Kanserden Korunmanın 22 Yolu |
08-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kanserden Korunmanın 22 YoluKanser, genellikle 40’lı yaşlardan sonra sıklığı artan bir hastalık Erken tanı ve basit yöntemler çağın illetinden yakanızı sıyırmanızı sağlayabilir İşte kanserden koruyacak altın öğütler 1-Un ve şekerden kaçınarak insülin direncini yenin 2-Hiçbir şekilde tatlandırıcı ve tatlandırıcı içeren `light` hafif yiyecek ve içecek tüketmeyin 3-Katkı maddesi ilave edilmiş, paketlenmiş gıdaları yemeyin 4-Bol taze sebze ve meyve yiyin 5-Yeterli omega-3 alın; ayçiçeği, mısır, soya, pamuk ve margarin gibi yağları diyetinizden çıkartın Bunların yerine zeytinyağı ve doğal hayvani yağları (tereyağı, iç yağı ve kuyruk yağı) yiyin 6-Kefir, yoğurt, turşu, sirke, nar ekşisi ve boza gibi probiyotiklerden (faydalı mikroplar) zengin gıdalarla beslenin 7-Özgür dolaşan hayvanların etini ve yumurtasını yiyin Mümkünse manda sütü kullanın Süt yerine süt ürünlerini (yoğurt, peynir) tercih edin 8-Günde iki diş sarımsak ve/veya 1 baş kuru soğan tüketin 9-Günde 1-2 tatlı kaşığı zerdeçal tozu tüketin 10-Yeşil ve siyah çay tüketin (şekersiz!) 11-Yağsız et yiyin ve etin üzerindeki yağları temizleyin 12-Protein ihtiyacını beyaz etlerle, baklagillerden karşılayın 13- Stresten uzak durun 14-Düzenli uyuyun 15-Çevresel toksinlerden ve sigaradan uzak durum 16-D vitamini düzeyinizi yükseltmek için dengeli güneşlenin ya da D vitamini takviyesi alın 17-Egzersiz yapın 18-Alkol kullanmayın 19-İşlenmiş soya ürünü yemeyin 20-Yemekleri geleneksel yöntemler (buğulama, buharda pişirme) ile pişirin 21-Hızlı pişirme yöntemleri (mikrodalga gibi) besin kayıplarına yol açar; ayrıca kanserojen ihtiva eder 22-Daha çok toprak (güveç), cam ya da kalaylı bakır kapları tercih edin Emaye ve çelik tencere daha sonraki tercihlerdir |
|