegi ünlüdür herkesi bekleriz
Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri

2000 1137

Kaynak:Vikipedi Özgür Ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net
Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com