Kuyulu Köyü Merkez Elazığ |
08-19-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuyulu Köyü Merkez ElazığKuyulu Köyü Merkez - Kuyulu Köyü Hakkında - Kuyulu Köyü Tanıtımı -Kuyulu Köyü Resimleri Köy Muhtarı:Bilgi Yok Muhtarlık Erişim Bilgileri:Bilgi Yok Elazığ Bilgiler Nüfus 1137 (2000) Rakım 911 metre Koordinatlar Posta Kodu 23000 Alan Kodu 0424 Yönetim Coğrafi Bölge Doğu Anadolu Bölgesi İl Elazığ İlçe Merkez Web Sitesi Kuyulu, Elazığ ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür merkeze 13 km uzaklıkta tamamen ova üstüne kurulmuştur kuyulu köyü eski zamanlarda ermenilerin yasadıgı bir yerleşim yeri olup 1915 ermenilerin toprakları terk etmesiyle türkler yerleştirilmiş bir köydür 1940,ların başında köye SİVRECE ilçesinden birçok köyden özellikle haftasar soğukpınar ibolar omolar birde merkeze bağlı culcapur köyünden gelen birkaç aile var köye daha sonraları özellikle maden ilçesinden olmak üzere çeşitli ilçelerden bayağı bir nufus hareketlilik olmaktadırköyün 2009 yerel seçimlerinde 1010 köy secmeni vardır enaz bu oran kadarda çeşitli nedenlerle oyu köyde olmayan insanvardır Kuyulu köyü Elazığ ın belediyesi olmayan en büyük köyü konumundadır EĞİTİM Köyde ilköğretim okulu bulunmaktadırkamuda ve özel sektörde yönetim kadrosunda bir çok insan çalışmaktadır Coğrafya Elazığ merkezine 13 km uzaklıktadır İklim köyün iklimi iyidir özellikle çilegi ünlüdür herkesi bekleriz Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2000 1137 Kaynak:Vikipedi Özgür Ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|