Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bilgiler, mutlaka, okuyun, pratik, saklayin

Pratik Bilgiler, Mutlaka Okuyun Ve Saklayin.

Eski 08-18-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pratik Bilgiler, Mutlaka Okuyun Ve Saklayin.



) Gözlügünüzün vidasi çok çabuk çikiyorsa vidayi takmadan önce,

vidanin girecegi delige renksiz oje damlatin Vidayi öyle takin


2) Satin aldiginiz ayakkabilar ayaginizi sikiyor ise onlari bir kaç

dakika buhara tutun


3) Makasinizi bilemek istiyorsaniz, zimpara kagidi kesin


4) Halidaki sigara yaniklarindan, yanik yerler üzerinde>>zimpara

kagidi ile dairesel hareketler yaparak kurtulabilirsiniz


5) Mobilyalarin yerlerini degistirdiginizde halilarin üzerinde>>iz

birakir Bu izleri yok etmek için izlerin üzerine bir parça buz koyun ve erimesini bekleyin Daha sonra üzerinde elektrik süpürgesini

gezdirin Izden eser kalmadigini göreceksiniz


6) Fermuarli giyeceklerinizi çamasir makinesine koymadan önce kapali olup olmadigini kontrol edin Açiksa zedelenebilirler


7) Üst üste koydugunuz bardaklar yapisip çikmiyorsa bir

legenin>>içerisine koyun Üstteki bardagin içerisine buz koyup legenin

içerisine yavas yavas sicak su koyun Bardaklarin kolayca çiktigini göreceksiniz*


8) Satin aldiginiz plastik ve cam esyalarin üzerine yapistirilan etiketlerden kurtulmak için etiketin üzerine yemeklik margarin sürün ve 15 dakika bekletin Bir bez ile ovalayip

yikayin Üzerinde hiç bir leke ve çizilme olusmayacaktir


9) Ütü yapmayi kolaylastirmak ve süreyi azaltmak için

ütü>>masasinin kilifinin altina alüminyum folyo koyun Sicagi geri

yansitacagindan ütü yapmak daha kolay olacaktir


10) Bez pabuçlarin temizlenmesi sorun oluyor ise pabuçlari bir

yastik kilifinin içerisine koyun Kilifin agzini kapayin ve çamasir

makinasinda yikayin Yeni gibi olacaklardir


11) Buz kaliplarinizi su ile doldurmadan önce bölmelere portakal,

limon ve dilediginiz meyve parçaciklari yerlestirirseniz dekoratif

buzlar elde etmis olursunuz


12) Eger ayaklariniz çok isinip sisiyorsa onlari saatlerce sicak

suda bekletmeyin, aksine kolonya ile ovalayin Bilekleriniz ve

ayaklariniz sismeyecektir


13) Eger ayaklariniz çok hassas ise, sicak havalarda sikayetleriniz

artiyorsa, her sabah bir kaç damla zeytinyagi ile ovalayin


14) Pamuklu giysilerinizin çekmemesi için ilk yikamada bir gece

soguk suyun içerisinde bekletin, sonra yikayin, çekmeyeceklerdir


15) Dirsek ve topuklarinizin sertlesmesini istemiyorsaniz, bir

dilim limon ile ovun Böylece yumusacik olacaklardir


16) Yeni bir tava satin aldiginizda ilk önce içinde bir miktar

sirke kaynatin Bu islem ilerde kizartmalarinizin tavaya yapismasini önleyecektir


17) Cevizle dost olun Içindeki yag beyin hücreleri için çok

yararlidir Kan sekerini düsürdügü için seker hastalarina da uzmanlar

tarafindan tavsiye edilir


18) Duvariniza çivi çakacaginiz zaman isaretlediginiz yerin üzerine

çapraz bant yapistirin Çiviyi öyle çakin Böylece duvarin alçisini

çatlatmamis olacaksiniz


19) Kizartma yagini bir kaç kez kullanabilirsiniz Kullanilir

durumda olup olmadigini anlamak için kizgin yagin içerisine bir dilim

ekmek atin Ekmekte kara lekeler olusmuyorsa kullanabilirsiniz


20) Cevizlerin kabuklarini kolayca açabilmek için onlari bir gece

tuzlu suyun içerisinde bekletin Böylece içleri de dagilmayacaktir


21) Unlarinizin böceklenmemesi için, un kavanozunun içerisine bir

adet defne yapragi koyun


22) Firinda patates yapmadan önce , 10-15 dakika haslayin ve çatal

ile delin Daha kolay pisecektir


23) Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanin içerisine bir adet

elma koyun 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüsmesini önler


24) Kullanilmis limon kabuklarini rendeleyip seker ile karistirin

Kavanozun içerisinde buzdolabinda uzun bir süre saklayabilirsiniz

Böylece pasta yaparken elinizin altinda hazir bulunur


25) Kabarik bir omlet yapmak istiyorsaniz, bir çorba kasigi suyun

içerisine bir çay kasigi misir unu karistirin Hazirladiginiz karisimi yumurtaya ilave edin Böylece kabarik bir omlet yapmis olacaksiniz


26) Sarimsaklarinizi her zaman elinizin altinda hazir bulundurmak

istiyorsaniz kabuklarini soyduktan sonra bir kavanoza doldurup üzerine

zeytinyagi koyarak muhafaza edebilirsiniz Ayrica bu yag yemeklerinize, salatalariniza ayri bir lezzet katacaktir


27) Peyniri kolay rendelemek için, 15 dakika buzlukta bekletin


28) Bisküvileriniz yumusamissa onlari birkaç dakika firinlayin


29) Çekmeceleri içini bosaltmadan temizlemek istiyorsaniz,elektrik

süpürgesinin ucuna ince bir çorap geçirin


30) Firinda tavuk kizartacaginiz zaman üzerine koydugunuz

baharatlardan içine de koyun Böylece daha lezzetli olur


31) Domates salçaniz çok eksi ise içerisine bir havuç rendeleyin

Havuç, salçanizi (sosunuzu) tatlandiracaktir


32) Mantarlarin daha lezzetli olmasi için pisirmeden önce

üzerlerine biraz tuz ve limon suyu koyun, 5 dakika bekletin Daha

sonra pisirin


33) Firinda tavuk kizartacaginiz zaman bir limonu ikiye bölün,

yarisini tavugun üzerine bastirarak iyice sürün Diger yarisini ise

tavugun içerisine yerlestirin Tavugunuz nar gibi kizaracaktir


34) 2 Çorba kasigi yogurdu, sulandirilmis 1 çorba kasigi salçayi ve

birazda zeytinyagini derin bir kabin içerisinde karistirin Firina koymadan önce tavugun her tarafina sürün Çok daha lezzetli olacaktir


35) Hazirladiginiz kekin ortasina malzeme koyacaginiz zaman biçak

ile kesmenize gerek yok Dikis ipligini kekin etrafina gerip

dikkatlice çektiginiz zaman düzgün bir sekilde kesildigini göreceksiniz


36) Hazirladiginiz kekin, firinda pisirirken çökmemesi için hamuru

kalibi ile birlikte firina koymadan önce 20 dakika kadar dinlendirin



37) Pisirdiginiz sebzelerin renklerini kaybetmemesi için bir kesme

seker yada limon suyu koyun


38) Hazirladiginiz omletin tavaya yapismamasi için, önce tavayi

ocaga koyup iyice isitin sonra yagi döküp kizdirin Daha sonra

karisimi tavaya alin ve ocagin altini kisin


39) Kesilmis ve açik havada kalmis sogan zararlidir Kullanmadiginiz sogan parçalarini saklamayin


41) Kuru soganlari kese kagidina sardiktan sonra buzdolabinin sebze

bölümünde muhafaza ederseniz çürüyüp bozulmasini önlemis olursunuz


42) Kizarttiginiz tavugun tekrar isittiginizda lezzetini

kaybetmesini istemiyorsaniz tavuk parçalarini bir süzgece koyun

Tencerenin içerisinde su kaynatin ve süzgeci üzerine oturtunBuharda isitilan tavuk lezzetinde hiçbir sey kaybetmeyecektir


43) Satin aldiginiz kiviler çok sert ve ham ise bir gece boyunca

plastik bir torba içerisinde elma ve armut ile saklayin


44) Evde pasta yaparken kullandiginiz meyve sekerlemelerinin dibe

çökmesini istemiyorsaniz hazirladiginiz hamura bir miktar misir unu ilave edin Meyveler piserken sulari yogunlasir ve dibe çökmezler


45) Kek kalibinizin içine hamurunuzu dökmeden önce ortasina bir

serit alüminyum folyo koyun Böylece kekinizi pisirdikten sonra

kolayca çikartabilirsiniz


46) Sogan, sarimsak kesmeden önce parmaklariniza limon suyu

sürerseniz , istemediginiz kokulardan kurtulmus olursunuz


47) Kizartma kokularinin bütün eve yayilmamasi için yagin içerisine

bir iki dal maydanoz atin


48) Lambalarinizin üzerine kullanmadiginiz kokularinizdan veya

biraz vanilya sürerseniz, lambalarinizi yaktiginizda mis gibi koku yayilacaktir( Fazla sürmeyin


49) Parfümü bitmis küçük parfüm siselerini atmaya kiyamiyorsaniz onlari çamasir dolabiniza koyun Böylece çamasirlarinizin hos kokmasini saglarsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.