|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
hatice, ibrahim, kardeşi, kimdiri, kızıkanuninin, pargalı, selimin, sultan |
![]() |
Hatice Sultan Kimdir(İ. Selim'in Kızı)Kanuninin Kardeşi Hatice Sultan Pargalı İbrahim |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hatice Sultan Kimdir(İ. Selim'in Kızı)Kanuninin Kardeşi Hatice Sultan Pargalı İbrahimPargalı İbrahim ve Hatice Sultan Kanuninin Kardeşi Hatice sultan kimdir Hatice Sultan (d ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ancak boğdurularak öldürülen Pargalının ölümüyle Hatice Sultan bir kez daha dul kalmış ancak bir daha evlenmemiştir ![]() Vikipedi, özgür ansiklopedi |
![]() |
![]() |
![]() |
Hatice Sultan Kimdir(İ. Selim'in Kızı)Kanuninin Kardeşi Hatice Sultan Pargalı İbrahim |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hatice Sultan Kimdir(İ. Selim'in Kızı)Kanuninin Kardeşi Hatice Sultan Pargalı İbrahimPargalı İbrahim ve Hatice sultan düğünü ![]() Pargalı İbrahim ve Hatice sultanın düğünleri Hatice sultan ve pargalı ibrahim paşa düğünü Pargalı ibrahimin hatice sultanla olan evliliği ![]() 22 Mayıs 1524’te Kanuni Sultan Süleyman, kız kardeşini Sadrazam İbrahim Paşa’yla evlendirirken, 8 gün süren görkemli bir şenlik düzenlemişti ![]() ![]() ![]() 27 Haziran 1530’da ise Kanuni Sultan Süleyman’ın dört oğlunun sünneti için üç hafta süren görkemli şenlik yapıldı ![]() Kanuni, damadı Sadrazam İbrahim Paşa’ya sordu: “Sence en güzel şenlik hangisiydi? Senin düğünün mü, yoksa oğullarımın sünnet düğünü mü?” İbrahim Paşa yanıtladı: “Benimki kadar güzel düğün ne şimdiye dek oldu, ne de olacak ![]() ![]() ![]() İbrahim Paşa: “Hiçbir şenlikte sizinki gibi bir konuk yoktu, benim düğünümü varlığı ile onurlandıran Mekke ve Medine’nin Padişahı çağımızın Hazret-i Süleyman’ıdır” dedi ![]() Bu pohpohlanmadan hoşnut kalan Kanuni dedi ki, “Sana, beni bana anımsattığın için binlerce kez teşekkür ederim ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|