Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
başkasına, dualar, gelenin, istemeye, kendisine, kız, okuyacağı

Kendisine Veya Başkasına Kız İstemeye Gelenin Okuyacağı Dualar...

Eski 08-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kendisine Veya Başkasına Kız İstemeye Gelenin Okuyacağı Dualar...

Kendisine Veya Başkasına Kız İstemeye Gelenin Okuyacağı Dualar:

İsteyici, Allah´a hamd ve sena ederek, Resûlüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellem´e Saîât getirerek başlar ve şöyle der: Allah´dan başka İlâh olma­dığına, ortağı bulunmayıp bir olduğuna şahidlik ederim "Eşhedü en lâ İlahe İllallâhu vahdehû lâ şerîkele leh," Yine şehâdeî ederim ki, Muham-med Allah´ın kuludur ve O´nun peygamberidir "Ve eşhedü enne Muham-meden abdühü ve resûlühu", ben kızınız falana yahut kerimeniz falana yahut bunun gibi sözler ifade ederek, talib olarak geldim, der,

714- Ebû Hüreyre´den (Radıyallahu Anh) rivayet edilmiştir O da Re-sülüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellem´in şöyle buyurduğunu anlattı: "Her söz ki, yahut her iş ki, ona Allah´a hamd ile başlanmaz, o iş bereketsiz­dir?[1]

715- Ebû Hüreyre´den rivayet edilmiştir O da Peygamber Sallaliahu Aleyhi ve SeUem´in şöyle dediğini anlatmıştır: "Her hutbe ki onda teşeh-hüd yoktur, o çolak el gibidir"[2]

Bir Kimsenin Kendi Kızını Yahut Evlendirmehakkına Sahib Olduğu Başka Yakınını Nikahlamaları İçin Faziletli Adamlarateklif Etmesi

716- Rivayet edildiğine göre, Ömer Îbni´l-Hattab (Radıyallahu Anh), kızı Hafsa´nm kocası vefat edince, (Allah Hafsa´dan ve kocasından razı olsun) demiştir ki: Ben Osman´a rasgeldim de Hafsa´yi (nikâhlasın diye) ona arzettim Dedim ki: İstersen Ömer´in kızı Hafsa´yi sana nikahlaya­yım? Bunun üzerine Osman: İşimi bir düşüneyim, dedi Böylece bir kaç gün bekledi, Sonra benimle karşılaştı da: Bugün evlenmemek bana uy­gun geldi, dedi Ömer devamla: Sonra Ebû Bekir El-Sıddîk´Ia (Radıyal­lahu Anh) karşılaştım da şöyle dedim: İstersen Ömer´in kızı Hafsa´yi sa­na nikâhlarım? Ebû Bekir (Radıyallahu Anh) sustu Bundan sonra sözün devamını anlattı[3]

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com