![]() |
Tövbesinde Duramayanlar Ne Yapmalı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tövbesinde Duramayanlar Ne YapmalıTövbe eden, gunahindan dolayi kendini kusurlu, suclu gormemelidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tovbe eden, kendisini aciz bir kimse oldugunu kabul edip de Mursit vasitasi ile ALLAH'a elini acip tovbe etse kabul olur ![]() Bir defa tovbe edip de, tovbesinde duramayana artik tovbe kapisi kapanmis degildir ![]() Tovbesinde durabilinceye kadar sayisiz tovbeler yapmak hakkina sahiptir ![]() Hadis: "Istihfar eden kisi, birgunde yetmis kere tovbe ederek tovbesini bozsa ve gunah islese o gunah onun uzerine payidar (devamli kalici) degildir ![]() Hadis: 'Tovbe etmek istedikleri halde, tovbe edemeyenler helak oldular ![]() Hadis: "Hayatim elinde olan ALLAH'a yemin ederimki, siz gunah islememis olsaydiniz, ALLAH sizi giderir, yerinize gunahkar bir kavmi getirirde onlar magfiret (affolunmak) dilerler ![]() ![]() Bir gun Hazreti Ali (KerramALLAHu Veche hu) nin huzuruna birisi gelip sordu: * Ya Ali, ben bir gunah isledim, Ne yapayim? -Tovbe et buyurdu ![]() * Tovbe ettim, ama tovbemi bozdum ![]() * Yine tovbe et buyurdu ![]() * Ne zamana kadar tovbe edeyim? * Seytan yenilinceye kadar buyurdular ![]() Suleyman Peygamber Aleyhisselamin Asaf adindaki bir veziri bir gunah isledi, tovbe etti ![]() ![]() ![]() En sonunda, gitti boynuna bir demir takdirdi ![]() ![]() ![]() ![]() - Hak Teala sana Selam eder, buyurur ki: Asaf kuluma boynundan o demiri cikarmasini soylesin ![]() ![]() Demek ki insan tovbesinde durabilinceye kadar sayisiz defa tovbe etmek hakkina sahiptir ![]() ALLAH Kabul Etsin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|