Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hatice, ibrahim, kardeşi, kimdiri, kızıkanuninin, pargalı, selimin, sultan

Hatice Sultan Kimdir(İ. Selim'in Kızı)Kanuninin Kardeşi Hatice Sultan Pargalı İbrahim

Eski 08-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hatice Sultan Kimdir(İ. Selim'in Kızı)Kanuninin Kardeşi Hatice Sultan Pargalı İbrahim

Pargalı İbrahim ve Hatice Sultan Kanuninin Kardeşi Hatice sultan kimdir

Hatice Sultan (d 1496- ö1582 (1538?)) I Selim'in kızıdır İskender Paşa'nın eşidirAilesinin isteği ile İskender Paşa ile evlenen Hatice Sultan, bir süre sonra İskender Paşa'nın ölümü ile genç yaşta dul kalmıştır Uzunca bir süre evlenmeyen Hatice Sultan, Pargalı İbrahim Paşa ile evlenmiştir 2 eşinin Pargalı İbrahim Paşa olduğu bazı kaynaklarda iddia edilse de bu bilgi tartışmalıdır[kaynak belirtilmeli] Pargalı İbrahim Paşa'dan 1 erkek ve 2 kız çocuğu olmuştur İsimleri Mehmet Şah,Hanım Sultan ve adı bilinmeyen bir kızdır
Ancak boğdurularak öldürülen Pargalının ölümüyle Hatice Sultan bir kez daha dul kalmış ancak bir daha evlenmemiştir

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-16-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Pargalı İbrahim ve Hatice sultan düğünü

Pargalı İbrahim ve Hatice sultanın düğünleri
Hatice sultan ve pargalı ibrahim paşa düğünü
Pargalı ibrahimin hatice sultanla olan evliliği

22 Mayıs 1524’te Kanuni Sultan Süleyman, kız kardeşini Sadrazam İbrahim Paşa’yla evlendirirken, 8 gün süren görkemli bir şenlik düzenlemişti Şenlik sürerken 28 Mayıs’ta Kanuni’nin adını Selim koyduğu bir oğlu oldu Bu şenlik için At Meydanı’na çadırlar kurulurken, Sultan için de büyük bir taht konuldu

27 Haziran 1530’da ise Kanuni Sultan Süleyman’ın dört oğlunun sünneti için üç hafta süren görkemli şenlik yapıldı

Kanuni, damadı Sadrazam İbrahim Paşa’ya sordu:
“Sence en güzel şenlik hangisiydi? Senin düğünün mü, yoksa oğullarımın sünnet düğünü mü?”
İbrahim Paşa yanıtladı: “Benimki kadar güzel düğün ne şimdiye dek oldu, ne de olacak” Süleyman, “Nasıl?” diye, bozularak sordu

İbrahim Paşa: “Hiçbir şenlikte sizinki gibi bir konuk yoktu, benim düğünümü varlığı ile onurlandıran Mekke ve Medine’nin Padişahı çağımızın Hazret-i Süleyman’ıdır” dedi

Bu pohpohlanmadan hoşnut kalan Kanuni dedi ki, “Sana, beni bana anımsattığın için binlerce kez teşekkür ederim

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com