|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
için, koyulaşmaması, meyvelerin, renginin, yapılır |
![]() |
Meyvelerin Renginin Koyulaşmaması İçin Ne Yapılır? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meyvelerin Renginin Koyulaşmaması İçin Ne Yapılır?Meyvelerin Renginin Koyulaşmaması İçin Ne Yapılır? Meyvelerinizin daha çok rengini korumasını istiyorsanız, kahverengileşmeyi önleyen yöntemler şunlar: # Asit kahverengileşmeyi yavaşlatır ![]() ![]() # Oksijen sebebiyle kahverengileştiği için hava almasını engellemek de bu reaksiyonu durdurur ![]() # Meyveleri ısıtırsanız da korumuş olursunuz fakat lezzet olarak değişirler ![]() # Meyvelerin soğutulması da koyulaşmayı durduran, ya da çok yavaşlatan yöntemlerdendir ![]() |
![]() |
![]() |
|