Meyve Ve Sebzelerle Tedavi Olun |
08-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Meyve Ve Sebzelerle Tedavi OlunAmerika'da Jay Kordich adlı hastanın hazırladığı "Meyve ve Sebzelerin Gizli Güçleri" adlı kitapta meyve-sebze terapileri anlatılıyor Kitapta sebze ve meyvelerin faydalarının yanısıra bir de reçete sunuluyor Hormondan uzak, mevsiminde tüketilen meyve ve sebzelerin gizli güçleri şöyle sıralanıyor: "Elma: Böbreklerin temizlenmesine, sindirim rahatsızlıklarının kontrol edilmesine yardım ediyor Muz: Kalbe ve kas sistemine faydalıdır Yorgunluğa ve ishale bire bir geliyor Greyfurt: Sindirimi uyarıyor Diş etlerinin kanamasını azaltıp, soğuk algınlığına iyi geliyor Lifleriyle yenirse, kolesterolü düşürüyor Portakal: Soğuk algınlığı, grip, incinme, kalp hastalığı ve felçten korunmaya yardım ediyor Mandalina: Enfeksiyonlarla savaşmayı kolaylaştırıyor Üzüm: Böbreklerin çalışmasını uyarıp kalp atışını düzenliyor Karaciğeri temizliyor, siyah üzüm hücreyi yeniliyor Kavun: Endişe ve uykusuzluğa iyi geliyor Bağırsak ve cilt kanserine karşı tavsiye ediliyor Armut: Kalp-damar sağlığı, alçak kan basıncı ve fiziksel performansa iyi gelen vitaminleri barındırıyor Brokoli: Mide ve yemek borusu kanseri tehlikesini azaltıyor Lahana: Yaşlanmayı önleyici mineral olarak kabul edilen selenyum içerdiği için sağlıklı bir cilt için tavsiye ediliyor Havuç: Enerji veriyor Karaciğerin safra salgılamasına ve kolesterolü dengelemesine yardım ediyor Salatalık: Kasları gençleştirip, deri hücrelerine elastikiyet veriyor Sarımsak: Tansiyonu düşürüp, kan pıhtılaşmasını azaltıyor Bazı mide kanserlerini önleyip bağışıklık sistemini güçlendiriyor Ispanak: Karaciğeri, lenf bezlerini ve kan dolaşımını uyarıyor" REÇETELER Uykusuzluk için, havuç ve kereviz sapının suyunun karıştırılması tavsiye ediliyor Sindirimi kolaylaştırmak için, karnabahar, havuç ve maydanoz suyu öneriliyor Gribe ise, bir bardak kızılcık suyu yahut elma + kızılcık, elma + üzüm + ananas suyu iyi geliyor Havuç ve lahana suyunun karıştırılması sakinleştirici etki yapıyor |
|