Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinema, Müzik & Online Videolar > Radyo, Sinema ve Tiyatro

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bayrampaåa, fazla, kalmayacaäım

Bayrampaå?A: Ben Fazla Kalmayacaä?ıM

Eski 08-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bayrampaå?A: Ben Fazla Kalmayacaä?ıM

DIGITURK TurkMax ve MinT Prodüksiyon iÅ?birliÄ?iyle oluÅ?turulan, gerçek mahkum ve infaz koruma memurlarının rol aldıÄ?ı ilk sinema filmi “BayrampaÅ?a: Ben Fazla KalmayacaÄ?ım”, 22 Å?ubat 2008’de sinemaseverlerle buluÅ?uyor!

Hamdi Alkan’ın ilk yönetmenlik denemesi olan “BayrampaÅ?a Ben Fazla KalmayacaÄ?ım” ile, dünyada ilk kez, senaryosunun mahkumlar tarafından yazıldıÄ?ı, müziklerinin mahkumlar tarafından yapıldıÄ?ı ve gerçek mahkumların infaz koruma memurları ile birlikte oynadıkları bir film çekilmiÅ? oldu

“BayrampaÅ?a Ben Fazla KalmayacaÄ?ım” filminin senaryosu, Senaryo Yazarları DerneÄ?i’nin (SENDER) 2006 yılı Haziran ayında BayrampaÅ?a ve PaÅ?akapısı Tutukevleri’nde baÅ?lattıÄ?ı 'Hayal Kurmak Serbest Projesi’ kapsamında, Birol Güven Senaryo Atölyesi yönetiminde çalıÅ?an mahkumlar tarafından yazıldı ve müzikleri de yine mahkumlar tarafından yapıldı

“BayrampaÅ?a:Ben Fazla KalmayacaÄ?ım”, yanlıÅ?lıkla tutuklanıp, derdini anlatamadan yıllarca cezaevinde kalmak zorunda bırakılan bir adamın öyküsü Evli ve bir çocuk babası olan Erdem (Vural Ã?elik), hayatını kuaförlük yaparak kazanmaktadır Bir gün mahalle arkadaÅ?ı Ahmet'le (Hakan Yılmaz) karÅ?ılaÅ?an Erdem, onunla bir çay bahçesine gitmeye söz verir Ne var ki Ahmet bir uyuÅ?turucu satıcısıdır ve telefonları dinlenmektedir Ahmet'le ortak çalıÅ?tıÄ?ı Å?üphesiyle narkotik Å?ube polisleri tarafından tutuklanan Erdem suçsuz olduÄ?unu anlatmaya çalıÅ?sa da, karısı dahil olmak üzere kimseyi inandıramaz Bu arada Erdem'in hapishaneye düÅ?mesi EÅ?i AyÅ?en (Yasemin Conka) tarafından küçük oÄ?lu Ali'den (Okan Tangücü) saklanır Uzay savaÅ?larını çok seven Ali, babasının dünyayı uzaylıların saldırısından kurtarmak üzere seçilmiÅ? bir komutan olduÄ?unu sanmaktadır Bu oyuna zamanla bütün koÄ?uÅ? destek olacaktır Erdem'in bu koÄ?uÅ?taki misafirliÄ?i ise o kadar çabuk bitmeyecektir

AfiÅ? fotoÄ?rafını cezaevi tabur komutanının çektiÄ?i filmde, BayrampaÅ?a'nın gerçeklerine ve gündelik hayatına tanıklık ediliyor BayrampaÅ?a Cezaevi’nde çekilen filmde 24’ü baÅ?rollerde olmak üzere, 100’den fazla mahkum ve 26 infaz koruma memuru rol aldı

Filmde infaz koruma memurları ile mahkumlara, oyuncu Vural Ã?elik, Yasemin Conka, Hakan Yılmaz ve Okan Tangücü eÅ?lik eti Halil Ergün, Tamer KaradaÄ?lı, YeÅ?im Salkım, SavaÅ? Ay, DoÄ?a Rutkay gibi Türkiye’nin ünlü isimleri de konuk oyuncu olarak filmde yer aldılar

“BayrampaÅ?a Ben Fazla KalmayacaÄ?ım” filminin gösteriminden elde edilen gelirin bir bölümü cezaevlerinde kültürel ve sanatsal faaliyetlerin gerçekleÅ?tirilmesi için kullanılacak

Devami

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com