|
|
Konu Araçları |
dualar, düşmanları, islâm, karşısında, okunacak |
İslam Düşmanları Karşısında Okunacak Dualar... |
08-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İslam Düşmanları Karşısında Okunacak Dualar...İslam Düşmanları Karşısında Okunacak Dualar 515- Abdullah İbni Abı Evfâ´dan (Radıyallahu Anhüma) rivayet edildiğine göre şöyle anlatmıştır: "Resûlüllah Sallaflahu Aleyhi ve Sellem, düşmanla karşılaştığı günlerden birinde, güneş (batıya doğru) meyledinceye kadar bekledi sonra insanlar arasında kalkıp şöyle buyurdu: Ey insanlar! Düşmanla karşılaşmayı arzu etmeyin, Allah´dan afiyet isteyin Fakat düşmanla karşılaştığınız zaman, sabredin (ve direnin) Biliniz ki Cennet, kılıçların gölgesi altındadır Sonra buyurdu: Ey kitabları indiren, bulutlan yürüten ve düşmanları parişan eden Allah´ım! Düşmanları perişan et ve bizi onlara galip kıl"[12] ´ Bir rivayette de şöyle duâ etmiştir; Ey Kitabları indiren, çabuk hesab gören Allah´ım! Düşmanları peşiran et, Allah´ım onları perişan et ve onları dağıt" 516- Enes´den (Radıyallahu Anh) rivayet edildiğine göre, şöyle anlatmıştır: "Peygamber Sallallahu Aleyhi ve Sellem sabahleyin Hayber´e baskın yaptı (Düşmanlar) onu ve orduyu görünce, Muhammed ve ordusu! dediler de, kaleye sığındılar Peygamber Sallallahu Aleyhi ve Sellem iki elini kaldırıp buyurdu: Allahu Ekber, Hayber harab olsun! Biz düşman bir kavmin bölgesine girdiğimiz zaman, azabla korkutulanların sabahı kötü olur"[13] 517- Sahih bir isnadla Sehl İbni Sa´d´dan (Radıyallahu Anh) rivayet edildiğine göre, şöyle demiştir ki, Resûlüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurdu: "İki duâ var ki, (boş) çevrilmezler, yahut nadiren çevrilirler: Ezan zamanında duâ etmek, savaşta birbirine saldınldığı zaman yapılan duâ"[14] 518- Enes´den (Radıyallahu Anh) rivayet edildiğine göre şöyle demiştir: "Resûlüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellem savaş yaptığı zaman: "Allah´ım, Sen benim kuvvetimsin ve yardımcimsın Seninle (düşmanı) engellerim, Senin gücünle saldırırım ve Senin yardımınla çarpışırım" derdi[15] 519- Sahih isnadla Ebû Musa El-Eş´ari´den (Radıyallahu Anh) rivayete göre şöyle anlatmıştır: "Peygamber Sallallahu Aleyhi ve Sellem, bir düşman kavmin saldırısından endişelendiği zaman: "Allah´ım, Senin gücünle onların boğazlarını tıkarız ve kötülüklerinden Sana sığınırız?derdi[16] 520- Umâre İbni Za´kere´den (Radıyallahu Anh) rivayet edildildiğine göre demiştir ki, Resûlüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellem´im şöyle buyurduğunu dinledim: Allah Tealâ buyuruyor ki, Benim mükemmel kulum o kimsedir ki, savaş zamanında dengi ile karşılaştığında beni anar"[17] 521- Câbir İbni Abdullah´dan (Radıyaİlahu Anhüma)rivayetde demiştir ki, Resûlüllah Sallallahu Aleyhi ve Selem Huneyn (savaşı) gününde şöyle buyurdu: "Düşmanla karşılaşmayı arzu etmeyin Çünkü siz onlar tarafından nasıl bir belâya uğrayacağınızı bilemezsiniz Fakat onlarla karşılaşınca da şöyie deyin: "Allah´ım! Sen bizim de Rabbımızsın, onların da Rabbısın Bizim kaîb-İerlmiz de, onların kalbleri de Senin kudret elindedir Onlara ancak sen üstün gelirsin"[18] |
|